• Informacje na temat:

    dodatki dopieczonego królika

Przepisy na temat: dodatki dopieczonego królika
  • Sprawdzony przepis na "Orzechowiec z królika"

  • Soczyste, miękkie i smaczne.

  • Domowy pasztet z królika z dodatkiem papryki w glazurze z żurku. Pasztet jest delikatny, dodałam do niego warzywa z którymi się gotowało mięso. Na wielkanocnym stole będzie idealnie pasował i wybornie smakował.

  • Sprawdzony przepis na "Udka królika"

  • Sprawdzony przepis na "Półmisek prowansalski z tuszką królika"

  • Sprawdzony przepis na "Knyszyński pasztet z królika"

  • Siekany pasztet zapiekany w cieście.

  • Nie będę się rozwodzić nad jego smakiem .... dla mnie to pyszny obiad.

  • Delikatny i rozpływający się w ustach pasztet z królika.

  • Dzisiaj świetna propozycja dla miłośników kaszy. Zapraszam na bardzo pożywny krupnik, chociaż u mnie w domu nazywamy go zupą z kaszy, bo inaczej mój starszy Synek go nie przełknie. :) Zupę przygotowałam na korpusie z królika dzięki czemu stała się jeszcze bardziej delikatny. Z powodzeniem można przygotować więcej na kilka dni. :)

Artykuły na temat: dodatki dopieczonego królika
  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...

  • Pamiętacie książkę "Alicja w Krainie Czarów"? To właśnie nią zainspirowała się Ania, przygotowując swój wypiek. Ciasto 290 ml oleju rzepakowego 200 g brązowego cukru 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 4 jaja 260 g mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sproszkowanego cynamonu 300 g startej marchwi 100 g mieszanki: żurawina, pestki słonecznika i dyni   Krem 10 g żelatyny (1 łyżka) 5 łyżek zimnej wody 200 g białej czekolady 660 ml śmietany kremówki   Wykończenie 500...

  • Sprawdź, czego nie wiesz o dodatkach "E"! Czym są tak naprawdę "E" dodatki?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Wyróżnikiem dodatków do żywności "E" jest to, że nie są normalnie spożywane w danym produkcie, a są do niego dodawane, aby poprawić jego smak, zapach, kolor, wygląd, konsystencję i trwałość. Stąd dzielimy je na: - barwniki (E 100 - E 199),- konserwanty (E 200 - 299),- przeciwutleniacze i regulatory kwasowości (E 300 - E 399),- emulgatory, środki spulchniające, środki żelujące (E 400 - E...

  • Wraz z nastaniem cieplejszych dni, w naszym menu zaczyna pojawiać się coraz więcej lekkich sałatek. Warto jednak wiedzieć, że istnieje kilka dodatków, które mogą sprawić, że z pozoru dietetyczny posiłek, zamieni się w najprawdziwszą bombę kaloryczną. Sałatki wydają się być bardzo niewinnym daniem, które bez przeszkód możemy zaserwować nawet osobie na restrykcyjnej diecie. W końcu  to tylko warzywa. Jednak diabeł tkwi w szczegółach, którymi w tym wypadku są dodatki. Dzięki nim nasza sałatka...

  • Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami, a świąteczną atmosferę poczuli już chyba wszyscy, w tym także nasza redakcja. Dlatego też oddajemy w Wasze ręce specjalne wydanie naszego Magazynu, w którym, jak zwykle, znajdziecie mnóstwo przepisów, porad i ciekawostek. Jak przygotować tradycyjną wigilię? Czy istnieje alternatywa dla karpia oraz co możemy zrobić ze świątecznymi resztkami? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie na stronach naszego Magazynu. Zobacz bezpłaty magazyn...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...

  • Kto by pomyślał, że z dodatkiem szlachetnego trunku jakim jest whisky, można przygotować wiele fantastycznych dań. Zobaczcie zwycięskie przepisy i wypróbujcie je w najbliższym czasie, warto. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas przepisy. Musimy przyznać, że zainspirowaliście nas swoimi pomysłami. Jak się okazuje whisky pasuje nie tylko do mięs, ale także do sosów, ryb i deserów. Mamy zaszczyt przedstawiać zwycięzców. Zaproszenia na 3 edycję festiwalu „Whisky Live Warsaw 2016"...

  • Prześlij nam przepis i wygraj jedno z pięciu podwójnych zaproszeń na 3. edycję Festiwalu "Whisky Live Warsaw 2016". Lubisz eksperymentować w kuchni i łączyć z pozoru niepasujące do siebie składniki? Jeśli opowiedziałeś twierdząco, oznacza to, że zjawisko tzw. food paringu nie jest ci obce. Zaproponuj nam przepis, do przygotowania którego użyjesz whisky. Może być to deser, przystawka lub danie główne, ograniczeniem jest tylko twoja wyobraźnia. Za pomocą poniższego formularza prześlij swój...