• Informacje na temat:

    dobre przepisy na torty

Przepisy na temat: dobre przepisy na torty
  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Jest to mój zbiór przepisów na biszkopty do tortów.

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Wiosną wiele osób pyta mnie o to, czy można łatwo zrobić koktajl z pokrzywy. Bo pisałam sporo o soku i o innych zastosowaniach pokrzywy, ale miksowana na gładki koktajl pokrzywowa dobroć jakoś niezbyt wyraźnie uwidoczniona jest na blogu. Postanowiłam więc przybliżyć Ci niektóre moje pomysły na koktajl z pokrzywy. Mam nadzieję, że zainspirują Cię do poszukiwania własnego ulubionego smaku. Bo warto robić pyszne napoje ze świeżej pokrzywy. A nawet nie tylko z pokrzywy, z innych chwastów również!

  • Pyszne danie jednogarnkowe :)

  • Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.

  • SZYBKI ,SMACZNY.

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • Kefir z ananasem czyli przyjazne bakterie i enzymy trawienne. Ze szczyptą kardamonu i odrobiną mięty nabiera unikalnego smaku.

  • bardzo szybko się przygotowuje.

Artykuły na temat: dobre przepisy na torty
  • Moje wypieki na 4 pory roku, Dorota Świątkowska

    Tym razem mistrzyni wypieków zebrała przepisy, dzięki którym łasuchować będzie można przez okrągłe dwanaście miesięcy! "Moje wypieki na 4 pory roku"  to gratka nie tylko dla tych, którzy(...) tych zupełnie początkujących. Autorka zadbała o to, by każdy znalazł tu pomysł na deser odpowiedni do swoich umiejętności kulinarnych i gustów. W książce znajdują się najpopularniejsze przepisy...

  • Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei stały prawdziwymi arcydziełami, stanowiącymi wyzwanie dla niejednego kucharza. O czym mowa? Oczywiście o tortach! Cukiernicy już od setek lat prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowszych i bardziej zaskakujących deserów. Szczególnie wdzięcznym tematem do kulinarnych eksperymentów są torty, których stworzenie wymaga nie tylko sporego kunsztu i...

  • Dorota Świątkowska „Moje wypieki na 4 pory roku”

    Tym razem mistrzyni wypieków zebrała przepisy, dzięki którym łasuchować będzie można przez okrągłe dwanaście miesięcy! "Moje wypieki na 4 pory roku"  to gratka nie tylko dla tych, którzy(...) desery i torty. Lato to sezon na rodzime owoce i szybkie ciasta bez pieczenia. To też czas deserów lodowych, babeczek dekorowanych porzeczkami, czy agrestem i serników na zimno. Na jesień Dorota...

  • Torty czynią wykonawcę mistrzem sztuki kulinarnej. Autorka przedstawia 80 przepisów na efektowne, ale proste w wykonaniu torty i zapewnia,że zawsze się udają. Tłuste i kaloryczne kremy maślane można zastąpić konfiturą lub musem. Smak tortów przez epoki ciągle się doskonalił. Książka prezentuje słodkości na miarę XXI wieku! Wśród nowoczesnych propozycji znajdziesz między innymi przepis na zgrabny torcik z nutellą, tort z Kresów i tylko dla dorosłych. Bogactwo dodatków powoduje, że chce się od...

  • Anna Starmach: Życie pięć smaków

    Trzydzieści dwa lata, krakowskie korzenie, dobre wykształcenie. Córka znawców sztuki, żona Piotra, mama półrocznej Jagienki. Znana z pięknego uśmiechu i życzliwości dla kucharzy amatorów w programie(...) szarlotka z lodami waniliowymi i maliny pod kruszonką - proste rzeczy. Nie musi być spektakularnie podane, ale powinno być apetycznie. Treść ważniejsza niż forma - to zasada dobrego smaku według Ani...

  • Młodzi cukiernicy zmierzą się z niełatwym zadaniem. Jurorzy poproszą ich o przygotowanie zachwycających tortów bezowych. Kto sprosta temu wyzwaniu? Fot. materiały prasowe W ubiegłym tygodniu studio programu "Bake Off Junior" wypełniła radosna atmosfera meksykańskiej fiesty. Jak powszechnie wiadomo, tego typu przyjęcia nie mogą obyć się bez piniaty. Jej przygotowanie powierzono małym cukiernikom. Jednak nie miała być to zwykła kartonowa kukiełka, którą wypełni się słodyczami. Jurorzy...

  • Maryla Rodowicz: Czasem warto zbłądzić...

    ...mnie pretensje. Mamy bardzo dobre relacje. Stara się pani ustrzec dzieci (37-letniego Jana, 33-letnią Katarzynę i 28-letniego Jędrzeja - przyp.red.) przed błędami, które sama kiedyś popełniła(...) szkoliła? - Uwielbiam gotować, ale w ciastach Kasia jest mistrzem. Wyspecjalizowała się w nich. Robi też na zamówienie torty weselne i inne pyszności. Nieraz przekonałam się, jak świetnie smakują...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Wielkanocne śluby

    ...odbywało się święcone dla ponad stu zaproszonych gości kazała podarować m.in. 8 szynek, 6 pieczonych prosiąt, 6 baranków, 10 półmisków kiełbasy, 6 pasztetów i 10 talerzy jaj. A do tego 12 mazurków, 4 torty(...) czy tuńczyka. Ciasta też byłyby lżejsze i co z tym się wiąże - zdrowsze. Przepisy na tego rodzaju wypieki można znaleźć w pismach kobiecych, internecie i książkach kulinarnych... Ale nastrój przy...

  • Dla Ślązaków są one niemal świętością. Wielu z nich nie może sobie wyobrazić tradycyjnego, niedzielnego obiadu bez rolady, modrej kapusty i rozpływających się w ustach klusek. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Pcisel Mają różne nazwy. Jedni nazywają je gimuklyjzami, inni twierdzą, że to kluski biołe lub guminowe, a jeszcze inni określają je mianem kartofelmeklez. Poza terenami województw śląskiego, dolnośląskiego i opolskiego nazywa się je zwykle po prostu kluskami...

Wideo na temat: dobre przepisy na torty
  • Kremy i polewy do tortów. Przepisy Anny Wróbel

    Cukiernik Anna Wróbel pokazała w kuchni "Dzień Dobry TVN" jak przygotować krem do tortu, nasączyć biszkopt i zblanszować czekoladę. Pokazała też torty własnej roboty w kształcie pająka i muchy.