• Informacje na temat:

    dobry placek orzechowy

Przepisy na temat: dobry placek orzechowy
Artykuły na temat: dobry placek orzechowy
  • Marieta Żukowska: Żyję jak z nut

    ...z czymś nie zgadza. Macierzyństwo wzmocniło we mnie przekonanie, że mam prawo do swojego "nie" - chcę być dobrym wzorem dla córki. Przy Poli często czuję też, że odkrywam świat na nowo. Dlatego mówię...

  • Jak zdrowo rozpocząć dzień? Koktajl ze szpinakiem i dużą ilością orzechów to najlepsze rozwiązanie! SKŁADNIKI - duża garść szpinaku - 1 banan - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 30% - 1 łyżka masła orzechowego PRZYGOTOWANIE Krok 1Banana obieramy i kroimy. Krok 2W blenderze umieszczamy szpinak, banana, jogurt naturalny, Śmietankę Łaciatą, mleko oraz masło orzechowe. Wszystkie składniki miksujemy i przelewamy do szklanek.

  • Jeśli myślisz na serio o zrzuceniu wagi, musisz przeczytać ten artykuł...

    ...mogłem znaleźć wystarczająco dużo siły, aby go wyciągnąć. Spożywałem 6000 kalorii dziennie. Jadałem cztery miski płatków i 8-10 tostów z masłem orzechowym na śniadanie. Na lunch 4 kanapki, a na obiad(...) ja musiałem odmówić. Może i mieli dobry program, ale wierzę, że  mój sposób jest znacznie lepszy. Postanowiłem nawiązać współpracę z firmą aż z Florydy, która pozwoliła mi pokazać ludziom jak...

  • Po takim śniadaniu bez wątpienia każdy dzień będzie udany. Jagodzianki, słone tartaletki, niebieska owsianka i napój z ananasem - co o tym myślicie? Tartaletki125 g mąkiszczypta proszku do pieczenia75 g masła1 żółtko Salsa do tartaletek 1 awokado hassosok z limonki1 duży pomidor malinowysól i pieprz do smaku1 jajko Owsianka owocowa „Niebieski błękit"½ płatków owsianych⅓ szklanki waniliowego mleka sojowego niebieska spirulina według uznania250 g malin2 banany250 g borówekopakowanie wiórków...

  • Wyniki testów blenderów firmy Philips

    Nasze użytkowniczki wypróbowały blendery firmy Philips i opisały nam swoje wrażenia. Co sądzą o tych produktach?

  • Ryż z jabłkami, pizza, kopytka, zupa ogórkowa, a nawet jajecznica! My już wiemy, jakie dania wprawiają Was w dobry nastrój. Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Zaskoczyliście nas pomysłowością i liczbą nadesłanych odpowiedzi. Wybór zwycięzców nie był łatwy. Musieliśmy wybrać jedynie 20 spośród prawie 400 zgłoszeń. Po kilku godzinach czytania i wymiany zdań udało nam się wyłonić zwycięzców. A oto oni: Pani Magdalena S.: Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem. Wystarczy...

  • Ciasta na niedzielę

    ...do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane cukrem Tortu ze świeżymi owocami nie należy posypywać cukrem pudrem, bo szybko zwilgotnieje. Podobnie będzie, gdy posypiemy ciepłe ciasto. Placek grejpfrutowy Składniki na 12 porcji: 125 g mąki...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    .... W tamtych czasach był to słodki cienki placek (w języku włoskim torta oznacza placek) przełożony masą migdałową i ozdobiony bogatymi wzorami. Torty były dość ekskluzywnymi i drogimi deserami, toteż(...). Dlatego też najczęściej wybieranym smakiem jest śmietankowy, waniliowy, orzechowy lub bezowy. Te smaki są najbezpieczniejsze, ale też dają dekoratorowi tortu największe pole do popisu. Biel, beż czy...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...