• Informacje na temat:

    dobra sałata z kapusty na zimę

Przepisy na temat: dobra sałata z kapusty na zimę
Artykuły na temat: dobra sałata z kapusty na zimę
  • Składniki dobre dla krwi

    ...dziennie. Na zimę możesz ususzyć pokrzywę i rozdrobnić ją na proszek. Łyżkę takiego proszku dodawaj do szklanki soku pomidorowego lub wypijaj w formie naparu: łyżeczkę suszu zalej szklanką wrzątku(...)? Witamina K występuje m.in. w warzywach o zielonych liściach (np. brokuły, sałata, kapusta, szpinak), w truskawkach, oleju sojowym i niektórych produktach pochodzenia zwierzęcego (np. jaja, wątroba...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Dieta odkwaszająca wzmocni cię przed zimą

    ​Łapiesz infekcje, jesteś ciągle zmęczona, masz kłopoty ze skórą... Powodem wszystkich tych dolegliwości jest bardzo często nadmierne zakwaszenie organizmu. A receptą na zdrowie - menu pełne warzyw i owoców.​

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Melancholia zniknie przy nalewce

    Zimą natężenie światła dziennego jest trzy razy mniejsze niż w kwietniowe południe i sto razy mniejsze niż podczas słonecznego lata.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...kontra nowalijki Młode rośliny - szczypiorek, sałata, rzodkiewka - chłoną z gleby szkodliwe, azotowe substancje. Ale co zrobić, skoro teraz masz największy apetyt właśnie na coś zielonego(...) poziom cukru we krwi. TRENING NAPRZEMIENNY: Jeśli przez całą zimę nie jeździłaś na rowerze, zacznij od półgodzinnej przejażdżki, kilka razy w tygodniu. Jadąc, zmieniaj tempo jazdy: przez 5 minut...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Rewolucja na talerzu

    ..., kalafiory i fasola zielona z wody z młodym surowym masłem po angielsku, zając lub sarna, indyczki nadziewane kasztanami, komputy różne i sałata zielona lub z włoskiej kapusty, deser: tort hiszpański(...) dobrze - raki są za półdarmo, grzyby nasuszone na zimę trzeba już do reszty zużyć, szpinak właśnie się pojawił, a kapłony wciąż jeszcze tanie. Cena wychodzi taka, jaką podałam w tytule - tłumaczy...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...