• Informacje na temat:

    dobre na ciasto z masami

Przepisy na temat: dobre na ciasto z masami
  • Ciasto marchewkowe w słoiku?

    Aby do swojej diety przemycić nieco warzyw, warto używać ich nawet do deserów. Ostatnio modne są brownie z buraka albo fasoli czy ciasto marchewkowe. Katarzyna Burzyńska-Sychowicz zdradza swój sposób na to ostatnie, które zamknęła w słoiku...

  • Pyszne danie jednogarnkowe :)

  • Bezglutenowe ciasto bez pieczenia

    Dbając o swoje zdrowie i dobre samopoczucie, w czasie świątecznym wcale nie trzeba rezygnować ze znanych i lubianych deserów. Warto zaskoczyć całą rodzinę i przygotować lekkie i smaczne ciasta bez nabiału i glutenu...

  • Kefir z ananasem czyli przyjazne bakterie i enzymy trawienne. Ze szczyptą kardamonu i odrobiną mięty nabiera unikalnego smaku.

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...z podanych składników). 3. Zapiekaj jeszcze ok. 30 min w temp. 180ºC. Z Mazur Ciasto z wiśniami Dobre dla lubiących mniej słodkie wypieki Składniki ●2,5 szkl. mąki ●250 g masła (zimnego(...) ●60 g cukru; owoce: ok. 500 g jeżyn lub malin ●bułka tarta Przygotowanie: 1. Zagnieć szybko ciasto i wstaw je do lodówki na ok. 1,5 godz. Po tym czasie wylep nim blaszkę (25x25 cm), wyłożoną...

  • Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście

  • Bezglutenowe brownie z pieczonych batatów

    Takie ciasto nie tylko jest pyszne, ale i zdrowe. Wprawi cię w dobre samopoczucie!

  • bardzo szybko się przygotowuje.

  • Bezglutenowy mazurek kawowy

    Dbając o swoje zdrowie i dobre samopoczucie, w czasie świątecznym wcale nie trzeba rezygnować ze znanych i lubianych deserów. Warto zaskoczyć całą rodzinę i przygotować lekkie i smaczne ciasta bez nabiału i glutenu...

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

Artykuły na temat: dobre na ciasto z masami
  • Ciastka z masą daktylową

    Daktyle zawierają wiele błonnika i witamin. Są dobre w każdej postaci - zarówno świeże, jak i suszone. Teraz możesz zrobić pyszne ciastka z masą daktylową.

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Kokosowe ciasto biszkoptowe

    To ciasto dobre jest jako deser lub słodka przekąska. Zobacz, jak go przygotować.

  • Rozpoczynając odchudzanie, eliminujemy ze swojej diety produkty powszechnie uznawane za niezdrowe. Jak się okazuje, nie wszystkie z nich powinny automatycznie trafiać na naszą czarną listę, gdyż po dokładnej analizie, okazują się całkiem zdrowe. Popcorn, czekolada, makaron - to tylko niektóre z produktów, które wykreślany z naszego jadłospisu, gdy zaczynamy o siebie dbać. Jeśli zrezygnowanie z nich było dla was sporym wyrzeczeniem, mamy dobrą wiadomość. Chociaż powszechnie są uznawane za...

  • Ciasto kruche: Przepis podstawowy

    Kruche ciasto jest jednym z najczęściej używanych i zarazem jednym z najłatwiejszych do wykonania.

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Ciasto marchewkowe

    Kiedyś krzywiliśmy się na samą myśl, żeby z warzyw piec słodkości. Teraz ciasto marchewkowe na dobre zagościło w polskich restauracjach. Pora upiec je samodzielnie.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Jak jada się w Nowym Jorku? Muffinki czekoladowe na dzień dobry!

    ...babeczek w pojedynczych foremkach. Samo ciasto miało też rzadszą konsystencję niż to przygotowywane w Wielkiej Brytanii. Równie istotne było zastąpienie używanych przez Anglików drożdży proszkiem do...

  • Polska należy do drugiej, zaraz po Chinach, truskawkowej potęgi świata. Rocznie produkuje się u nas od 150 do 200 tysięcy ton słodkich owoców. Czekamy na nie cały rok, zajadamy się nimi nie dłużej niż 6 tygodni, a co o nich wiemy? Fot. 123RF/Picsel Czy potrafimy kupować dobre truskawki?   Na początek trochę historii. Truskawka kiedyś była poziomką - docenioną na dworze króla Francji Ludwika XVI. Znany z licznych podbojów miłosnych król szukał w poziomce siły do kolejnych romansów. Niestety...

Wideo na temat: dobre na ciasto z masami
  • Mus z jabłek z kruszonką piernikową

    Jabłka są świetnym owocem deserowym. Restauratorka Beata Kartowicz pokazała w "Dzień Dobry TVN", jak przygotować pyszne i słodkie desery z jabłkami w roli głównej. Na stole pojawiło się jabłkowo-ananasowe crumble, klasyczne włoskie ciasto jabłkowe, pieczone jabłka nadziewane masą orzechowo-marcepanową oraz szarlotka Le Targ.