• Informacje na temat:

    domowe chipsy z ziemniakow

Przepisy na temat: domowe chipsy z ziemniakow
  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    .... Łagodnym dopełnieniem dla smaku jarmużu i kompozycji włoskich ziół stanie się przede wszystkim gouda oraz ser podlaski - podpowiada Ewa Polińska z MSM Mońki. Zielona przekąska Czy chipsy mogą być(...) Niekonwencjonalnym, lecz bardzo smacznym sposobem na wykorzystanie w codziennej kuchni jarmużu jest również przygotowanie domowego pesto. Rozdrobnione robotem kuchennym listki łączymy z ząbkiem...

  • Ulubiona przekąska dzieci ;)

  • Poznaj nowości marki PROSTE HISTORIE

    ...przygotowania - to przepis na udaną zupę! W codziennym biegu nie zawsze znaleźć można czas na przygotowanie domowego posiłku, dlatego marka PROSTE HISTORIE przychodzi z pomocą wszystkim miłośnikom domowej, tradycyjnej kuchni i pysznych zup w nowoczesnym wydaniu. Zupy kremy to jeden z najpyszniejszych trendów kulinarnych ostatnich lat. Aksamitne, intensywne w smaku zupy kremy, przygotowane na bazie...

  • U mnie w domu te chipsy zrobiły prawdziwą furorę! Są przepyszne, chrupiące i do tego zdrowe – bez nadmiaru tłuszczu i soli …

  • Domowy sposób na chipsy ziemniaczane. Co prawda żeby przygotować większą ilość, np.na przyjęcie potrzeba sporo czasu. Ale aby przygotować szybką przekąskę "na użytek domowników" -sposób w sam raz.

  • Od czasu do czasu można zjeść coś kalorycznego:)

  • Przepis wart wypróbowania: "Domowe chipsy"

  • Domowa wersja chipsów

  • Kto im się oprze? Pyszne, chrupiące i co najważniejsze domowe chipsy. Dzięki temu, że są krojone w "kratkę" są jeszcze bardziej delikatne i chrupiące.

  • swietne jako przystawka do wszystkich dan

Artykuły na temat: domowe chipsy z ziemniakow
  • Ziemniak - powrót króla warzyw

    ...szybko przyswajalne, dodają energii. Ziemniaczane purée można podawać małym dzieciom na biegunkę. Domowe chipsy Ziemniaki umyj, pokrój cienko ze skórką wykorzystując szatkownicę. Rozgrzej piekarnik do...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Kocham kino domowe

    Co robić w jesienne wieczory? Najlepiej zaszyć się w domu z kimś bliskim, otulić miękkim kocem i obejrzeć dobry film. Nie ma jednak kina bez ulubionych przekąsek. Nic tak dobrze nie smakuje jak domowe, ciepłe minidania, które można przygotować z wyprzedzeniem.

  • Dlaczego coraz więcej osób robi wędliny na święta w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi, z niewielką zawartością prawdziwego mięsa... Domowa wędlina będzie nie tylko smaczniejsza, ale i zdrowsza niż sklepowa. Fot. 123RF.COM/PICSEL Dlaczego warto samemu zrobić wędlinę na święta? Sami zobaczcie, co do kupowanych wędlin dodają producenci: Zobacz więcej o oszustwach producentów mięs i wędlin! Przygotowanie domowej wędliny nie jest takie...

  • Błyskawiczne dania z ziemniaków

    Chipsy ziemniaczane domowej roboty Składniki: 500 g ziemniaków 2 ząbki czosnku 50 ml oliwy Pół łyżeczki chili Szczypta kminu Pół łyżeczki kurkumy Sól Ziemniaki obrać pokroić(...) ręczniku papierowym. Chipsy ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wstawić do rozgrzanego do temp. 225 st. C piekarnika na 10-12 minut. Po 6 minutach obrócić. Wyjąć i osączyć na...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Trzy wcielenia ziemniaka

    ...przekąskach, jak chipsy czy frytki, ale o daniach, które ozdobią każdy stół i nasycą kubki smakowe, a przede wszystkim, nawet bardzo wilczy apetyt. Dlatego oprócz frytek, chipsów czy nawet placków ziemniaczanych, ziemniaki są jednym z podstawowych składników dań obiadowych z dodatkiem różnego rodzaju zielenin, na ich bazie przygotowuje się pyszne zapiekanki domowe lub gotuje/piecze je...

  • Stary barek ze skrzypiącymi drzwiczkami, zamykany na klucz, a w środku karafka z grubego szkła i zestaw malutkich kieliszeczków. Charakterystyczny brzęk szkła i rozchodzący się aromat, zwiastuje nadejście leniwego popołudnia. Spędzonego w gronie najbliższych przy kieliszku domowej nalewki. W czym tkwi sekret takich magicznych chwil? W umiejętności nieśpiesznego smakowania wolnego czasu, prowadzenia leniwej rozmowy i powolnego popijania doskonałego trunku. Bo nalewka nie lubi pośpiechu....

  • Jak można zużyć resztki jedzenia

    ...lodu, zamroź, potem zapakuj do pudełka i traktuj jak kostki rosołowe.  Nie wyrzucaj obierek z ziemniaków! Polej je oliwą, posyp solą i upiecz w piekarniku. Wyjdą świetne chipsy. Oczywiście ziemniaki...

  • Ile razy w tygodniu obieramy ziemniaki i wyrzucamy obierki do kosza? Okazuje się, że wykonując tę prozaiczną czynność, popełniamy duży błąd. Oto kilka pomysłów na ich recykling. Fot.123RF/Picsel 1. Płukanka do włosów (za 0 zł) Po gotowaniu obierków ziemniaka przez 30 minut na małym ogniu, czakamy aż woda ostygnie. Wlewamy ją do szczelnego pojemniczka i stosujemy jako płukankę po myciu włosów. To naturalny "ściemniacz" siwych pasemek, dzięki któremu unikamy stosowania chemicznych farb do...