• Informacje na temat:

    dobra salatka bez majonezu z zupek chinskich

Przepisy na temat: dobra salatka bez majonezu z zupek chinskich
  • smaczna i podzielna salatka zawsze ja robie na jakies imprezy oraz spotkania

  • Szybka i bardzo latwa w wykonaniu

  • latwe szybkie i pyszne.

  • Na pewno pojawią się krytycy, którzy stwierdzą, że ta sałatka jest niezdrowa ;) Ja osobiści ją uwielbiam. Jest to jedna z tych sałatek, bez której nie ma domowego przyjęcia. Wszyscy moi bliscy i znajomi są tą sałatką oczarowani i chętnie powtarzają ją w domu. Tajemnica i jej wyjątkowość tkwi w tym, że dodajemy SUROWY makaron, który nabiera smaku dzięki dodatkom.

  • Kto spróbuje, nie uwierzy, że to zupki :) Przypomina trochę tradycyjną jarzynową sałatkę, a jest dużo prostsza

  • Bardzo dobra sałatka na przyjęcia.

  • Każdy chyba słyszał o sałatce z zupek chińskich. Jest prosta w przygotowaniu, ciekawie wygląda i oryginalnie smakuje. Poza tym daje zupełnie nowe zastosowanie osławionym zupkom w paczuszkach o przerażającym składzie. Jednak nawet ja uważam, że od odrobiny chemii raz na jakiś czas nikt jeszcze nie umarł :)) Jeśli chodzi o czas przygotowania, nie jest super szybka ani super długa - w końcu to nie bigos, że robi się 3dni :)) Jeśli zaś chodzi o tempo znikania, jest zastraszająco szybkie -...

  • Zna ją każdy - robił sam albo jadł na imprezie u znajomych:). Prosta, smaczna, tania i nieskomplikowana. Czyli wszystko to czego wymagamy od imprezowej sałatki.

  • "Coś na szybko, sałatka najlepiej smakuje schłodzona."

  • Nie będę Was czarować, że sałatka jest pyszna i bardzo mi smakuje. Najzwyczajniej nie przypadła do gustu mnie jak i mojej drugiej połowie. Wyczuwam ten charakterystyczny, chemiczny posmak - no cóż, na co dzień staram się unikać takiej żywności. Mój syn za to przepada za nią i czasem jestem przymuszona do zrobienia jej tylko dla niego. Faktem jest, że sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu i ma swoich wielbicieli.

Artykuły na temat: dobra salatka bez majonezu z zupek chinskich
  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • W naszym kraju każdego roku sprzedaje się aż 300 mln zupek chińskich. Teoretycznie wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowy produkt, jednak często potrzeba zjedzenia szybkiego posiłku zwycięża nad rozsądkiem. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Dlaczego nie powinieneś jeść serków topionych? Wbrew pozorom popularne zupki błyskawiczne nie powstały w Chinach, a w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy w proszku,...

  • Aktywność fizyczna bez bólu i dobra forma w dużej mierze zależą od tego, co kładziemy sobie na talerzu. Pamiętajmy jednak, że niektóre produkty zapobiegają chorobom stawów, a inne nasilają ich dolegliwości. Co zatem jeść, by im pomóc i zachować pełną sprawność ruchową na długie lata? Wystarczą niewielkie zmiany w diecie. Fot. 123RF/Picsel Jak każda dieta, również ta w przypadku zachowania zdrowych stawów musi być w pełni zbilansowana w celu dostarczenia wszystkich niezbędnych składników...

  • Mamy dobrobyt, sklepowe półki uginają się od ciężaru wędlin i mięs. Jednak czy faktycznie sklepowe mięso jest takie dobre? Czy wędliny dostępne w sklepach są zdrowe? FOT. 123RF.COM/PICSEL Mięso na wędlinę - fakty Z 1 tony mięsa można wykonać około 850 kg wędliny - bardzo dobrej jakości wyrób wędliniarski (bez żadnych ulepszaczy), który możemy bez obaw zjeść sami albo podać dzieciom. W tradycyjnej kiełbasie może się znajdować aż 95 proc. mięsa wieprzowego, pozostałe 5 proc. to przyprawy, sól i...

  • Latem częściej przypomina się nam o konieczności picia wody. Nie mamy zaufania do "kranówki", więc sięgamy po wodę butelkowaną. Jednak wybór wcale nie jest prosty, bo, jak się okazuje, woda wodzie nierówna. Fot. materiały prasowe Woda jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, nie tylko gasi pragnienie, ale jest również rozpuszczalnikiem wielu związków powstających w procesach metabolicznych. Według Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności, dorosła kobieta...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Ponieważ marchew jest w naszym kraju powszechnie dostępna, bywa że jej właściwości są bagatelizowane i niedoceniane. Jest to duży błąd, gdyż zawarte w niej składniki odżywcze maja zbawienny wpływ na działanie naszego organizmu. Fot. 123RF/Picsel Czy zdrowe produkty, które mogą nam pomóc w przypadku wielu dolegliwości, zawsze muszą być niezwykle rzadkie i pochodzić z odległych krajów? Otóż nie! Okazuje się bowiem, że wiele hodowlanych w naszych ogródkach roślin również posiada niezwykle...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Po zachwycie nad azjatyckim ryżem i włoskimi makaronami, Polacy znów chętnie sięgają po tradycyjne, a czasem już nieco zapomniane kasze. To świetny wybór, gdyż kasze w niezwykły sposób wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Wszelkiego rodzaju kasze przebojem powróciły do naszych jadłospisów. Coraz chętniej po nie sięgamy oraz uczymy się, jak wykorzystywać je w możliwe najbardziej kreatywny sposób. Kasza gryczana, jęczmienna, a może nieco bardziej egzotyczny kuskus lub bulgur? Bez...