• Informacje na temat:

    dlaczego lubie geste zupki

Przepisy na temat: dlaczego lubie geste zupki
  • Pierwszy raz zasuszyłam pieczarki i powiem tak,zupka ma inny smak .jest to smak podobny do leśnych suszonych grzybków. Więc jeśli nie mamy tych leśnych zasuszonych,polecam ususzyć pieczarki ,do bigosu,na pierogi czy uszka..wigilijne:)

  • Dzisiaj słów parę o moim ukochanym warzywie - ponieważ pierwsze okazy młodziutkich cukinii mogę już zrywać w ogródku u Teściowej -poczytajcie ile dobra kryje to niepozorne warzywo :)

  • gęsta, zawiesista, słodka a jednocześnie lekka, fit zupka w 2 odsłonach, czyli zupy dwie, a stanie przy garach jedno:) a pomysł wziął się stąd, że szkoda mi było wyrzucić głąbiastej części kapusty pekińskiej. Przepis jest na 2 dni dla 2-3 osób lub jednorazowo na ok. 6-8 porcji.

  • Szybka i pyszna sałatka z kurczaka wędzonego.

  • teraz jes duży wybór róznych zupek blyskawicznych a makaron wykorzystuje do sałatek lub innej zupy

  • Wielu spośród Was z nowym rokiem robi postanowienia. Jednym z najpopularniejszych postanowień Polaków jest odchudzanie i zmiana swojego wyglądu; następnym jest rzucenie nałogów oraz zmiana pracy na lepszą. Niestety rzadko udaje nam się zrealizować postanowienia noworoczne. Dlaczego tak jest? Z czego wynika trudność w ich zrealizowaniu?

  • Moc otrąb owsianych doświadczyłam na własnym organizmie już bardzo dawno, dlatego od czasu do czasu pojawiają się w mojej kuchni. Mówię oczywiście o otrębach owsianych, a nie o płatkach owsianych.

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Szybka w przygotowaniu, smaczna sałatka z makaronem i serkiem wiejskim

Artykuły na temat: dlaczego lubie geste zupki
  • Najczęstsze błędy w diecie

    ..., a potem dodawaj do zupki (bez wywaru). Na początku, gdy niemowlę nie potrafi jeszcze gryźć, miksuj je, a potem drobno krój i dodawaj do zupki. 5. DODAJEMY DO POTRAW ZA DUŻO SOLI I CUKRU(...) dostać dopiero od 11. miesiąca życia. Dlaczego to takie ważne? Mleko krowie zawiera znacznie więcej białka i składników mineralnych niż twój pokarm i mieszanka modyfikowana, co nadmiernie obciąża nerki...

  • W naszym kraju każdego roku sprzedaje się aż 300 mln zupek chińskich. Teoretycznie wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowy produkt, jednak często potrzeba zjedzenia szybkiego posiłku zwycięża nad rozsądkiem. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Dlaczego nie powinieneś jeść serków topionych? Wbrew pozorom popularne zupki błyskawiczne nie powstały w Chinach, a w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy w proszku,...

  • Najczęstsze błędy w diecie

    .... Gotuj je osobno, a potem dodawaj do zupki (bez wywaru). Na początku, gdy niemowlę nie potrafi jeszcze gryźć, miksuj je, a potem drobno krój i dodawaj do zupki. 5. DODAJEMY DO POTRAW ZA DUŻO SOLI(...) dostać dopiero od 11. miesiąca życia. Dlaczego to takie ważne? Mleko krowie zawiera znacznie więcej białka i składników mineralnych niż twój pokarm i mieszanka modyfikowana, co nadmiernie obciąża nerki...

  • Światowa Organizacja Zdrowia bije na alarm – spożywamy zdecydowanie zbyt dużo soli, przez co jesteśmy podatniejsi na różnego rodzaju choroby. Dlaczego ten składnik, dodawany do tak wielu produktów, nam szkodzi? Fot.123RF/Picsel Bardzo łatwo jest nam policzyć ile kromek chleba lub ile gramów warzyw zjedliśmy w ciągu dnia. Jednak w przypadku niektórych produktów spożywczych taka kontrola jest wyjątkowo trudna. Jedną z nich jest sól, którą znajdziemy już niemal wszędzie. Specjaliści alarmują,...

  • Kaszka dla początkujących

    ...owoców czy dodać ją do zupki. Chciałabyś się dowiedzieć więcej na temat kasz i kaszek? Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania rodziców. Kiedy wprowadzić ją do menu dziecka? To zależy od tego(...) innego. Ważne, aby jej pierwsze porcje maluch dostał w 5. lub 6. miesiącu życia (nie później niż po skończeniu pół roku) - nawet jeśli jest karmiony tylko piersią lub mieszanką. Dlaczego? Ponieważ...

  • Światowa Organizacja Zdrowia bije na alarm – spożywamy zdecydowanie zbyt dużo soli, przez co jesteśmy podatniejsi na różnego rodzaju choroby. Dlaczego ten składnik, dodawany do tak wielu produktów, nam szkodzi? Fot.123RF Bardzo łatwo jest nam policzyć ile kromek chleba lub ile gramów warzyw zjedliśmy w ciągu dnia. Jednak w przypadku niektórych produktów spożywczych taka kontrola jest wyjątkowo trudna. Jedną z nich jest sól, którą znajdziemy już niemal wszędzie. Specjaliści alarmują, że...

  • W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany na Wigilię. Fot. 123RF/Picsel To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu cennych składników odżywczych, dlatego powinno częściej pojawiać się na naszych stołach. Dlaczego od święta? W...

  • Ryż z jabłkami, pizza, kopytka, zupa ogórkowa, a nawet jajecznica! My już wiemy, jakie dania wprawiają Was w dobry nastrój. Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Zaskoczyliście nas pomysłowością i liczbą nadesłanych odpowiedzi. Wybór zwycięzców nie był łatwy. Musieliśmy wybrać jedynie 20 spośród prawie 400 zgłoszeń. Po kilku godzinach czytania i wymiany zdań udało nam się wyłonić zwycięzców. A oto oni: Pani Magdalena S.: Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem. Wystarczy...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Smaczne, zdrowe i niekłopotliwe w przygotowaniu stanowią cenne źródło wielu składników odżywczych i są znakomitym urozmaiceniem diety dla alergików i osób z nietolerancją glutenu. Właściwości kasztanów jadalnych doceniła również medycyna. Dlaczego? Sprawdźmy. Drzewa kasztanowe, które często spotykamy w naszych parkach niestety nie mają nic wspólnego z kasztanami jadalnymi. Te pierwotnie pochodzą z terenów Azji Mniejszej i Kaukazu. Z biegiem lat wraz z ekspansją Rzymian rozprzestrzeniły się w...