• Informacje na temat:

    dobry przepis na krewetki

Przepisy na temat: dobry przepis na krewetki
  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ...z badań. Kolejnym powodem jest wspomniana przez nas data przydatności do spożycia - wyrzucamy dobry produkt, bo dwa dni wcześniej minął termin wydrukowany na opakowaniu. Moja książka podpowiada, co zrobić(...). Np. czarne banany są najlepsze, mają najwięcej witamin i naturalnego cukru. W książce "Gotuję, nie marnuję" zaproponowałaś ponad 80 przepisów z wykorzystaniem resztek. Masz zatem duże...

  • Wypróbowany przepis na "Szczodraki na dobry rok"

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...cukini (koloki) czy papryki (piteria), posypanej kawałkami sera feta. Na dobry początek na stole musi obowiązkowo znaleźć się jogurt z czosnkiem i świeżym ogórkiem czyli tzatziki. Kolejna przekąska to(...) duże krewetki (garides), kawałki ośmiornicy (htapodi) czy chrupiące sardynki (marides). Smażone kulki z mielonego mięsa doprawione suszoną miętą - keftedes i małe kotleciki z cukini (koloki thokespedes...

  • Sprawdzony przepis na "Ciastka - buźki na dobry dzień"

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przygotować dobry zakwas na żurek ?"

  • wariacja na temat Bulletproof Coffee

  • Przepis z kuchni Sri Lanki. Kuchnia lankijska charakteryzuje się tym, że niemal każda potrawa ma w składzie mleko kokosowe, dzięki temu dania nie są tak pikantne jak niektóre kuchnie Azji.

  • Sprawdzony przepis na "Krewetki na pomidorach"

  • Sałatka na dobry humor polana sosem jogurtowym jest zdrowa i prosta w przygotowaniu:))

  • Wypróbowany przepis na "Grillowane krewetki"

Artykuły na temat: dobry przepis na krewetki
  • ...przed soba, ze owszem, popelniam bledy, ale staram sie wyciagac z nich wnioski. Udeze sie w piers i pochyle glowe.   I krewetki mialam jeszcze napisac przepis, ale to chyba zrobie pozniej(...) dobrych uczynkow wszem i wobec. Nie wiem, czy to jest kwestia skromnosci, czy moralnosci, ale ja swoje dobre uczynki zostawiam dla siebie i tych ktorzy pomoc ode mnie dostali. Jesli trabi sie o tym na...

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Muszelki, nitki, uszka

    Makaron nie jest wynalazkiem włoskim. Ale to Włosi wymyślili ponad sto jego rodzajów! I co najmniej tysiąc dodatków oraz sosów, z którymi można go zjeść. Wnioski? Bez makaronu kuchnia włoska jest jak lato bez słońca. Kto chce ją poznać, powinien nauczyć się kilku przepisów na dobrą pastę.

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Mamo, odkąd biegasz, nie krzyczysz!

    Przeszła ciężką kontuzję kręgosłupa, po której nikt nie wierzył, że może jeszcze wrócić do formy. Dziś biega maratony, chodzi po górach i dzieli się swoją pasją z innymi. Małgorzata Majewska, autorka książki "Przepis na bieganie" wie jak zacząć od nowa.

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel W wigilijny wieczór zapach aromatycznego makowca wita gości już od progu, wskazując drogę do zastawionego pysznymi potrawami stołu. Mimo że nie każdy jest jego fanem, ma on swoje stałe miejsce w bożonarodzeniowym menu. W jaki sposób mak wpływa...

  • Gotuj i pomagaj!

    Dla wszystkich, którzy lubią gotować Fundacja Między Niebem a Ziemią przygotowała wyjątkową książkę kucharską. Jej autorami są znani i cenieni kucharze, wśród których znaleźli się między innymi: założyciel Akademii Kulinarnej - Kurt Scheller, znany z Dzień dobry TVN - Adam Polan, Agnieszka i Marcin Kręgliccy, Adam Chrząstowski oraz Robert Sowa.

  • Czy tłuszcze w każdej postaci szkodzą naszej sylwetce? Czy za wszelką cenę powinniśmy starać się wyeliminować go z naszej diety? Na te i wiele innych pytań odpowiada dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska. Często słyszymy, że tłuszcze są niezdrowe i powodują tycie, dlatego powinniśmy wyeliminować je z diety. Tymczasem to w nich rozpuszczają się ważne dla zdrowia witaminy, m.in. A,D,E i K. Z których tłuszczów należy zatem całkowicie zrezygnować, a które ograniczyć? Agata Ziemnicka - Łaska: -...

  • Krople z chwili, popiół z wiatru

    Historia jak znalazł w protestanckiej Danii – skromny, młody człowiek ciężką pracą zdobywa drogę na szczyt. Pokonuje w niej szalonego Hiszpana, butnego Amerykanina i rozpieszczonego Anglika. Tak, ale... Nasz bohater jest synem albańskiego taksówkarza i duńskiej sprzątaczki, praca sprawia mu dziką przyjemność, a dziedzina, w której jest taki dobry, to dogadzanie podniebieniu. Najlepszy kucharz...

  • Mimo różnych pozycji goszczących w świątecznym menu, dwie z nich są niezmienne i obecne na każdym stole – ryba (przede wszystkim karp) i barszcz czerwony. Dziś podamy wam przepis na najlepszy i najzdrowszy barszcz wigilijny. Fot. 123RF/Picsel Wigilia, ten najpiękniejszy wieczór w roku, kojarzy nam się niezmiennie z ciepłem, rodzinnym spotkaniem i pysznymi potrawami przygotowanymi z dbałością o najbliższych. Dwanaście dań serwowanych w czasie tej wyjątkowej kolacji jest także podtrzymaniem...

Wideo na temat: dobry przepis na krewetki
  • Zupa ramen, pudding z tapioką i sałatka, czyli egzotyczna kuchnia Gai Kuroń oraz Patryka Piskorza

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" uczestniczka programu "MasterChef" Gaja Kuroń oraz uczestnik "MasterChef Junior" Patryk Piskorz podzielili się swoimi ulubionymi przepisami na egzotyczne dania z całego świata. Na stole w programie pojawiły się takie pyszności jak: pudding z tapioką i mango, egzotyczna sałatka z krewetkami oraz japońska zupa ramen. Czym na co dzień zajmuje się Patryk Piskorz?

  • Kuchnia inspirowana wakacjami

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" ekspertka kulinarna Anna Starmach i uczestniczka "Ugotowanych" Małgorzata Trębacz-Piotrowska przygotowały dania zainspirowane kulinarnymi wspomnieniami z wakacji. Przedstawiły przepis na szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, faszerowane papryczki pimientos, smażony makaron z krewetkami i wołowiną oraz wątróbki drobiowe w sosie z sherry. - Wspominam wakacje