• Informacje na temat:

    domowe batoniki pelnoziarniste

Przepisy na temat: domowe batoniki pelnoziarniste
  • Mała przekąska do pracy, szkoły czy na uczelnię. Przygotowanie jest naprawdę łatwe i szybkie. Na dodatek są znacznie zdrowsze niż te ze sklepowej półki. Polecam.

  • Pracy przy nich nie ma prawie w ogóle to jeszcze i zdrowo i słodko :) Polecam do pochrupania

  • Pyszne, szybkie, a przede wszystkim dużo zdrowsze niż kupne - domowe batoniki z musli, które można przygotować w wielu wariantach :) Oczywiście możemy sami mieszać płatki owsiane z ulubionymi dodatkami - ja jednak mam swoje ulubione, sprawdzone, bardzo dobrej jakości musli, więc z niego korzystam. Świetne do szkoły czy pracy, gdy dopada nas ochota na coś słodkiego :)

  • Sprawdzony przepis na "Domowe batoniki musli"

  • mniam przepyszne batoniki krówkowe

  • Domowe batoniki, szybkie i zdrowe!!!

  • Sklepowe batoniki musli mają w składzie dużo cukru, syropów glukozowo-fruktozowych i innych substytutów cukru. Rada jest na to jedna - domowe batoniki! Świetnie sprawdzą się jako II śniadanie, podwieczorek czy deser po obiedzie. Idealne dla dzieci i dorosłych. Przepis podpatrzyłam na youtube u pani Magdy.

  • Pyszne domowe bułeczki z mąki pełnoziarnistej, które robi się bardzo szybko. :) Polecam:) !!!

  • Ciastko, karmel, czekolada! Czy potrzeba czegoś jeszcze? Ciastko, choć może nie wygląda na zdjęciu jest idealnie chrupiące - niczym w oryginale. Smaku nie muszę tłumaczyć, wystarczy chyba jak powiem, że batoniki są lepsze od oryginału. Zachwycą wszystkich znajomych, są idealne na małe podarunki lub słodkie przekąski..

  • Pyszne, zdrowe, batoniki kokosowe. Musicie ich spróbować.

Artykuły na temat: domowe batoniki pelnoziarniste
  • Trzy powody, by jeść płatki zbożowe

    ...tylko o poranku: przygotujmy z nich np. domową granolę lub batoniki i zbierzemy do pracy na drugie śniadanie. Czerpmy z dobrodziejstwa płatków garściami!

  • Przechodząc na dietę, szukamy zdrowszych zamienników naszych ulubionych przekąsek. Wielbiciele słodyczy bardzo często sięgają po zbożowe batoniki, sądząc że w ten sposób nie zaszkodzą swojej linii. Czy tak jest w rzeczywistości? Fot. 123RF/Picsel Ze sklepowych półek krzyczą do nas różnego rodzaju produkty typu „light" lub „fit". Ponoć jeden jest zdrowszy od drugiego. Ale czy tak jest naprawdę? Zdarza się, że podczas diety, zupełnie nieświadomie zjadamy bardzo dużo zbędnych kalorii, które...

  • Odchudzamy naszą kuchnię

    ...​ Czujesz, że powinnaś stracić kilka kilogramów, przede wszystkim dla zdrowia, ale liczenie kalorii to nie dla ciebie? Nie chcesz też rezygnować z tradycyjnych domowych obiadów? Wcale nie musisz, możesz po prostu odchudzić domowe przepisy.

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Siedem pozornie zdrowych produktów, które są kaloryczną bombą

    .... Batoniki zbożowe - Zabierasz je z sobą do pracy, bo to poręczny i na pozór dietetyczny przysmak. W reklamach telewizyjnych uśmiechnięte i szczupłe panie przekonują cię, że zbożowy batonik szybko zaspokoi głód i doda energii, w dodatku nie tuczy! Niestety, takie batoniki rzadko są zdrową, niskokaloryczną przekąską. Choć brzmi to okrutnie, w większości przypadków zbożowe i energetyczne...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Raz na jakiś czas przychodzi taki moment, w którym patrzymy na siebie krytycznym okiem i postanawiamy zmienić swoje nawyki oraz zadbać o zdrowy wygląd i samopoczucie. Koleżanka z pracy rozpoczęła super dietę, a siostra wykupiła karnet na siłownię? Dołącz do nich!

  • Stary barek ze skrzypiącymi drzwiczkami, zamykany na klucz, a w środku karafka z grubego szkła i zestaw malutkich kieliszeczków. Charakterystyczny brzęk szkła i rozchodzący się aromat, zwiastuje nadejście leniwego popołudnia. Spędzonego w gronie najbliższych przy kieliszku domowej nalewki. Fot. 123RF/Picsel W czym tkwi sekret takich magicznych chwil? W umiejętności nieśpiesznego smakowania wolnego czasu, prowadzenia leniwej rozmowy i powolnego popijania doskonałego trunku. Bo nalewka nie...

  • Grzybica: Tego o niej nie wiesz!

    ...solnego w żołądku (np. gdy mamy nadkwasotę). Wtedy grzyby zyskują dogodniejsze warunki do rozwoju. Niektóre domowe sposoby bywają bardzo pomocne w walce z chorobą Aby nasze buty nie były w środku...

  • Zetrzyj i zamroź cukinię - idealnie nada się do wielu potraw przez całą zimę. Kup na targu skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy. Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka, by móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok. Nie potrzeba wiele czasu i lat doświadczeń, aby bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw. Jasne instrukcje dadzą ci poczucie pewności siebie i wiedzę, w jaki sposób zamrażać, suszyć, wekować, przechowywać w piwnicy i w...