• Informacje na temat:

    dobra szybką koację

Przepisy na temat: dobra szybką koację
  • pyszszna ryba zapiekana w warzywach w sosie beszamelowym

  • Surówka jest chrupiąca i przyjemnie orzeźwiająca. Imbir leczy migrenę i trzyma w ryzach cholesterol, zwiększa koncentrację i ułatwia trawienie. Orzeźwienie mięty, soczystość jabłka, rozgrzewanie imbiru.

  • poprostu łatwa,zrobiłam ją z pozostałości w lodówce :)

  • Bardzo dobra przekąska na upalne dni.

  • Przychodzą takie dni, że nie ma się ochoty za długo czasu spędzać w kuchni, albo gdy zwyczajnie brakuje czasu, jednak coś trzeba zjeść, wtedy z pomocą przychodzą gotowe dania. Ja w takich sytuacjach sięgam po mrożonki, które zachowują najwięcej wartości odżywczych. Dzisiaj jedno z takich, oczywiście wzbogacona własnymi dodatkami. Zapraszam na zupę grzybową, sprawdzony przepis mojej Teściowej, a wiec tym bardziej musi być dobra :)

  • Łatwa i ekspresowa sałatka, dobra na poranne śniadanka.

  • Proste w wykonaniu Smakuje każdemu

  • Wieczorkiem miałam ochotę na warzywka i zrobiłam sobie szybką sałatkę

  • Sałatkę pieczarkową według naszego przepisu nazwałyśmy "szybką" z dwóch powodów. Szybko się ją przygotowuje i równie szybko znika :-)

Artykuły na temat: dobra szybką koację
  • Mamy dobrobyt, sklepowe półki uginają się od ciężaru wędlin i mięs. Jednak czy faktycznie sklepowe mięso jest takie dobre? Czy wędliny dostępne w sklepach są zdrowe? FOT. 123RF.COM/PICSEL Mięso na wędlinę - fakty Z 1 tony mięsa można wykonać około 850 kg wędliny - bardzo dobrej jakości wyrób wędliniarski (bez żadnych ulepszaczy), który możemy bez obaw zjeść sami albo podać dzieciom. W tradycyjnej kiełbasie może się znajdować aż 95 proc. mięsa wieprzowego, pozostałe 5 proc. to przyprawy, sól...

  • Latem częściej przypomina się nam o konieczności picia wody. Nie mamy zaufania do "kranówki", więc sięgamy po wodę butelkowaną. Jednak wybór wcale nie jest prosty, bo, jak się okazuje, woda wodzie nierówna. Fot. materiały prasowe Woda jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, nie tylko gasi pragnienie, ale jest również rozpuszczalnikiem wielu związków powstających w procesach metabolicznych. Według Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności, dorosła kobieta...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać pomysły na posiłki,...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej do Polski Do...

  • Ponieważ marchew jest w naszym kraju powszechnie dostępna, bywa że jej właściwości są bagatelizowane i niedoceniane. Jest to duży błąd, gdyż zawarte w niej składniki odżywcze maja zbawienny wpływ na działanie naszego organizmu. Czy zdrowe produkty, które mogą nam pomóc w przypadku wielu dolegliwości, zawsze muszą być niezwykle rzadkie i pochodzić z odległych krajów? Otóż nie! Okazuje się bowiem, że wiele hodowlanych w naszych ogródkach roślin również posiada niezwykle właściwości lecznicze....

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Wybór najciekawszych przepisów wybranych z wieloletniej, prowadzonej przez Klub serii "Najlepsze potrawy z...". Znajdują się tu przepisy Malgorzaty Caprari, Jolanty Muras, Tadeusza Barowicza i Danuty Kozień. Wszystkie wypróbowane i sprawdzone. Są praktyczną kuchnią codzienną, najnowszą wersją kuchni polskiej wzbogaconej o nowe smaki. To dania, jakie na co dzień są na naszych stołach zebrane w jedną, wygodną książkę, która pozwoli przyjemnie i bez zastanawiania przygotowywać posiłki lub...

  • Z nieznanych powodów Polacy niezbyt często jedzą kasze. Zamiast nich na naszych stołach królują ziemniaki i makarony. Niestety, wiele w ten sposób tracimy, gdyż kasze to jeden z najzdrowszy produktów dostępnych w naszych sklepach. Spośród nich wszystkich szczególnie interesujący jest bulgur. Fot. 123RF Kasza bulgur przywędrowała do Polski z Bliskiego Wschodu, gdzie jest wykorzystywana już od niemal 4000 lat. Starożytni doskonale wiedzieli, że jest ona cennym elementem diety, który poza...

  • Z nieznanych powodów Polacy niezbyt często jedzą kasze. Zamiast nich na naszych stołach królują ziemniaki i makarony. Niestety, wiele w ten sposób tracimy, gdyż kasze to jeden z najzdrowszy produktów dostępnych w naszych sklepach. Spośród nich wszystkich szczególnie interesujący jest bulgur. Fot. 123RF Kasza bulgur przywędrowała do Polski z Bliskiego Wschodu, gdzie jest wykorzystywana już od niemal 4000 lat. Starożytni doskonale wiedzieli, że jest ona cennym elementem diety, który poza...