• Informacje na temat:

    domowa pizza drozdzowa

Przepisy na temat: domowa pizza drozdzowa
  • Któż z nas nie lubi pizzy? Pizza własnoręcznie wykonana jest nie tylko pysznym i sycącym daniem, ale także powodem do dumy dla każdego miłośnika włoskiej kuchni. ;)

  • Pizza pieczarkowa z szynką

    Domowa pizza smakuje najlepiej!

  • Najlepszy przepis na pizzę.

  • Pizza na kamieniu z serem gouda i szparagami

    A może domowa pizza? Wypróbuj koniecznie ten przepis. Szparagi nadadzą jej wyjątkowy smak...

  • Kto z nas nie lubi drożdżowego placka z serem i ulubionymi dodatkami?! Mowa oczywiście o pizzy! A wiecie, że w domu można zrobić pizzę, która nie jest wcale gorsza od tej z pizzerii? Spróbujcie koniecznie mojego przepisu na dobre ciasto! :-)

  • 10 łatwych przepisów z cebuli

    Warzywo, które kojarzy się z oszczędną, surową kuchnią, może być bazą... eleganckich i oryginalnych dań lub znakomitym dodatkiem!

  • Pizza - chyba najlepsza jaką dotąd udało mi się zrobić. Czy to do zasługa doboru składników, czy też braku żółtego sera? A może sekret tkwi w puszystym cieście? Nie wiem doprawdy ale ta pizza to było coś! Zamiast tofu można oczywiście użyć żółtego sera ale dla mnie ta wersja jest jednak delikatniejsza. Uwaga dla miłośników ciągnącego się sera - tofu tak się nie zachowuje :) Jeśli o ciasto chodzi to chyba metodą prób i błędów doszłam do tego co robić aby było miękkie i puszyste. Ciasto ma...

  • Mąka na święta – jak wybrać właściwą?

    Już wkrótce zabłyśnie pierwsza gwiazdka, a my siądziemy przy wigilijnym stole i rozpoczniemy wspólne świętowanie z najbliższymi. Zanim to jednak nastąpi, przed nami czas przeznaczony na przygotowanie licznych i urozmaiconych potraw. Na szczycie listy zakupów zapewne pojawi się mąka – królowa świąt, bez której nie mogłyby powstać tradycyjne uszka i pierogi czy świąteczne ciasta. Jej odpowiedni wybór gwarantuje kulinarny sukces. Warto więc wiedzieć czym kierować się przy zakupie tego ważnego...

  • Fajnie smakuje i bez wątpienia jest zdrowsza niż mrożona.

Artykuły na temat: domowa pizza drozdzowa
  • Pizza po polsku

    Wędliny, pieczarki, pomidory, trochę sera… Niewiele trzeba, by powstała pyszna pizza.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Nie tylko do pieczenia, czyli kosmetyczne właściwości drożdży

    Co może łączyć piwo, pizzę i… kosmetyki? Oczywiście, drożdże! To produkt mający niezwykle uniwersalne zastosowanie, nie tylko w branży spożywczej, ale i kosmetycznej. Drożdże pobudzają cerę do regeneracji i zwiększonej produkcji kolagenu, złuszczają martwy naskórek, a dzięki zawartości witamin z grupy B regulują wydzielanie sebum. Dlatego pielęgnacja produktami serii "It's Skin Power 10 Formula Ye Effector", których głównym składnikiem są właśnie drożdże, pomoże zregenerować skórę i znacznie...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    ..., najlepiej okrągłą, zawijając jego brzegi do środka. Ułożyć na nim warzywa, posypać startym żółtym serem. Piec ok. 20 minut. Domowa pizza z mięsem Składniki na 2 porcje: Ciasto: 2 szklanki mąki. 5 dag(...) będą na wierzchu). Posypać parmezanem. Pizza wegetariańska Składniki na 2 porcje: Ciasto: 2 szklanki mąki, 5 dag drożdży, 1 szklanka mleka, 1/2 szklanki wody, 6 łyżek oliwy, sól, cukier...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Piknikowy kosz pełen słodyczy

    Domowe ciasteczka i słodkie przekąski – niezastąpione podczas majówki.

  • Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów – Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje na ich punkcie - ich smak jest nieporównanie lepszy od tych ze sklepu. Znajdziesz tu nie tylko klasyczne przepisy na lody czekoladowe czy waniliowe, ale też unikalne kompozycje smakowe: lody z pietruszki lody miodowo-lawendowe sorbet mandarynkowy lody z zielonej herbaty sorbet jeżynowo-limonkowy lody z masła...

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...snobizmy: kuchnia japońska, azjatycka, moda na burgery, pizza na każdym rogu. Nasyciliśmy się nimi i teraz zatoczyliśmy koło, wracamy do starych tradycji. To widać i w podejściu do gotowania i w tym, że...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...