• Informacje na temat:

    dobry bigos z porów

Przepisy na temat: dobry bigos z porów
  • Staropolskie i pyszne.

  • Sprawdzony przepis na "Bigos"

  • To smaczne, sycące danie, które wszystkim smakuje. Jest pracochłonne ale można zrobić większą ilość i zamrozić . Bywają dni, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie obiadu i w takich sytuacjach się świetnie sprawdza.

  • wariacja na temat Bulletproof Coffee

  • Pomysłów na bigos jest wiele. Właściwie każdy przygotowuje go inaczej. Ja proponuję mój własny, sprawdzony przepis, na to typowo polskie danie.

  • Bigos najlepiej smakuje po kilku dniach.

  • pyszny kwaśny domowy bigos

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Mój przepis na bigos:)

  • Przepisów na bigos jest tyle, ilu kucharzy. W tym przepisie postawiłem na prostotę, szybkość i jest to prawie dietetyczny bigos :-)

Artykuły na temat: dobry bigos z porów
  • W dobrej formie mimo braku słońca!

    ...ubogiej w witaminy diety. Z drugiej strony chciałabyś mieć więcej energii i cieszyć się dobrym nastrojem... To wcale nie takie trudne! Wypróbuj naturalne metody: picie ziółek, specjalne kąpiele(...) pij 2-3 razy dziennie. Kąpiel w wywarze z białej kapusty Choć dla większości osób chrupkie liście to przede wszystkim składnik bigosu, pora by zagościły w twojej łazience. Doenergetyzują cię...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • ...juz nie mamy szans, chyba trzeba bedzie przesiasc sie na rower :-).   w sobote mielismy gosci. zaprosilismy na polskie jedzenie bylego szefa mezulka z zona. no i narobilismy sobie bigosu, bo dopiero...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • 10 pomysłów na szczupłą sylwetkę

    ...głównym filarem jest aktywność fizyczna. Dziennikarka zdrowo się odżywia, zastępując mięso rybami, choć uważa, że raz na rok bigos nikomu nie zaszkodzi. W jej diecie królują warzywa. Figurę ma godną...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • Wyszłam za mąż, zaraz wracam

    .... Od dziecka byłam uczona, żeby szukać winy w sobie, że inni - rodzice, nauczyciele, starsi - mają rację. A mama i tata byli zachwyceni Igorem. "Jaki on dobry, naprawił kosiarkę, taki mężczyzna to(...) ze mną liczył, słuchał, co mam do powiedzenia. Czy na gorąco lepszy bigos, czy boeuf Stroganoff? A zaproszenia na papierze czerpanym czy wytłaczanym w różyczki? Mogłam decydować - chyba pierwszy raz...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy, na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas...

  • 5 zasad żywienia rocznego smyka

    ...wprowadzamy nowości Jest wiele przysmaków, o które bez obaw możesz wzbogacić dość skromne dotychczas menu smyka. To dobry moment, aby zapoznać go ze smakami różnych serów: żółtego, białego, fety(...), grzyby, bigos czy smażone, ostro przyprawione potrawy ― są ciężkostrawne. Wspomagamy naukę gryzienia Przygotowując posiłki dla smyka, pamiętaj, że ważna jest także ich konsystencja. Tuż po...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...