• Informacje na temat:

    do jakiego mięsa sos pomidorowy

Przepisy na temat: do jakiego mięsa sos pomidorowy
  • Spaghetti jak u włoskiej Mammy!

    ...pasujące do spaghetti sosy: Sos bolognese to już klasyka włoskiej kuchni. Przepis wywodzi się z Bolonii, a jego podstawą są kawałki mielonego mięsa oraz pomidory. Sos napoli, jak sama nazwa wskazuje(...) rozsławiły tą znakomitą potrawę. Pomidorowy sos można łączyć z rozmaitymi składnikami. Często spotykane są warianty zawierające oliwki, kapary, zielone papryczki, anchois, a nawet rodzynki. Sos...

  • Super sosik,lekko kwaskowy nadaje się nie tylko do gołąbków,może też być do duszonego mięsa.

  • Klasyczne gołąbki

    Składniki: 6 kromek pieczywa tostowego Główka kapusty 1 cebula 750 g mieszanego mięsa mielonego 2 jajka 2 łyżeczki średnio ostrej musztardy Słodka papryka Sól, pieprz 2 łyżki oleju(...). Doprawić papryką, solą i pieprzem. Uformować 8 gołąbków. Zawijać w 2 liście kapusty. Gołąbki obsmażyć na rozgrzanym oleju, zdjąć. Lekko przesmażyć koncentrat pomidorowy, zalać bulionem i zagotować. Do...

  • ...z takim przepisem nigdy więcej nie kupicie gotowego makaronu z sosem w proszku do zalania wrzątkiem...

  • Święta po włosku

    Polski stół wigilijny z włoskim łączy brak mięsa. Na obecności ryby podobieństwa się kończą. Nie ma spójnej tradycji związanej z konkretnymi daniami - te różnią się w zależności od regionu, miasta(...) z jakim sosem ją podać. Makarony długie i wąskie Spaghetti - te długie cienkie nitki znane są wszystkim miłośnikom sosu bolońskiego, neapolitańskiego i carbonara. W śród makaronów z tej samej...

  • sos jest bazą do wielu potraw: pulpety, klopsy, mięsa różne,gołąbki,ryby, do makaronu.........SMACZNEGO!!

  • Szybki sos do wszystkiego:makaronu,mielonych kotletów, gołąbków i wielu innych dań.

  • Sos pomidorowy do dań

  • Sos jest lekko pikantny. Idealny do kurczaka, makaronu i kopytek.

  • Inny niż wszystkie i choć może zdziwić dodatek jednego składnika wbrew pozorom smakuje bardzo dobrze.

Artykuły na temat: do jakiego mięsa sos pomidorowy
  • Naleśniki, jakich nie znałaś

    ...razem 40 min. Gotowy wywar przecedź. Dodaj pomidory z puszki oraz przecier pomidorowy. Zupę zagotuj. Przypraw do smaku szczyptą vegety, bazylią oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 2. Zmiksuj(...) pekińskiej, 10 dag mieszanki kiełków, 2 łyżki oleju, 30 dag mięsa mielonego, 3 łyżki sosu sojowego, 100 ml sosu chili, 2 łyżki sezamu Przygotowanie: 1. Składniki na ciasto przełóż do wysokiego naczynia...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • "Lubię dać się ponieść"

    ...czasy powojenne w Anglii - było piękne, bo ona tak mówiła. To głupie, ale np. ona nigdy nie lubiła sosu pomidorowego i ja do dziś mam, hmm, problem z sosem pomidorowym. A spróbowała go pani choć raz...

  • Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wigilijnych stołach, czyli wtedy, gdy obyczaj nakazuje powstrzymanie się od spożywania mięsa. Śledzia z rzędem temu, kto znajdzie osobę nieznająca tej świątecznej tradycji! Fot. 123RF/Picsel Od dawien dawna nurtowało mnie jedno pytanie - jak to jest, że w Wigilię mięsa jeść nie wolno, ale wolno, a wręcz trzeba jeść ryby? W końcu ryba to również...

  • Odkrywamy smaki: Ricotta

    ... Kluseczki z ricotty i szpinaku w sosie pomidorowym Składniki: 25 g orzeszków piniowych 2 cebule 2 ząbki czosnku 5 gałązek oregano 2 łyżki oleju 1-2 łyżki koncentratu(...) wypłyną (ok. 4 minuty). Wyławiać łyżką cedzakową. Masło rozgrzać na patelni, obsmażyć lekko kluski, a następnie podawać z sosem pomidorowym. Posypać orzeszkami piniowymi. Dekorować oregano...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • My się zimy nie boimy! Ferie z marką  WINIARY

    ...włoskim i przygotujmy smakowitą lasagne po bolońsku z parmezanem. Zaczynamy od przyrządzenia farszu. Pół kilograma mięsa mielonego smażymy na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy przecier pomidorowy. Prosimy naszą pociechę, by wymieszała zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… lasagne po bolońsku z parmezanem w miseczce z 400 ml zimnej wody i 150 ml śmietanki 12%. Całość dodajemy do mięsa...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...