• Informacje na temat:

    dodatek do obiadu

Przepisy na temat: dodatek do obiadu
  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...na kawałeczki. Ziemniaki osącz z marynaty i razem z cebulą przełóż do salaterki. Posyp kawałeczkami sardeli oraz natką. Podawaj do obiadu jako dodatek do pieczeni wieprzowej.  Brokułowy krem...

  • pieczone papryki u nas sa swietnym dodatkiem do obiadu- oboje uwielbiamy je z mezem. przepis jest prosty, a danie pyszne i aromatyczne :) zawsze to jakas odmiana od tradycyjnej surowki obiadowej :)

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ..., ew. przelej do słoika, zakręć i energicznie potrząsając, wymieszaj. Tuż przed podaniem sałatkę polej sosem i wymieszaj. Wierzch sałatki posyp płatkami chili. Podawaj ją jako dodatek do obiadu albo...

  • Duszoną kapustę można podać do obiadu zamiast surówki. Nie zapomnijmy o dodatku innych warzyw i koperku, który podkreśla smak całego dania.

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    .... Sałatkę podawaj jako dodatek do obiadu. Sposób przygotowania Morele umyj, wytrzyj, przekrój wzdłuż na pół i wyjmij pestki. Masło utrzyj z cukrem i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta...

  • Marchewka do obiadu na każda porę roku:)

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...posiekany czosnek. Chwilę razem smaż. Brukselkę odcedź, dobrze osącz na sitku. Od razu polej zrumienioną bułeczką z migdałami. Podawaj jako dodatek do obiadu albo jako ciepłą przekąskę z kawałkiem...

  • Tradycyjny przepis na zasmażane buraczki na smalcu, doprawione octem winnym oraz cukrem. Domowe buraczki na ciepło to fantastyczny dodatek do drugiego dania: do kotleta mielonego, schabowego, a także do pieczonej kaczki lub gęsi.

  • Pyszny niedzielny obiad

    Smaczne i sycące dania dla całej rodziny!

  • Szybka, smaczna i zdrowa.Wspaniały dodatek do drugich dań.

Artykuły na temat: dodatek do obiadu
  • Zdrowe i oryginalne dodatki do obiadów

    Idealne surówki i sałatki na zimową aurę.

  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...

  • Jak się ubrać na świąteczny obiad

    Zapach świątecznych potraw roznosi się po domu, kolorowe światełka migocą na choince, a prezenty czekają na rozpakowanie. Każdy czeka na ten moment. Niezwykłą atmosferę świąt warto podkreślić odpowiednim strojem: eleganckim i odpowiednim do okazji, a zarazem dopasowanym do naszego indywidualnego stylu i osobowości. Jak skomponować idealną świąteczną stylizację?

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Obiad z brokułem

    ...masła. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać około 20 minut. Od razu serwować - solo albo jako dodatek do mielonych kotletów. Brokułowa zupa-krem Składniki na 4 porcje: 1 cebula...

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Fot. 123RF/Picsel Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka...

  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Sprawdź, czego nie wiesz o dodatkach "E"! Czym są tak naprawdę "E" dodatki?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Wyróżnikiem dodatków do żywności "E" jest to, że nie są normalnie spożywane w danym produkcie, a są do niego dodawane, aby poprawić jego smak, zapach, kolor, wygląd, konsystencję i trwałość. Stąd dzielimy je na: - barwniki (E 100 - E 199),- konserwanty (E 200 - 299),- przeciwutleniacze i regulatory kwasowości (E 300 - E 399),- emulgatory, środki spulchniające, środki żelujące (E 400 - E...

  • Szybki zimowy obiad

    Sięgnij po sprawdzone przepisy na dania, które można błyskawicznie przygotować.

  • Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami, a świąteczną atmosferę poczuli już chyba wszyscy, w tym także nasza redakcja. Dlatego też oddajemy w Wasze ręce specjalne wydanie naszego Magazynu, w którym, jak zwykle, znajdziecie mnóstwo przepisów, porad i ciekawostek. Jak przygotować tradycyjną wigilię? Czy istnieje alternatywa dla karpia oraz co możemy zrobić ze świątecznymi resztkami? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie na stronach naszego Magazynu. Zobacz bezpłaty magazyn...

Wideo na temat: dodatek do obiadu
  • Pomysł na szybki i prosty obiad: makaron z mięsnym sosem pomidorowym, z dodatkiem parmezanu i beszamelu

    Jakie szybkie danie można przygotować na obiad, kiedy nie dużo czasu? Oto propozycja na szybkie i pyszne danie makaronowe. Jak je przygotować?

  • Jak zrobić kluski śląskie?

    Kluski śląskie to klasyka polskiej kuchni. Gotowane kluski robione z ugotowanych, sprasowanych ziemniaków - to jedyny w swoim rodzaju smak, który świetnie sprawdza się jako dodatek do obiadu. Potrzebujecie dobrego, sprawdzonego przepisu na kluski śląskie? Zobaczcie nasz filmik - już nigdy nie zrobicie tego inaczej!

  • Buraki według Marii Ożgi

    Buraki w roli głównej - jako przystawka, dodatek do śląskiego obiadu z kluskami i roladką, lub jako barwnik wyśmienitego deseru - swoje przepisy zdradza finalistka 2. edycji programu "MasterChef" Maria Ożga.