• Informacje na temat:

    domowa zapiekanka z bułki

Przepisy na temat: domowa zapiekanka z bułki
  • Z zewnątrz chrupiące a w środku mięciutkie :)

  • Smaczne bułeczki domowej roboty. Zachowują świeżość nawet do 3 dni. :)

  • Sycące, a przy tym szybkie w wykonaniu. Świetna przekąska lub szybki obiad.

  • Domowe bułki z mąki pszennej.

  • bułki żytnie na zakwasie z płatkami owsianymi

  • ważna rada - ciasto ugniatać około 15-20 minut

  • Pyszne i mięciutkie bułki do hamburgerów, wiadomo - co domowe to najlepsze :)

  • Zdrowsza i domowa wersja zapiekanki.

  • Naprawdę PYSZNE, PROSTE i SZYBKIE w wykonaniu, TANIE domowe zapiekanki. Wiesz co jesz!

  • Pyszne domowe pieczywo z suszonymi pomidorami lub płatkami owsianymi. Doskonały dodatek do wędlin lub serów. Ziołowe bułki własnej roboty...

Artykuły na temat: domowa zapiekanka z bułki
  • Klopsiki w zapiekance pełnej warzyw

    Domowy przepis.

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Tanio i zdrowo. 7 trików na oszczędzanie w kuchni

    .... 3 zł na kupnie tartej bułki. Czerstwy chleb świetnie zagęści zupy i sosy. Nada im bardziej wyrazistego smaku niż mąka. Z suchego pieczywa można również zrobić pyszne zapiekanki. 4. Nie kupuj wędlin...

  • Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów – Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje na ich punkcie - ich smak jest nieporównanie lepszy od tych ze sklepu. Znajdziesz tu nie tylko klasyczne przepisy na lody czekoladowe czy waniliowe, ale też unikalne kompozycje smakowe: lody z pietruszki lody miodowo-lawendowe sorbet mandarynkowy lody z zielonej herbaty sorbet jeżynowo-limonkowy lody z masła...

  • Jak można zużyć resztki jedzenia

    ...przynajmniej 1 godzinę).  Czerstwą kajzerkę zostaw, żeby wyschła na kamień. Zetrzyj na tarce lub zmiel w maszynce do mięsa. Będzie domowa bułka tarta. Czerstwy chleb lub bułki możesz włożyć do...

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • 9 pomysłów na oszczędności w kuchni

    ...bułki, które potem możemy zetrzeć na tarce lub zemleć w maszynce i wykorzystać do panierowania. W ciepłym piekarniku podpieką się też zapiekanki albo podgrzeje pizza. 3. Nie wyrzucaj pieczywa Chleb(...), ponieważ nie zawiera konserwantów, wzmacniaczy smaku ani wypełniaczy. Domowa wędlina wyniesie nas też o ok. 30 proc. taniej od tej ze sklepu. Nie opłaca się również kupowanie gotowych past do...

  • Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania główne, zupy, desery, sałatki, sosy, napoje zimne i gorące... Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego, sposobu sprawiania ryb, dzielenia...

  • Od zasmażki do fusion

    ​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot.Materiały prasowe Nalewki, zarówno te ziołowe, jak i owocowe, świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań wytrawnych, jak też do słodkich ciast i deserów. Przygotowanie tego trunku nie jest trudne, a jedynie...