• Informacje na temat:

    dobry na pieczone udka

Przepisy na temat: dobry na pieczone udka
  • Grill? Dlaczego nie!

    ..., temperatura jest za wysoka. Byle nie na ogniu Choć najlepiej smakuje mięso pieczone wprost na ogniu, powinniśmy unikać takiego sposobu, bo jest wyjątkowo niezdrowy. To własnie podczas przypiekania(...) cieplnej. Ważne jest, by mięsa grillować w niższej temperaturze przez dłuższy czas. Niedopieczone mięso może być w najlepszym wypadku bardzo obciąży nas system trawienny a w najgorszym, może być...

  • Niby nic szczególnego a jednak ich smak to smak mięsa i chrupiąca skórka. Tak je robiła moja mama w czasach kiedy nie było tylu różnych przypraw.

  • Najzwyklejsze, ale zarazem bardzo smaczne udka przygotowane w piekarniku. Polecam!

  • Aromatyczne udka w marynacie z dodatkiem miodu i dużą ilością czosnku;)

  • Pyszne, szybkie, tanie.

  • Udka z gęsi owsianej pieczone w marynacie z białego wina.

  • Wypróbowany przepis na "Szczodraki na dobry rok"

  • Sprawdzony przepis na "Ciastka - buźki na dobry dzień"

  • Pieczone udka kurczaka na poduszeczce z ziemniaków z dodatkiem cebuli i marchewki. Moja propozycja na pyszny, szybki, "jednogarnkowy" obiadek:)

  • Motto jakie mi przyświeca na codzień jeśli chodzi o gotowanie, to "Jak tu zrobić(obiad) żeby się nie narobić", Zamarynuj-wrzuć do piekarnika - wyjmij pyszne jedzonko.

Artykuły na temat: dobry na pieczone udka
  • Dobre, bo polskie

    Pyszne i sycące dania naszej tradycyjnej kuchni. Niepowtarzalne smaki i aromaty, które pamiętamy z dzieciństwa.

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • Jamiego Olivera rewolucja na szkolnych stołówkach

    Jamie oddziela piersi, udka i skrzydełka, a resztę kurczaka - korpus z kośćmi, skórą i chrząstkami miksuje na gładką masę. Dzieci krzywią się z obrzydzeniem. Jamie dodaje mąkę i masę chemicznych ulepszaczy, panieruje nuggetsy w bułce tartej i wrzuca na patelnię. Zapytane o zdrowsze mięso, dzieci wskazują piersi i udka. Ale zapytane o to, co chciałyby zjeść, wszystkie wybierają nuggetsy.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Ten Francuz z telewizji

    ...zdrowe mięso, bez stymulatorów wzrostu czy hormonów. Znajomi nie boją się dla ciebie gotować? - Coś ty!? Ja lubię proste rzeczy. Dobry schabowy z mizerią jest lepszy od żabiego udka. Lubisz(...) uparty i trudno mnie do czegoś przekonać. Gdy spotkałem Agę, oboje poczuliśmy, że wreszcie się znaleźliśmy. To dobry pomysł, by żona była menedżerem? Podobno z tego powodu się kłócicie...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Gęsina na św. Marcina

    .... Gotowe danie dekorować natką. Udka w sosie pomarańczowym Składniki na 4 porcje: 4 udka gęsi (po ok. 35 dag), sól, 1 por, ok. 80 dag kwaszonej kapusty, 2 listki laurowe, 3 plasterki (po ok. 4 dag) wędzonego boczku, pieprz, 2 gałązki natki, 1 pomarańcza. Udka umyć. Włożyć do wrzącej posolonej wody, gotować ok. 40 minut. W tym czasie por oczyścić, pokroić w plasterki. Kapustę wymieszać...

  • Czy tłuszcze w każdej postaci szkodzą naszej sylwetce? Czy za wszelką cenę powinniśmy starać się wyeliminować go z naszej diety? Na te i wiele innych pytań odpowiada dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska. Często słyszymy, że tłuszcze są niezdrowe i powodują tycie, dlatego powinniśmy wyeliminować je z diety. Tymczasem to w nich rozpuszczają się ważne dla zdrowia witaminy, m.in. A,D,E i K. Z których tłuszczów należy zatem całkowicie zrezygnować, a które ograniczyć? Agata Ziemnicka - Łaska: -...

  • Płaski brzuszek w 7 dni

    Zawsze jest dobry czas, by zadbać o figurę, ale lato szczególnie sprzyja dietom tak prostym i skutecznym jak nasza kuracja.

  • Po takim śniadaniu bez wątpienia każdy dzień będzie udany. Jagodzianki, słone tartaletki, niebieska owsianka i napój z ananasem - co o tym myślicie? Tartaletki125 g mąkiszczypta proszku do pieczenia75 g masła1 żółtko Salsa do tartaletek 1 awokado hassosok z limonki1 duży pomidor malinowysól i pieprz do smaku1 jajko Owsianka owocowa „Niebieski błękit"½ płatków owsianych⅓ szklanki waniliowego mleka sojowego niebieska spirulina według uznania250 g malin2 banany250 g borówekopakowanie wiórków...