• Informacje na temat:

    dobry przepis na pyszną pizze

Przepisy na temat: dobry przepis na pyszną pizze
  • Jak zrobić domowe ciasto na pizzę?

    ...taki opis będzie właściwy dla określenia gotowych, mrożonych czy chłodzonych pizz, produkowanych na masową skalę. Spora część pizzerii i restauracji również nie jest w stanie zaoferować naprawdę(...) samodzielnie, zamiast sięgać po gotowce naszpikowane chemią. Użyj prawdziwego sera (najlepiej pasuje mozzarella), wysokiej jakości mięsa, które pochodzi ze sprawdzonego źródła, świeżych warzyw. Przepis na...

  • Wypróbowany przepis na "Szczodraki na dobry rok"

  • Mąka na święta – jak wybrać właściwą?

    ...zachwycimy gości. Dzięki temu możemy sprawić, aby tematów do wymiany doświadczeń i przepisów nie zabrakło, a nasze święta były naprawdę wyjątkowe.  

  • Sprawdzony przepis na "Ciastka - buźki na dobry dzień"

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przygotować dobry zakwas na żurek ?"

  • Wspomnienie barw jesieni natchnęło mnie do tego, aby zrobić dzisiaj na śniadanie puchate i pyszne amerykańskie naleśniki. Żeby było jak w filmach, podałam je z syropem klonowym. Takie małe szczęście na powitanie dnia :-)

  • Być może wiele pań i panów ma swoje wypróbowane ciasto do pizzy, bo przecież to jest podstawa tego dania. Jeśli jednak dalej eksperymentujecie, to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Warunek jednak podstawowy, to wyrabianie ciasta. Dłuuuugo. To podstawa i bez niego nawet dobry przepis nie wyjdzie. Ja swoje wyrabiam ok. 15 min. I widzę, czy ciasto odchodzi od ręki i czy pojawiają się pęcherzyki powietrza. Jeśli tak to jest dobre. Może odstawić by urosło.

  • Sprawdzony przepis na "Robimy pyszną lemoniadę"

  • wariacja na temat Bulletproof Coffee

  • Pyszne, cienkie ciasto na pizze - chrupiące i łatwe w przygotowaniu.

Artykuły na temat: dobry przepis na pyszną pizze
  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...dobre rzeczy” z autorskimi przepisami.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Bartek Kieżun: Polska to Włochy tylko na północy

    ..., niektóre przyprawy, sery. Bo włoskie sery w Polsce, nie wiedzieć czemu, kosztowały wtedy tyle, że można było w ich cenie kupić niejeden dobry samochód. Więc kiedyś przywoziłem jedzenie, teraz przywożę książki kucharskie. Wydaje mi się, że przepisy, które proponujesz, są celowo skonstruowane tak, żeby potrzebne składniki raczej były u nas dostępne. - W Polsce dziś jest tyle dobrych włoskich...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz poradnik omletowy...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...? Nawet ci najbardziej konserwatywni w swoich kulinarnych poglądach potrafią zakochać się w tym przepisie. Jeśli więc lubisz eksperymentalną kuchnię, musisz koniecznie spróbować tego niezwykłego(...) poranki. Jesienny klimat idealnie podkreśli kawa z dodatkiem pysznego puree dyniowego w połączeniu z rozgrzewającym syropem korzennym. Zniewalający zapach i słodki smak od razu wprawią cię w dobry...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • Joanna Sznajder: Uczę gotować w Toskanii

    ..., mało tego, każde właściwie miasto i każda gospodyni ma własny przepis na tę samą potrawę. Czasem zmieni rodzaj makaronu, innym razem doda fasoli i tak jesteśmy świadkami narodzin nowego dania(...) lęku, że nie zdąży, że coś jej nie wyjdzie. Nauczyła się kreować przepisy, a nie je kopiować. Teraz, nawet jeśli ma do przygotowania wielkie przyjęcie, już się nie stresuje. Traktuje je jak spotkanie...

  • Sezon na bób rozpoczął się na dobre. Ceny tego smakołyku szybują w dół, co zachęca do eksperymentów kulinarnych. Tylko w jaki sposób wybrać naprawdę dobry bób? Na co zwracać uwagę podczas zakupów? Fot. 123RF Na przełomie wiosny i lata na naszych talerzach królują przede wszystkim sezonowe warzywa i owoce. Zdecydowanie jednym z najbardziej wyczekiwanych produktów jest bób, który dosyć krótko gości na naszych stołach, przez co staje się jeszcze większym rarytasem. Nie ma się co dziwić...