• Informacje na temat:

    domowa czekolada z płatkami kukurydzianymi

Przepisy na temat: domowa czekolada z płatkami kukurydzianymi
  • Smaczny pomysł na "Śliwkowy keks z płatkami kukurydzianymi"

  • Propozycja na intensywnie czerwony, pożywny, smaczny i lekko słodki krem warzywny podawany z płatkami kukurydzianymi. Ten ostatni dodatek możemy zastąpić innym ulubionym np. kaszą, makaronem lub kleksem jogurtu.

  • Ciasteczka zrobiłam według przpisu kolezanki Sylwii.Sa bardzo chrupiące,niezbyt słodkie i smaczne,Bardzo proste w przygotowaniu.

  • Pyszna sałatka z zaskakującym elementem chrupkości.

  • Wyjątkowo proste do zrobienia i inne. Uwaga! W trakcie pracy możesz zjeść już część składników, więc uważaj! ;) Przepis zaczerpnięty z jakiejś gazety, ale go lekko zmodyfikowałam, bo ktoś go trochę pokomplikował wagowo.

  • Przyznam się, że to deser, któremu nie potrafię się oprzeć :-). Kiedy ją przygotowuję wędruję do czasów mojego dzieciństwa... przygotowywała ją dla nas moja mama :-) zaglądaliśmy jej przez ramię niecierpliwie pytając, kiedy czekolada będzie gotowa... przygotowuje się ją zaledwie 5 minut, ale dla nas małych łasuchów były to wówczas najdłuższe chwile :-) nigdy też nie wytrzymywaliśmy do chwili, kiedy stężała i można było ją pokroić na małe kawałki. Zachęcam, wypróbujcie

  • Przepis jest dość stary i pamięta czasy, kiedy to w sklepach nie można było dostać normalnej tabliczki czekolady. Warto wypróbować ten przepis bo jest naprawdę pyszny. Uwierzcie mi, jeśli raz ją przygotujecie to zagości w Waszym stałym menu ;)

  • Jak dla nas rewelacja... ...znikła bardzo szybko jeszcze w trakcie sporządzania:)

  • Zawsze robił łososia bez panierki,dziś pomyślałam że można spróbować go obtoczyć w płatkach kukurydzianych i to był właściwy wybór,polecam:)

  • No cóż, może nie smakuje identycznie jak ta ze sklepu, ale na prawdę jest pyszna.

Artykuły na temat: domowa czekolada z płatkami kukurydzianymi
  • Domowe SPA dla skóry i włosów

    ...pilingiem dobranym do cery (np. enzymatycznym do suchej) lub uniwersalną, domową miksturą. Wymasuj skórę: garścią zmielonego słonecznika z odrobiną miodu i oleju, płatkami owsianymi namoczonymi...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Siedem pozornie zdrowych produktów, które są kaloryczną bombą

    ...jajecznicę na mleko z płatkami? Tu również nie mamy dobrych wieści - musisz mieć się na baczności! Zanim sięgniesz w sklepie po granolę lub muesli, przeczytaj uważnie skład. W środku znajdziesz bowiem...

  • Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów – Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje na ich punkcie - ich smak jest nieporównanie lepszy od tych ze sklepu. Znajdziesz tu nie tylko klasyczne przepisy na lody czekoladowe czy waniliowe, ale też unikalne kompozycje smakowe: lody z pietruszki lody miodowo-lawendowe sorbet mandarynkowy lody z zielonej herbaty sorbet jeżynowo-limonkowy lody z masła...

  • Gotowanie dla smyka alergika

    ..., czekoladach, chipsach. • Jajka dodawane są przez producentów do większości ciast, tortów, wafli, gofrów, lodów, deserów, naleśników, pasztetów, pierogów, pieczywa (jajkiem smaruje się wierzch chleba, by...

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Skąd się biorą afty i jak ich uniknąć

    Te drobne zmiany we wnętrzu ust nie są groźne dla zdrowia, ale bywają bolesne. Warto poznać sposoby, dzięki którym szybko się ich pozbędziemy.

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...

  • Jak wybierać zdrowe jedzenie

    Nawet w tanim markecie możemy znaleźć naprawdę zdrowe i smaczne produkty. Jak je wytropić, po czym poznać, na co zwracać uwagę, podpowiada nasz ekspert Katarzyna Bosacka, która od lat prowadzi programy o odżywianiu. Notowała Iwona Kołakowska

  • Historia czekolady to starożytne ludy, ludzkie tragedie czy początkowe wzgardzanie tym smakołykiem przez Europejczyków. Uwielbiana przez wszystkie dzieci czekolada znana jest od prawie 2 tysięcy lat, ale tak naprawdę powszechnie dostępna dopiero od niedawna. Fot. 123RF/Picsel Cenny napój Historia czekolady sięga czasów starożytnych. Jako pierwsi, kakaowce zaczęli uprawiać Olmecy, lud zamieszkujący tereny obecnego Meksyku. Pierwsi docenili smak kakao robionego z owoców kakaowca. Około III w....