• Informacje na temat:

    dobry obiad lidl pascal

Przepisy na temat: dobry obiad lidl pascal
  • Pyszne, perfekcyjnie pasujące do siebie składniki sprawią, że angielska wersja śniadania odmieni Twoją kuchnię :)

  • troszkę pracochłonne, ale smaczne

  • wariacja na temat Bulletproof Coffee

  • Smaczny pomysł na "Pieczona ryba na obiad"

  • Proste danie na obiad

  • Sprawdzony przepis na "Ciastka - buźki na dobry dzień"

  • Wypróbowany przepis na "Szczodraki na dobry rok"

  • Sałatka na dobry humor polana sosem jogurtowym jest zdrowa i prosta w przygotowaniu:))

  • ... albo kolacja na cieplo. Quiche jest uniwersalnym daniem, które da sie szybko przygotowac, a mozliwosci wyboru nadzienia sa nieograniczone. Mój sklada sie z lososia, szpinaku, pomidorków, sera feta i orzeszków piniowych. Klasyczna i pyszna kombinacja....

  • Dzieci je uwielbiają,można podać z masełkiem i bułką tarta,lub śmietaną i cukrem,lub tak jak ja z masełkiem odrobiną cynamonu i cukru.Robi się je bardzo szybko ,do tego tanio i pysznie-polecam

Artykuły na temat: dobry obiad lidl pascal
  • Rzeczpospolita kucharska

    ..., a celebryci - kucharzami. Roman Giertych i Radek Majdan gotują w "Kawie czy herbacie", Agnieszka Maciąg i Sylwia Gliwa w "Dzień dobry TVN". O zawartości swojej lodówki aktorzy i muzycy opowiadają w wywiadach, przepisami dzielą się w gazetach. Robert Makłowicz został twarzą Tesco, Pascal Brodnicki i Karol Okrasa toczą kulinarną bitwę w kampanii Lidla. Magda Gessler, która publikuje artykuły w kilku...

  • Książka kulinarna Lidla jest swoistym podsumowaniem dotychczasowego dorobku kucharzy w ramach współpracy z siecią. Jej zaletą jest to, że zawarte w niej aż 104 przepisy zostały przetestowane nie tylko przez Pascala i Okrasę, ale też przez setki tysięcy klientów w Polsce, którzy co tydzień gotowali z kucharzami, oceniając ich pomysły. Książka dostępna będzie od 25 listopada wyłącznie w sklepach Lidl.   Ponad połowa Polaków lubi gotować , a aż 94% naszych rodaków samodzielnie gotuje w swoich...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Czy tłuszcze w każdej postaci szkodzą naszej sylwetce? Czy za wszelką cenę powinniśmy starać się wyeliminować go z naszej diety? Na te i wiele innych pytań odpowiada dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska. Często słyszymy, że tłuszcze są niezdrowe i powodują tycie, dlatego powinniśmy wyeliminować je z diety. Tymczasem to w nich rozpuszczają się ważne dla zdrowia witaminy, m.in. A,D,E i K. Z których tłuszczów należy zatem całkowicie zrezygnować, a które ograniczyć? Agata Ziemnicka - Łaska: -...

  • Jak gotować prosto, smacznie, sezonowo? I przede wszystkim tak, by nic się nie zmarnowało? Rocznie na świecie wyrzuca się ponad miliard ton jedzenia. Pascal Brodnicki radzi, jak powstrzymać ten proces i przygotowywać posiłki z sercem i głową. Poznaj niezawodne triki, dzięki którym:*będziesz kupować mądrze*stworzysz idealną spiżarnię*na pierwszy rzut oka rozpoznasz świeże produkty*stworzysz niezwykłe połączenia smaków*niczego nie wyrzucisz. Prosta kuchnia nie musi być nudna! Spróbuj...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się ponownie podgrzewać jedzenie. Jednak czy ponowne poddawanie posiłków obróbce termicznej to na pewno dobry pomysł? Fot. 123RF/PICSEL Nie ma co ukrywać – odgrzewanie potraw jest w naszym kraju powszechne. Wielu z nas celowo przygotowuje większe porcje, aby w późniejszym czasie nie kłopotać się robieniem obiadu. W takich przypadkach ponowne podgrzanie posiłku jest nieuniknione. Całkiem sporo osób twierdzi nawet, że dopiero wtedy potrawy nabierają...

  • Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się ponownie podgrzewać jedzenie, zwłaszcza gdy zostaną nam świąteczne resztki. Jednak czy ponowne poddawanie posiłków obróbce termicznej to na pewno dobry pomysł? Fot. 123RF/PICSEL Nie ma co ukrywać – odgrzewanie potraw jest w naszym kraju powszechne. Wielu z nas celowo przygotowuje większe porcje, aby w późniejszym czasie nie kłopotać się robieniem obiadu. W takich przypadkach ponowne podgrzanie posiłku jest nieuniknione. Całkiem sporo osób twierdzi nawet,...

  • Ryż z jabłkami, pizza, kopytka, zupa ogórkowa, a nawet jajecznica! My już wiemy, jakie dania wprawiają Was w dobry nastrój. Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Zaskoczyliście nas pomysłowością i liczbą nadesłanych odpowiedzi. Wybór zwycięzców nie był łatwy. Musieliśmy wybrać jedynie 20 spośród prawie 400 zgłoszeń. Po kilku godzinach czytania i wymiany zdań udało nam się wyłonić zwycięzców. A oto oni: Pani Magdalena S.: Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem. Wystarczy...

  • Jak często zastanawiasz się, co ugotować na obiad? Ten niedzielny, gdy cała rodzina może spotkać się przy stole, nie jak w tygodniu, gdy każdy zjada oddzielnie coś na chybcika . W książce 52 zestawy obiadowe - złożone z zupy, drugiego dania i deseru. Na każdy tydzień co innego, oryginalnego i smakowitego, zależnie od pory roku.