• Informacje na temat:

    dobre sajgonki

Przepisy na temat: dobre sajgonki
  • Wszystkie sklepowe słodycze można zrobić w zdrowych wersjach

    ...ona porównywalna do tej oryginalnego produktu. Trzeba więc zachować rozsądek. Są to natomiast dużo zdrowsze propozycje, zawierają dużo błonnika, pełnowartościowe składniki, dobre tłuszcze, naturalne(...) przepisy na pożywne dania: roślinne burgery, wegańskie sajgonki czy sycące zupy. Dlaczego zdecydowałaś się poświęcić całą książkę wyłącznie słodyczom? - Słodycze były zawsze bliskie mojemu sercu. Mamo...

  • Domowe sajgonki, które smakowały całej rodzince

  • Uwielbiam sajgonki są naprawdę pyszne! Przy odrobinie wysiłku można je również zrobić samemu w domu.

  • Bez bicia przyznaję, że sajgonki to moja kulinarna miłość! Uwielbiam je za smak, chrupkość i łatwość przygotowania. Za własne sajgonki zabierałam się od dawna, wreszcie się zmotywowałam, no i są! Pyszne i błyskawicznie znikające z talerza!

  • Przepyszna wersja sajgonek bez mięsa i bez grzybów!

  • Długo nie mogłam się zdecydować na zrobienie sajgonek, aż w końcu je zrobiłam. Wyszły pyszne i smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • paluszki lizać. fajnie sie robi to danie no i zawsze to cos innego niż.........schabowy z kapustą :-)

  • Wiosenny naleśnik, wiosenny krokiet, zimowy żołnierz, potocznie zwany sajgonką, w skrócie zaś cesarskim zawijańcem z ryżem weń drzemiącym. Legenda głosi, że spór o sposób zawijania farszu w papier ryżowy był ongiś zarzewiem jednej z największych wojen domowych w starożytnych Chinach. Powstało wówczas kilka szkół zawijania, które po dziś dzień zazdrośnie strzegą tajemnic swojego rzemiosła. W dzisiejszym przepisie zastosujemy jedną z metod, której szczegóły zdradził nam słynny wietnamski...

  • Sa pyszne,chrupiace i idealne na przekaske do piwa i nie tylko.

  • Bardzo proste i smaczne.

Artykuły na temat: dobre sajgonki
  • ...z najedzeniem sie. zamowilam sajgonki , wic je przed chwila wpakowałam w siebie, a ze kolezanka ma urodziny, na moim biurku wylądowała szarlotka i cappuccino...

  • Polska należy do drugiej, zaraz po Chinach, truskawkowej potęgi świata. Rocznie produkuje się u nas od 150 do 200 tysięcy ton słodkich owoców. Czekamy na nie cały rok, zajadamy się nimi nie dłużej niż 6 tygodni, a co o nich wiemy? Fot. 123RF/Picsel Czy potrafimy kupować dobre truskawki?   Na początek trochę historii. Truskawka kiedyś była poziomką - docenioną na dworze króla Francji Ludwika XVI. Znany z licznych podbojów miłosnych król szukał w poziomce siły do kolejnych romansów. Niestety...

  • Maria Banach: Strączki

    ...dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • ​Ola Nguyen: Lubię sobie pożuć

    ...samo: pad thai, zupę pho i sajgonki. Taka kuchnia "kopiuj - wklej". Chciałam odczarować Polakom obraz kuchni azjatyckiej. W Wietnamie suszy się zioła? - Nie. Wszystkie muszą być świeże. Między...

  • Specjalnie dla użytkownków serwisu Smaker.pl Marcin Moczydłowski (utalentowany Barista, trener w Akademii Espresso) opowiedział i pokazał jak przyrządzić znakomite Espresso. Mistrz Polski Barsitów pokazał również technike LatteArt. Skąd pochodzi Espresso? Co oznacza jego nazwa? Jak przyrządzić ten rodzaj kawy według włoskiej zasady 4M? Tego wszystkiego możesz dowiedzieć się oglądając pokaz Marcina Moczydłowskiego!

  • Jakoś tak wszystko pędzi bardzo szybko. Wczoraj spraw masa. Byłam na wywiadówce u Oli, razem z Ola i pani tylko dobre rzeczy mówiła, i obydwie wyszłysmy...

  • Rozpoczynając odchudzanie, eliminujemy ze swojej diety produkty powszechnie uznawane za niezdrowe. Jak się okazuje, nie wszystkie z nich powinny automatycznie trafiać na naszą czarną listę, gdyż po dokładnej analizie, okazują się całkiem zdrowe. Popcorn, czekolada, makaron - to tylko niektóre z produktów, które wykreślany z naszego jadłospisu, gdy zaczynamy o siebie dbać. Jeśli zrezygnowanie z nich było dla was sporym wyrzeczeniem, mamy dobrą wiadomość. Chociaż powszechnie są uznawane za...

  • Chiny - kraj sprzeczności

    ...także jego zasługa. Myślę, że w Polsce pierwszym skojarzeniem z Chinami jest podróbka. No, może sajgonki. Co Polacy myślą o Chinach? - Najśmieszniejsze jest to, że mówimy sajgonki, czyli Sajgon(...) go lubić, nie zrobi się z nimi dobrego interesu. Jak się nauczyć chińskiego? - Teraz w Polsce jest wiele możliwości, w Krakowie od lat istnieje Instytut Konfucjusza. Jest też wiele możliwości...

  • Stojąc przed sklepową półką, na której znajdują się masła, można się bardzo mocno zdziwić. Znajdziemy tam wiele produktów różniących się niewielkimi szczegółami. Nie każdy jednak wie, że te detale są bardzo istotne i mogą zadecydować o tym, czy do domu wrócimy z prawdziwym masłem, czy też produktem, który tylko je udaje. Fot. 123RF Uniknięcie zakupu podrobionego masła nie jest trudne, jednak wymaga od nas wzmożonej uwagi podczas zakupów. Zapomnijcie o bezmyślnym wrzucaniu produktów do...

Wideo na temat: dobre sajgonki
  • Jaki jest idealny przepis na sajgonki?

    Linh Nguyen to właścicielka restauracji wietnamskich. W "Dzień Dobry TVN" opowiedziała o tym, jak znalazła się w Polsce. Skąd jej pasja do gotowania? - To tradycja w Wietnamie, wszystkie dziewczynki umieją gotować - zaznaczyła Nguyen. W kuchni programu przygotowała dania takie jak: zupa pho i sajgonki. (źródło: Dzień Dobry TVN/ x-news)

  • Sajgonki wietnamskie Natalii Ngujen

    Architekt Natalia Nguyen z córką An Nguyen przyrządziła w kuchni "Dzień Dobry TVN" wietnamskie specjały: słodki ryżowy deser xoi gac, rosół z kury z bambusem i sajgonki.