• Informacje na temat:

    domowa czekolada z płatkami kukurydzianymi

Przepisy na temat: domowa czekolada z płatkami kukurydzianymi
  • Smaczny pomysł na "Śliwkowy keks z płatkami kukurydzianymi"

  • Propozycja na intensywnie czerwony, pożywny, smaczny i lekko słodki krem warzywny podawany z płatkami kukurydzianymi. Ten ostatni dodatek możemy zastąpić innym ulubionym np. kaszą, makaronem lub kleksem jogurtu.

  • Smaczne ciasteczka z dodatkiem płatków kukurydzianych kakaowych. Lekko słodkie, idealne do szklanki mleka.

  • Ciasteczka zrobiłam według przpisu kolezanki Sylwii.Sa bardzo chrupiące,niezbyt słodkie i smaczne,Bardzo proste w przygotowaniu.

  • Pyszna sałatka z zaskakującym elementem chrupkości.

  • Wyjątkowo proste do zrobienia i inne. Uwaga! W trakcie pracy możesz zjeść już część składników, więc uważaj! ;) Przepis zaczerpnięty z jakiejś gazety, ale go lekko zmodyfikowałam, bo ktoś go trochę pokomplikował wagowo.

  • Przyznam się, że to deser, któremu nie potrafię się oprzeć :-). Kiedy ją przygotowuję wędruję do czasów mojego dzieciństwa... przygotowywała ją dla nas moja mama :-) zaglądaliśmy jej przez ramię niecierpliwie pytając, kiedy czekolada będzie gotowa... przygotowuje się ją zaledwie 5 minut, ale dla nas małych łasuchów były to wówczas najdłuższe chwile :-) nigdy też nie wytrzymywaliśmy do chwili, kiedy stężała i można było ją pokroić na małe kawałki. Zachęcam, wypróbujcie

  • Przepis jest dość stary i pamięta czasy, kiedy to w sklepach nie można było dostać normalnej tabliczki czekolady. Warto wypróbować ten przepis bo jest naprawdę pyszny. Uwierzcie mi, jeśli raz ją przygotujecie to zagości w Waszym stałym menu ;)

  • Jak dla nas rewelacja... ...znikła bardzo szybko jeszcze w trakcie sporządzania:)

  • Zawsze robił łososia bez panierki,dziś pomyślałam że można spróbować go obtoczyć w płatkach kukurydzianych i to był właściwy wybór,polecam:)

Artykuły na temat: domowa czekolada z płatkami kukurydzianymi
  • Domowe SPA dla skóry i włosów

    ...pilingiem dobranym do cery (np. enzymatycznym do suchej) lub uniwersalną, domową miksturą. Wymasuj skórę: garścią zmielonego słonecznika z odrobiną miodu i oleju, płatkami owsianymi namoczonymi...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i deserów, ale...

  • Siedem pozornie zdrowych produktów, które są kaloryczną bombą

    ...jajecznicę na mleko z płatkami? Tu również nie mamy dobrych wieści - musisz mieć się na baczności! Zanim sięgniesz w sklepie po granolę lub muesli, przeczytaj uważnie skład. W środku znajdziesz bowiem...

  • Zaufali jej między innymi Magda Gessler, Sephora, Instytut Adama Mickiewicza oraz Cartalia. I choć z wykształcenia jest zootechnikiem, stworzyła jedną z najbardziej rozpoznawalnych pracowni czekolady w Warszawie. Dziś Victoria & Fortunata, bo o niej mowa, obchodzi swoje 6. urodziny. Dorota Jaworska z wykształcenia jest zootechnikiem. Od zawsze wiedziała, że praca na etacie to nie dla niej. I choć w tamtym momencie życia zabrakło jej odwagi do samodzielnego kierowania, i tak - prędzej czy...

  • Gotowanie dla smyka alergika

    ..., czekoladach, chipsach. • Jajka dodawane są przez producentów do większości ciast, tortów, wafli, gofrów, lodów, deserów, naleśników, pasztetów, pierogów, pieczywa (jajkiem smaruje się wierzch chleba, by...

  • Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów – Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje na ich punkcie - ich smak jest nieporównanie lepszy od tych ze sklepu. Znajdziesz tu nie tylko klasyczne przepisy na lody czekoladowe czy waniliowe, ale też unikalne kompozycje smakowe: lody z pietruszki lody miodowo-lawendowe sorbet mandarynkowy lody z zielonej herbaty sorbet jeżynowo-limonkowy lody z masła...

  • Skąd się biorą afty i jak ich uniknąć

    Te drobne zmiany we wnętrzu ust nie są groźne dla zdrowia, ale bywają bolesne. Warto poznać sposoby, dzięki którym szybko się ich pozbędziemy.

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Jak wybierać zdrowe jedzenie

    Nawet w tanim markecie możemy znaleźć naprawdę zdrowe i smaczne produkty. Jak je wytropić, po czym poznać, na co zwracać uwagę, podpowiada nasz ekspert Katarzyna Bosacka, która od lat prowadzi programy o odżywianiu. Notowała Iwona Kołakowska

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...