• Informacje na temat:

    domowe pasty do chleba

Przepisy na temat: domowe pasty do chleba
  • Niedocenione, domowe pasty na kanapki

    Pasty na kanapki potocznie zwane smarowidłami można bardzo łatwo i szybko przygotować samemu w domu. Co więcej, większość z podanych przepisów zrobimy w 15 minut. Warto zainwestować ten czas, aby delektować się smakiem smacznej i zdrowej przekąski.

  • prosta pasta o smaku dzieciństwa

  • Tosty z serkiem topionym i domowym pesto

    Pomysł na tosty wcale nie musi być nudny! Udowadnia to Monika Mrozowska znana aktorka i ekspertka kulinarna, która z sukcesem szerzy idee prostego, smacznego i zdrowego gotowania. Monika przygotowała tosty z niezwykle aromatycznym pesto domowej roboty i plastrami sera topionego np. Hochland bez konserwantów. Zielona porcja zdrowia doda energii na cały dzień tobie i najmłodszym, bo nie zapominajmy...

  • Super omasta do chleba.

  • Zielono mi! Letnie, zielone pasty do pieczywa

    Letnie wizyty na bazarku to prawdziwy festiwal smaków. Bób, groszek i zioła czekają – świeże, soczyście zielone i pełne naturalnych witamin. Wystarczy kilka minut blanszowania, najprostszy blender, odrobina masła i przypraw, aby zmieniły się w idealne na upały, aromatyczne pasty do pieczywa. Dowiedz się, jak je przygotować.

  • Zdrowa pasta do chleba, może zastąpić również masło. Stanowi bazę dla past z innymi dodatkami, np szynką, pieczarkami czy papryką.

  • Jak zrobić jogurt w domowych warunkach?

    Jogurt jest zdrowy i dostarcza organizmowi cennych składników odżywczych. Jedna szklanka jogurtu dziennie zaspokaja niemal 60 procent normy zalecanego dziennego spożycia jodu blisko 50 procent dziennego zapotrzebowania na wapń, a przy tym dostarcza organizmowi sporych ilości (co najmniej 25 procent niezbędnego każdego dnia) fosforu, witaminy B2, białka i witaminy B 12. Zarówno kanadyjskie, jak i amerykańskie normy żywnościowe uznają jogurt za ważny składnik codziennej diety.

  • Świetny dodatek do chleba. Pasta z twarogu z jajkami. Może być z majonezem lub, jak w mojej wersji, z musztardą.

  • Musztardy domowej roboty

    ...minut. Na musztardę grillową: 1/3 pasty z gorczycy doprawić papryką, Sherry i Tabasco. Ocet zlać i dodać do pasty. 50 g oleju wmieszać do pasty, dodając po kropli, aż masa stanie się kremowa. Ewentualnie można miksować. Na słodką musztardę: Z kromek odciąć skórkę. Chleb rozkruszyć i dodać do 1/3 pasty. Estragon zalać 120 ml octu winnego i odstawić na 30 minut. Estragon wyjąć, oberwać listki...

  • Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszną i prostą w przygotowaniu pastę z makreli wędzonej i twarogu.

Artykuły na temat: domowe pasty do chleba
  • Dyniowa pasta do kanapek

    Domowa pasta z dyni to alternatywa dla różnego rodzaju smarowideł do chleba.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Pieczemy chleb

    Tak niewiele trzeba, by cieszyć się smakiem domowego pieczywa.

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Sos chrzanowy WINIARY , doprawić pastę solą, pieprzem i cukrem oraz dokładnie wymieszać. Kolejnym krokiem jest nadziewanie plastrów szynki porcjami pasty selerowej i zawijanie jej w ruloniki. Następnie(...) wymieszać. Kolejnym krokiem jest nadziewanie plastrów szynki porcjami pasty selerowej i zawijanie jej w ruloniki. Następnie Sos chrzanowy WINIARY mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą oraz cukrem...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Sos chrzanowy WINIARY , doprawić pastę solą, pieprzem i cukrem oraz dokładnie wymieszać. Kolejnym krokiem jest nadziewanie plastrów szynki porcjami pasty selerowej i zawijanie jej w ruloniki. Następnie(...) wymieszać. Kolejnym krokiem jest nadziewanie plastrów szynki porcjami pasty selerowej i zawijanie jej w ruloniki. Następnie Sos chrzanowy WINIARY mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą oraz cukrem...

  • W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy, bo w końcu nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego, domowego pieczywa. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają...

  • Domowe kuracje na problemy z cerą

    ...dwie łyżki okruszków z czerstwego chleba. Nakładamy omijając okolice oczu. Po 10 minutach zbieramy maseczkę chusteczką, a resztki zmywamy letnią wodą. Osuszamy skórę papierowym ręcznikiem, przecieramy(...) pietruszki. Małgorzata Święczkowska, konsultacja Małgorzata Kossakowska, kosmetolog Jak przygotować skórę pod domową maseczkę? - Delikatnie oczyszczamy Przed nałożeniem domowego kosmetyku trzeba...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

Wideo na temat: domowe pasty do chleba
  • Domowe pieczywo i pasty Anny Starmach

    Anna Starmach przygotowała domowej roboty pieczywo: chleb pszenno-żytni, chleb ze słonecznikiem oraz chrupiące bagietki. Do wypieków zaproponowała trzy rodzaje past: groszkową, szpinakową i paprykową. TVN/z-news