• Informacje na temat:

    dobre placuszki

Przepisy na temat: dobre placuszki
  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Idealne placuszki ziemniaczane są złociste, chrupiące zewnątrz, delikatne w środku, nienasiąknięte tłuszczem. W zależności od regionu i upodobań podaje się je np. z cukrem, kwaśną śmietaną, gulaszem lub sosem grzybowym.

  • Pyszne danie jednogarnkowe :)

  • Ziemniaki bronią się, bo są smaczne!

    .... Podawaj od razu, z resztą śmietany, posypaną zielonymi gałązkami, pozostałymi z kopru włoskiego oraz odrobiną świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Placuszki z gulaszem 40 g masła 3 papryki...

  • Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.

  • Gotowanie ryżu - sztuka czy dyscyplina?

    ...wszystkich starań, po ugotowaniu otrzymamy bliżej niezdefiniowaną papkę, zwaną potocznie kleikiem - trudno! Wystarczy dodać do niej kilka składników i usmażyć przepyszne placuszki ryżowe. Rodzina na pewno...

  • Pyszne,puchate,czekoladowe placuszki,mój synek był wniebowzięty a jak się zajadał...aż miło było popatrzeć :-)

  • JESIEŃ PEŁNA SŁOŃCA! WYPRÓBUJ NOWE, CYTRUSOWE DŻEMY ŁOWICZ!

    ...ulubiony smak. Ciekawostki Pomarańcza - w pełni dojrzałe drzewo pomarańczowe może dawać do tysiąca owoców rocznie i zapewnić dobre zbiory przez 50-80 lat. Drzewa pomarańczowe mają ok...

  • Warto spróbować,szybkie i dobre placki.

  • Puszyste i miękkie placuszki, grubsze od zwykłych naleśników z bananami z rumowo-miodowym aromatem. Smaczne na zimno i ciepło.

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

Artykuły na temat: dobre placuszki
  • Ryżowe placuszki

    ...- Do miski włożyć ryż , wbić jajko, dodać jogurt . Zmiksować na masę . Nie musi być    jednolita  - Masę doprawić solą i pieprzem ( ostrożnie z solą ponieważ ryz był już solony przy    gotowaniu)   - Na rozgrzaną patelnie kłaść łyżką masę, formować placuszek , smażyć z obydwu stron       na  zloty kolor po ok 2 minuty z każdej strony.       Placki dobre są na ciepło i na zimno...

  • Polska należy do drugiej, zaraz po Chinach, truskawkowej potęgi świata. Rocznie produkuje się u nas od 150 do 200 tysięcy ton słodkich owoców. Czekamy na nie cały rok, zajadamy się nimi nie dłużej niż 6 tygodni, a co o nich wiemy? Fot. 123RF/Picsel Czy potrafimy kupować dobre truskawki?   Na początek trochę historii. Truskawka kiedyś była poziomką - docenioną na dworze króla Francji Ludwika XVI. Znany z licznych podbojów miłosnych król szukał w poziomce siły do kolejnych romansów. Niestety...

  • Rady na dobry apetyt

    Smyk żywi się głównie makaronem lub naleśnikami? A może najchętniej jada w biegu albo pod osłoną nocy? Podpowiadamy, jak skutecznie rozwiązać typowe dziecięce problemy z jedzeniem.

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Nowa, modna dieta SIRT

    Piękna cera, mnóstwo energii i dobre zdrowie… To efekty diety bogatej w przeciwutleniacze. Wśród gwiazd show-biznesu to teraz prawdziwy hit!

  • Specjalnie dla użytkownków serwisu Smaker.pl Marcin Moczydłowski (utalentowany Barista, trener w Akademii Espresso) opowiedział i pokazał jak przyrządzić znakomite Espresso. Mistrz Polski Barsitów pokazał również technike LatteArt. Skąd pochodzi Espresso? Co oznacza jego nazwa? Jak przyrządzić ten rodzaj kawy według włoskiej zasady 4M? Tego wszystkiego możesz dowiedzieć się oglądając pokaz Marcina Moczydłowskiego!

  • Świat na talerzu o poranku

    ...zamawiają na wynos i konsumują popijając kawą. W Stanach śniadania bywają znacznie bardziej kaloryczne niż na Starym Kontynencie. Syrniki i oladi - rosyjskie placuszki śniadaniowe W surowych wschodnich klimatach rosyjskie gospodynie na śniadanie proponują syrniki. To placuszki przyrządzane na bazie twarogu, jajek i mąki. Rosjanie najczęściej podają je na słodko np. z dodatkiem cukru pudru...

  • Rozpoczynając odchudzanie, eliminujemy ze swojej diety produkty powszechnie uznawane za niezdrowe. Jak się okazuje, nie wszystkie z nich powinny automatycznie trafiać na naszą czarną listę, gdyż po dokładnej analizie, okazują się całkiem zdrowe. Popcorn, czekolada, makaron - to tylko niektóre z produktów, które wykreślany z naszego jadłospisu, gdy zaczynamy o siebie dbać. Jeśli zrezygnowanie z nich było dla was sporym wyrzeczeniem, mamy dobrą wiadomość. Chociaż powszechnie są uznawane za...

  • Bieszczady

    Harasymowiczu i Wojtku Bellonie, których górska poezja stała się już klasyką gatunku. Obecnie chyba najintensywniej bieszczadzkie klimaty sławi zespół Stare Dobre Małżeństwo, śpiewając teksty Adama(...) i czosnku. Oładki, fuczki i proziaki to rodzaj smażonych placuszków, jedne podawane są na słodko (np. oładki), inne na ostro (tradycyjne fuczki to placuszki z dodatkiem kiszonej kapusty). Warenyky zaś to...

  • Stojąc przed sklepową półką, na której znajdują się masła, można się bardzo mocno zdziwić. Znajdziemy tam wiele produktów różniących się niewielkimi szczegółami. Nie każdy jednak wie, że te detale są bardzo istotne i mogą zadecydować o tym, czy do domu wrócimy z prawdziwym masłem, czy też produktem, który tylko je udaje. Fot. 123RF Uniknięcie zakupu podrobionego masła nie jest trudne, jednak wymaga od nas wzmożonej uwagi podczas zakupów. Zapomnijcie o bezmyślnym wrzucaniu produktów do...

Wideo na temat: dobre placuszki
  • Kuchnia na osłodę końca świata

    Z okazji zapowiadanego końca świata - który miał być 16 lutego - Daria Ładocha postanowiła przygotować w kuchni "Dzień Dobry TVN" sernik, placuszki z musem z owoców leśnych i sorbet z mango. Jak hartować sernik?

  • Kmin rzymski w polskiej kuchni

    Piotr Kucharski wyjaśnił w kuchni "Dzień Dobry TVN", jakie są różnice między kminem rzymskim a kminkiem. Kucharz przygotował: gulasz warzywny z ciecierzycą, placuszki naan, roladki z sałaty z pastą jajeczną i warzywami orz sałatkę z fasoli z awokado. (Źródło: x-news)

  • Leczenie przez jedzenie

    Bożena Kropka jest dyplomowanym dietetykiem i promotorem zdrowia. Jako pierwsza w Polsce wprowadziła zalecenia diety rotacyjnej: bez glutenu, bez cukru i bez mleka. W kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotowała dania takie jak: placek gryczany, pasta z zielonego groszku, placuszki dyniowe, krem z pieczonych buraków, ciasteczka daktylowe oraz pieczona ryba. (DDTVN/X-news)