• Informacje na temat:

    dobre ciasta na szybko

Przepisy na temat: dobre ciasta na szybko
  • Siedem sztuczek na puszyste ciasto drożdżowe

    ...wierzchu ciasta tworzy się twarda skorupa, która uniemożliwia wyrośnięcie. Z kolei niższa temperatura sprawia, że ciasto mocno wyrasta (nawet ucieka z formy), a po upieczeniu, szybko opada.(...) wypieków.  2. Nie masz pewności czy, drożdże są świeże? Wrzuć kawałek drożdży do szklanki z zimną wodą. Jeżeli wypłyną, to znaczy, że są dobre. A gdy utoną - nie używaj ich, nie są już świeże.  3. By...

  • bardzo szybko się przygotowuje.

  • Ciasto zebra

    Dzisiaj polecamy przepis, jak krok po kroku upiec pyszną zebrę – ciasto, rzecz jasna! Przenikające się fale kakaowego i jasnego ciasta tworzą charakterystyczne pasy, imitujące wzór z grzbietu(...) przygotowania Krok 1. Odmierz wszystkie składniki. Masło roztop i ostudź. Krok 2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem, dodaj roztopione masło i zawartość opakowania ciasta jogurtowego...

  • Pyszne danie jednogarnkowe :)

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    Przygotowanie: 1. Składniki ciasta posiekaj i szybko zagnieć. Zawiń w folię, włóż do lodówki na ok. 30 min. Następnie rozwałkuj ciasto, podsypując lekko mąką, wytnij kółka i wyłóż nimi foremki. Ciasto(...) budyniu waniliowego (proszku bez cukru) ●2 małe jajka ●30 g cukru; oraz: ●400 g moreli ●wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: 1. Składniki ciasta szybko zagnieć, rozwałkuj, podsypując...

  • Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście

  • Jak zrobić domowe ciasto na pizzę?

    ...jakościowej pizzy. A jak jest z tą wykonaną domowym sposobem? To już zupełnie inna historia. Tylko od Ciebie zależy, jakich składników użyjesz do przygotowania ciasta i co na pizzę położysz. Po pierwsze możesz użyć dobrej jakości mąki – możesz zrezygnować z mąki białej, wysokoprzetworzonej, i zastąpić ją pełnowartościową mąką pełnoziarnistą lub też pomieszać je. To samo dotyczy sosu – zrób go...

  • Nie wiesz co ugotować to danie zrobisz w kilka minut i jest bardzo dobre.

  • Ptysie na dobre i na złe

    ...". Przyrządzanie: W rondelku zagotować wodę z masłem. Wsypać do niego od razu całą mąkę wymieszaną z kakao oraz szczyptą soli. Łyżką szybko utrzeć gładkie, lśniące ciasto, odstające od dna oraz ścianek(...) lub łyżką nakładać na papier kulki ciasta wielkości małego orzecha włoskiego. Między kulkami musi być zachowana odległość ok. 5 cm. Blachę z ptysiami wstawić do nagrzanego piekarnika i piec je ok...

  • Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.

Artykuły na temat: dobre ciasta na szybko
  • Jak zrobić idealne ciasto drożdżowe?

    ...szybko odzyskuje poprzedni kształt („odskakuje”), możesz przerwać wyrabianie i odstawić ciasto do wyrośnięcia. Wyrastanie na dwa sposoby Pierwszy polega na odstawieniu przykrytego ściereczką ciasta(...) drożdże powinny odchodzić od siebie płatkami. Jeśli nadal nie masz pewności, czy drożdże są świeże, nalej do szklanki gorącej wody i wrzuć do niej mały kawałek drożdży. Jeżeli szybko wypłyną...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Dieta na dobry nastrój

    Listopadowa aura pozbawia cię energii i radości? Na pogodę nie masz wpływu, ale humor możesz sobie poprawić. Nasza ekspertka zapewnia, że proste zmiany w jadłospisie wystarczą, by na dobre zapomnieć o smuteczkach.

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    ...zagotuj (w małych porcjach, aby woda szybko ponownie zawrzała), a potem odcedź i ostudź w zimnej wodzie (tyle samo czasu, ile się gotowały). A kiedy wyschną, umieść w zamrażarce. Buraki i kukurydzę(...) i mielone można trzymać 3 miesiące, gotowe dania z drobiu - 4 miesiące, owoce - 3-6 miesięcy, warzywa - do 8 miesięcy, biały ser - tylko do 1 miesiąca, lody - 2 miesiące, ciasta, ciasteczka...

  • Rozpoczynając odchudzanie, eliminujemy ze swojej diety produkty powszechnie uznawane za niezdrowe. Jak się okazuje, nie wszystkie z nich powinny automatycznie trafiać na naszą czarną listę, gdyż po dokładnej analizie, okazują się całkiem zdrowe. Popcorn, czekolada, makaron - to tylko niektóre z produktów, które wykreślany z naszego jadłospisu, gdy zaczynamy o siebie dbać. Jeśli zrezygnowanie z nich było dla was sporym wyrzeczeniem, mamy dobrą wiadomość. Chociaż powszechnie są uznawane za...

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...dobre rzeczy” z autorskimi przepisami.

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...

  • Posypka do ciasta w trzech wariantach

    Z mąki, masła, cukru i szczypty soli można w okamgnieniu wyczarować pyszną posypkę do ciasta.

  • Weekend to idealny czas na pieczenie ciast. Macie ochotę na klasyczne wypieki, a może wolelibyście spróbować czegoś nowego? Mamy dla was kilka ciekawych propozycji. Już od samego patrzenia na te ciasta można zrobić się głodnym. Co bardzo ważne, ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani wyjątkowych zdolności cukierniczych. Wystarczą dobre chęci i trochę zapału. Który z tych przepisów wypróbujecie jako pierwszy?   1. Łaciata babka kawowo-waniliowa Fot. Szefowa-kuchni na Smaker.pl / Aby...