• Informacje na temat:

    dobre bułeczki

Przepisy na temat: dobre bułeczki
  • Jak zrobić dobry, domowy chleb?

    ...bardzo gorący, w przeciwnym razie nie uzyskamy pożądanego efektu chrupkości. Biała dama Podstawą dobrego chleba jest mąka. Początkowo możemy korzystać z najzwyklejszej mąki pszennej, którą(...) żytniej typ 2000, ale robiąc z zakwasu gotowe ciasto na chleb, dodajemy doń np. mąkę pszenną typu 480 lub chlebową typu 750.   Zrobienie dobrego chleba wyłącznie z mąki żytniej typu 2000 nie należy już...

  • Te bułeczki, są bardzo dobre, i szybkie do zrobienia :) Zwykły przepis, ale na prawdę, świetny ; )

  • Cała prawda o mrożonym pieczywie

    ...konserwowane chemicznie. Obecność konserwantów w mrożonym, uformowanym w gotowe bułeczki lub rogaliki cieście utrudniałoby produkcję oraz psuło jakość gotowych produktów, bo zapach konserwantów nie należy do...

  • Pyszne danie jednogarnkowe :)

  • Chleb na liście UNESCO?

    ...o  niemieckim chlebie. Także Jared Leto , z grupy 30 Seconds to Mars, powiedział podczas koncertu, że "kocha niemiecki chleb".  Napoleon i francuskie bułeczki  Duża różnorodność niemieckiego pieczywa wynika...

  • Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.

  • Ulubione warzywo inaczej, czyli brukselka w cieście

    Ma wiele witamin, błonnika, składników mineralnych. Może być ważnym składnikiem warzywnego detoksu. A poza tym, jest smaczna i wciąż dostępna o tej porze roku. Brukselka - dobrze, gdy zagości częściej na naszych talerzach.

  • Sycące i smaczne bułeczki na dobre śniadanie.

  • Sekret udanej domowej włoskiej pizzy tkwi w... kamieniu?

    Choć Polacy przepadają za różnego rodzaju pizzą, ci, którzy mieli okazję spróbować tego popularnego dania we Włoszech szukają jego smaku we włoskich restauracjach, bądź sami podejmują próby upieczenia pizzy w domu. Okazuje się, że pomocny może być tu kamień...

  • Coś smacznego na dobre śniadanie.

Artykuły na temat: dobre bułeczki
  • Bułeczki z cynamonem

    Są słodkości dobre, lepsze i te naj, naj, takie, które nie dają o sobie zapomnieć, które chce się przyrządzać bez końca, które wypełniają twój dom cudownym zapachem i wywołują uśmiech na twarzy każdego, kto spróbuje ich choć raz...

  • W czwartym odcinku uczestnicy programu musieli zmierzyć się z pozornie łatwym zadaniem - upiec tzw. "odrywane ciasto". Uznanie jurorów w tej konkurencji zdobyła Agata, która znakomicie połączyła słodycz bułeczek z lekko kwaskowatą konfiturą. Ciasto: 0,5 kg mąki 550 280ml ciepłego mleka 8g suchych drożdży 100g masła 1 jajko 4 łyżki cukru szczypta soli Kruszonka: 50g masła 100g mąki pszennej 50g cukru pudru Konfitura z pomarańczy: 7-8 pomarańczy zwykłych lub czerwonych dwie garście...

  • Dobre dla serca

    ..., boczki, kiełbasy, mięso kacze i gęsi, - kawior, krewetki, ryby smażone, - batony, budynie, ciasta z wysoka zawartością tłuszczów twardych, lody, wyroby cukiernicze, bułeczki maślane...

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Jak jada się w Nowym Jorku? Muffinki czekoladowe na dzień dobry!

    ...w brytyjskie płaskie bułeczki z dodatkiem drożdży. Ale historia! Muffiny czekoladowe w wielkim mieście Przepisy na pyszne muffinki  są prawdziwym skarbcem inspiracji. Te w formie, jaką znamy obecnie, to...

  • Polska należy do drugiej, zaraz po Chinach, truskawkowej potęgi świata. Rocznie produkuje się u nas od 150 do 200 tysięcy ton słodkich owoców. Czekamy na nie cały rok, zajadamy się nimi nie dłużej niż 6 tygodni, a co o nich wiemy? Fot. 123RF/Picsel Czy potrafimy kupować dobre truskawki?   Na początek trochę historii. Truskawka kiedyś była poziomką - docenioną na dworze króla Francji Ludwika XVI. Znany z licznych podbojów miłosnych król szukał w poziomce siły do kolejnych romansów. Niestety...

  • Apetyt na pełne ziarna

    Choć białe bułeczki są pyszne, to dla zdrowia i figury o wiele lepsze są te z pełnoziarnistej mąki. Oto, dlaczego!

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • ​"Pyszne. Na każdą okazję" Anny Starmach

    ​60 nowych przepisów. Proste przepisy, trudne przepisy stają się proste, praktyczne porady, bardzo dobra cena. Z Anią Starmach każde danie będzie pysznie.

  • Specjalnie dla użytkownków serwisu Smaker.pl Marcin Moczydłowski (utalentowany Barista, trener w Akademii Espresso) opowiedział i pokazał jak przyrządzić znakomite Espresso. Mistrz Polski Barsitów pokazał również technike LatteArt. Skąd pochodzi Espresso? Co oznacza jego nazwa? Jak przyrządzić ten rodzaj kawy według włoskiej zasady 4M? Tego wszystkiego możesz dowiedzieć się oglądając pokaz Marcina Moczydłowskiego!

Wideo na temat: dobre bułeczki