• Informacje na temat:

    domowe burgery

Przepisy na temat: domowe burgery
  • Domowe burgery bez mięsa

    Świetny przepis, nie tylko dla wegetarian!

  • Nieraz przychodzi taki dzień, że ma się ochotę zjeść coś bardzo kalorycznego i nie do końca zdrowego... jak np. burgery, które ostatnio stały się bardzo popularne... Ja w takich sytuacjach staram się przygotować te pyszności sama, wtedy mam pełną kontrolę co tak naprawdę jem.

  • Wegetariańskie burgery – przygotuj je sam!

    Słowo burger kojarzy się z jedzeniem typu fast-food, jednak wcale nie musi nim być. Obecnie panuje trend na zdrowe odżywianie, dlatego coraz częściej klasyczne burgery z mięsem, są zastępowane zdrowszą, często wegetariańską wersją. Przygotowanie takiej kanapki to nic trudnego, tym bardziej jeżeli korzystamy z gotowych przepisów.

  • Kto się nie skusi ? :) Pyszne domowe burgery, w środku mięsko i czego tylko dusza zapragnie. Nie zajmują wiele czasu a przyrządzone samemu dają ogromną satysfakcje.

  • Burgery z kurczakiem

    Burgery z kurczakiem zagrodowym, chrupiącą bułeczką z czarnuszką i sezamem, świeżymi warzywami, domowym dipem to modne, nowoczesne, lekkie danie na wiele okazji. Doskonale wpisują się w ideę slow food, która wskazuje, jak wielką przyjemność można czerpać z samodzielnego przygotowywania dań i delektowania się ich smakiem w gronie bliskich.

  • Hamburger przygotowany w domu będzie z pewnością dużo bardziej zdrowy i smaczny od tego, w którejkolwiek sieciówce.

  • Hochland Burger&Toast - pysznie i wygodnie!

    ...nie zawiera konserwantów i powstaje wyłącznie z polskiego mleka, które pochodzi od krów karmionych paszą niemodyfikowaną genetycznie. Z tym serem przygotujesz domowe, zdrowe i przepyszne przekąski...

  • BURGERY: Zostało mi trochę dobrze doprawionego befsztyka tatarskiego, dodałam więc sporo pokrojonej cebuli i usmażyłam na grillowej patelni kotlety. Wystarczy przekroić bułki, podpiec je by były gorące. Jedną połówkę posmarować majonezem, drugą musztardą i przełożyć listkami rukoli, krążkami czerwonej cebuli, plastrami ogórka, pomidora i żółtego sera.

  • Hamburgery na pikantnie

    Domowe burgery są pyszne!

  • Przepis wart wypróbowania: "Domowe burgery"

Artykuły na temat: domowe burgery
  • Domowe burgery

    ...​Burgery wołowe to typowe danie kuchni amerykańskiej, które i u nas zyskuje coraz więcej zwolenników. Jego przygotowanie jest niezwykle proste...

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • Klasyczny burger Jurka Sobieniaka

    To szybkie danie obiadowe, które pokochają nie tylko dzieci. Domowe burgery smakują dużo lepiej i są zdrowsze od tych, które możemy kupić.

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • domowe burgery

    Dzis serwuje burgery domowe z pyszna 'marmolada' z czerwonej cebuli. Znow proste i smaczne, dzieciaki uwielbiaja, zreszta nie tylko. Robilam wczoraj...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Burger jak marzenie

    Hamburgery - symbol amerykańskiej kuchni. To podstawowa pozycja na liście dań serwowanych podczas domowego barbecue.

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Jak zachować smukłą sylwetkę?

    ...spróbować zdrowych zamienników  - będą to np. ziemniaki opiekane w piekarniku z dodatkiem naturalnych przypraw, domowe burgery z ciemnym pieczywem, czy świeżo wyciskane soki oraz woda z cytryną. Jeśli poczujemy ochotę na zjedzenie czegoś słodkiego – upieczmy domowe ciasteczka słodzone miodem, np. z płatków owsianych. Ich przygotowanie nie zajmie dużo czasu, a potrzeba zjedzenia  słodkości zostanie...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....