• Informacje na temat:

    dodatek do mięsa

Przepisy na temat: dodatek do mięsa
  • Galaretka do mięsa

    Idealny dodatek do potraw mięsnych...

  • Inny niż wszystkie i choć może zdziwić dodatek jednego składnika wbrew pozorom smakuje bardzo dobrze.

  • Rolady z mielonego mięsa

    Świetnie smakują i apetycznie wyglądają. Możesz je serwować na codzienne obiady i rodzinne przyjęcia. A jeśli ci zostanie kawałeczek rolady – także jako smakowity dodatek do kanapek, zamiast zwykłej wędliny!

  • Podaję przepis na inne połączenie brukselki,tak mało docenianej kapustki. Pyszne ,dietetyczne i bardzo smaczne,polecam serdecznie:)

  • 3 pomysły na dodatki do chłodników

    ...warzywne - można je przyrządzić m.in. z buraka, pietruszki, marchewki lub batatów. Dla miłośników mięsa i ryb Jeżeli zależy nam na wyostrzeniu smaku chłodnika, postawmy na dodatki z mięsa, wędzonych(...) z kurczaka czy indyka - sprawdzą się jako dodatek do chłodnika ogórkowego. Wielbiciele ryb oraz owoców morza mogą, z kolei, urozmaicić ulubiony chłodnik np. wędzonym łososiem lub pstrągiem, a także...

  • Świetny i bogaty w witaminę C

  • Pasta tahini - aromatyczny dodatek do sosów i wypieków

    Tę niezwykle prostą w przygotowaniu pastę warto włączyć do wielu codziennych dań - doskonale sprawdzi się jako aromatyczny dodatek do sosów sałatkowych, wzbogaci również smak nieco cięższych(...) konsystencji i wyrazistego smaku i aromatu. Ciekawym połączeniem będzie jej ziemisty, nieco orzechowy posmak wykorzystany do słodkich wypieków, świetnie sprawdzi się jako dodatek do zup. Pastę...

  • Co mogę powiedzieć o harrisie? Że jest dla mnie w kuchni niczym salsa w muzyce, wielbię ją w każdej ilości czy postaci i z upodobaniem dodaję do wielu dań. Jej ostrość doskonale podkreśla walory smakowe mięs, równoważy słodycz owoców, cudownie komponuje się z mlekiem kokosowym. Kojarzy się przede wszystkim z kuchnią tunezyjską, choć w pozostałych krajach arabskich jest równie popularna. Ja pierwszy raz spróbowałam jej jeszcze na studiach, była prezentem z podróży. Skosztowałam i wpadłam po...

  • Soczyste mięso na obiad

    Z ziemniakami i surówką będzie smakować wyśmienicie!

  • Marchewka, cukinia i brukselka - warzywa, które każdy zna. Razem tworzą świetne połączenie i sprawdzają się jako świetny dodatek do wielu dań :)

Artykuły na temat: dodatek do mięsa
  • ​"Tele Tydzień" z dodatkiem kulinarnym

    Książeczka zawiera przepisy na tradycyjne, polskie, wielkanocne dania: faszerowane jajka na wiele sposobów, wyśmienite zupy, pieczone mięsa, domowe wędliny, pyszne sałatki oraz wielkanocne mazurki, baby, serniki i paschy. Dodatek liczy 16 stron.

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...

  • Uważaj na mięso!

    Sporadyczne spożywanie mięsa nie zaszkodzi zdrowiu i nie spowoduje raka jelita grubego. Co się dzieje z organizmem, gdy nie potrafimy sobie go odmówić na rzecz zdrowych warzyw, kasz i owoców?

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Nie jesz mięsa? Sprawdź, czym je zdrowo zastąpić

    Roślinne zamienniki mięsa najlepsze dla dojrzałych kobiet Fasola, soczewica, soja : Są źródłem żelaza, wapnia, fosforu, magnezu, jodu, potasu i witamin z grupy B. Wskazówka: Łącz strączkowe(...)). Dzięki fermentacji są lżej strawne niż strączkowe. Wskazówka: Najlepiej sprawdzają się jako dodatek do sałatek, past, składnik kotletów wegetariańskich. Zielone warzywa liściaste : Szpinak, jarmuż...

  • Sprawdź, czego nie wiesz o dodatkach "E"! Czym są tak naprawdę "E" dodatki?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Wyróżnikiem dodatków do żywności "E" jest to, że nie są normalnie spożywane w danym produkcie, a są do niego dodawane, aby poprawić jego smak, zapach, kolor, wygląd, konsystencję i trwałość. Stąd dzielimy je na: - barwniki (E 100 - E 199),- konserwanty (E 200 - 299),- przeciwutleniacze i regulatory kwasowości (E 300 - E 399),- emulgatory, środki spulchniające, środki żelujące (E 400 - E...

  • Tzatziki - idealny dodatek do dań z grilla

    Tzatziki stanowi doskonały dodatek zarówno do ciepłych, jak i zimnych dań z grilla. Jogurt, poza tym, że jest niezmiernie wartościowym produktem ze względu na zawartość łatwo przyswajalnego białka(...) się z nich niebezpieczne dla zdrowia substancje, które kumulują się w przygotowywanych potrawach. Mięsa należy grillować na tackach aluminiowych lub folii aluminiowej...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...

  • Placek z dodatkiem wieprzowiny

    1. Szparagi oczyścić, pokroić na ukośne kawałki, ugotować (2 minuty) w osolonej wodzie z 1 łyżeczką cukru, odcedzić, ostudzić. 2. Dymkę opłukać, białą...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

Zdjęcia na temat: dodatek do mięsa
Wideo na temat: dodatek do mięsa
  • Czerwona cebula, feta, oliwki, zioła - jak przyprawić mięso mielone na Keftedes?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)

  • Przepis na groszkowe puree

    Doskonały dodatek do mięs

  • Sos barbecue - idealna propozycja do dań BBQ

    Sos barbecue, którego używamy głównie jako dodatek do potraw z grilla, zwykle pochodzi ze sklepowych półek. Idealnie sprawdza się podczas letnich wypadów na łono natury, gdzie chcemy delektować się smakiem smażonego lub grillowanego mięsa. Sos BBQ można przygotować również samodzielnie w domu! W kilka chwil można przygotować wyborny sos, który zaskoczy was swoim smakiem. Zobaczcie nasz przepis na