• Informacje na temat:

    domowe kiełbasy drobiowe

Przepisy na temat: domowe kiełbasy drobiowe
  • Bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia domowe kluseczki z sosikiem z kiełbasy

  • Przepis wart wypróbowania: "Domowe leczo"

  • Danie należy do moich ulubionych a jeszcze lepiej smakuje w wersji domowej.

  • darco dobre na odiat

  • Pomysł na śniadanie, obiad lub kolację. W sezonie można upiec takie szaszłyki na grillu poza sezonem w piekarniku lub na grillu elektrycznym.

  • Sos ów bardzo szybko się robi, jest aromatyczny i pyszny. Można podawać z makaronem, ziemniakami, kaszą czy ryżem.

  • Często zajadamy się kubełkami z kawałkami kurczaka kupionymi w znanych sieciach fast food, ale takie kąski możemy przygotować także sami. Takie domowe dadzą nam pewność, że użyte składniki nie będą budziły wątpliwości, a my będziemy świadomi tego co jemy. Bardzo lubię takie delikatne i soczyste kawałki kurczaka w złocistej, chrupiącej i smakowitej panierce. Tym razem postanowiłam przygotować delikatne polędwiczki drobiowe w lekko pikantnej panierce z ziołami. Serdecznie polecam!

  • Klopsy podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym lub marynowanym, polane sosem pomidorowym.

  • Taki trochę odchudzony przepis na burgera, żeby było smacznie i zdrowiej.

  • Bardzo smaczny i prosty w wykonaniu farsz do kiełbasy białej, z którego zrobiłam klopsy, według przepisu mojego męża. Zamiast wołowiny użyłam wieprzowego schabu.

Artykuły na temat: domowe kiełbasy drobiowe
  • Co zrobić, by grill nie szkodził żołądkowi?

    Czy oznacza to, że należy zrezygnować z grillowania? Nie! Dowiedz się co zrobić, by było one zdrowsze.  Podczas grillowania możemy wytopić z mięsa nawet do 20 proc. tłuszczu. To niewątpliwa zaleta, jednak jeśli chcemy być fit, najlepszym rozwiązaniem będzie zamiana kiełbasy i karkówki na chude mięso drobiowe. - Dobrym wyborem są też ryby, które dostarczają naszemu organizmowi...

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • Dobre dla serca

    ..., zioła. Produkty zalecane w umiarkowanych ilościach: - mięso wieprzowe chude, mięso wołowe chude, wątroba, szynka, kiełbasy drobiowe, - z owoców morza małże i homary, - czerwone wino(...), boczki, kiełbasy, mięso kacze i gęsi, - kawior, krewetki, ryby smażone, - batony, budynie, ciasta z wysoka zawartością tłuszczów twardych, lody, wyroby cukiernicze, bułeczki maślane...

  • Wszystkich miłośników regionalnych i tradycyjnych wyrobów ziemi małopolskiej i ościennej zapraszamy na cykliczne Święto Kiełbasy Lisieckiej organizowane we współpracy z gminami Liszki, Czernichów oraz Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego i Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Impreza odbędzie się w dniach 24 -25 września na terenie ośrodka Kryspinów. Dlaczego warto się tam zjawić? Dlatego, że będzie można obejrzeć produkty z różnych regionów, poznać ich receptury i oczywiście...

  • Dieta odkwaszająca

    ...z pokrzywy, zieloną i czerwoną herbatę, yerba mate itp.; 2. wyeliminuj z diety przetwory z mięsa, szczególnie wieprzowego - kiełbasy, wędliny, pasztety, konserwy oraz wędzone ryby - zastąp je(...), fasolka szparagowa, cukinia, por oraz czosnek, cebula, marchewka, papryka, kapusta, kalafior, buraki, pomidory, seler, dynia i domowe kiszonki; - owoce świeże i suszone, mogą być w postaci naturalnych...

  • Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć domowych wędlin, które swoim smakiem i aromatem znacznie przewyższają te dostępne w sklepach. Niektóre z nich warto przygotować ze sporym wyprzedzeniem. Fot. 123RF/Picsel Zgodnie z tradycją, na wielkanocnym stole nie może zabraknąć wędlin. Oczywiście najlepszym wyborem będą te domowej roboty, których przygotowanie wbrew pozorom wcale nie jest trudne. Jeśli chcecie zrobić wrażenie na bliskich, podajcie im własnoręcznie zrobione wędliny dojrzewające. Z...

  • Choroba wieńcowa w porę powstrzymana

    ...odmówić sobie karkówki, kiełbasy czy kaszanki, postaraj się chociaż o mniejszą porcję (najlepiej 1 kawałek). Ogranicz też częstotliwość takich biesiad, np. grilluj czy pal ognisko nie częściej niż raz...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Grill po polsku

    ...toksyczne. Te domowej roboty, czyli gazety, dykta, malowane czy lakierowane drewno, wydzielą jeszcze więcej substancji rakotwórczych. Jak grillować, żeby nie chorować? Według zasady: marynata, tacka, warzywa(...) świeżych warzyw i owoców. Zawarte w nich antyoksydanty zneutralizują wprowadzone do organizmu szkodliwe związki. W wersji light Pierś z kurczaka zamiast karkówki, ryba i warzywa zamiast kiełbasy...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....