• Informacje na temat:

    djśrzyrządzić homara

Przepisy na temat: djśrzyrządzić homara
  • Oryginalny obiad - uczta nie tylko dla oka :)

  • Homar gotowany

  • Sałatka troszkę luksusowa ( homar ). Wydobycie mięsa homara nie jest zbyt łatwa, szczególnie jak nie posiadamy specjalnych narzędzi do jego obróbki. Ale tradycyjnym nożem , widelczykiem, dziadkiem do orzechów i rękom też damy radę.

  • Prosty przepis na wykwintną kolację.

  • proste, dobre, tanie i oryginalne

  • Uzywany glownie do owocow morza, ryb i drobiu.Specyficzny smak, dzieki anchovies.

  • Bardzo lekka i niskokaloryczna salatka o rewelacyjnych walorach smakowych

  • Smażąc pączki, faworki i oponki nie zapomnijcie przygotować się do walentynek. ;-) Mój tegoroczny pomysł to walentynkowa pizza serce. Prosty przepis i proste danie a gwarantuję, że ucieszy osobę, której ją przygotujecie bardziej niż wymyślne krewetki, raki czy homary.

Artykuły na temat: djśrzyrządzić homara
  • Jak wiele jesteśmy w stanie zapłacić za jedzenie? Okazuje się, że naprawdę dużo. Co więcej, restauracje prześcigają się w tworzeniu dań, które mogłyby uchodzić za najdroższe i najbardziej dekadenckie. Fot. @notherealsneek via Instagram Myślisz, że cenniki w niektórych restauracjach zawierają wygórowane ceny? Wiedz o tym, iż to jeszcze nic w porównaniu z kwotami, jakie bogacze są w stanie wyłożyć, kupując produkty uznawane za naprawdę ekskluzywne. Zapomnijcie o kawie lub deserze za...

  • Charles Daigneault to finalista Master Chefa. Mimo iż nie zdobył głównej nagrody, prowadzi swój własny program telewizyjny "Domówka", w którym pomaga Polakom w organizacji domowych przyjęć. Nam zdradza swoje kulinarne sekrety! Charles przyjechał do Polski z Kanady. Co myśli o polskiej kuchni? 1. Moja ulubiona potrawa to... homar wyciągnięty prosto z oceanu w Gaspezji. Gotowany na plaży w garnku z wodą i algami. Już niczym nie doprawiany. Jedzenie homara jest trudne, trzeba go przecinać,...

  • Niektórzy twierdzą, że owoców morza lepiej unikać, gdyż ich spożywanie grozi zatruciem. Inni przekonują, że ze względu na obecność kwasów omega-3 i niską kaloryczność, powinny stanowić podstawę diety osób zmagających się z chorobami sercowo-naczyniowymi. Kto ma rację? Przedstawiamy wady i zalety spożywania owoców morza. Dieta śródziemnomorska wychwalana jest przez dietetyków za bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także błonnika oraz witamin i minerałów. Głównym źródłem białka u...

  • Kuchnia włoska i francuska królują w kulinarnym świecie. A co z kuchnią hiszpańską? Czy ma nam coś ciekawego do zaoferowania? Oczywiście, że tak - odnajdziemy w niej egzotyczne wpływy oraz bogate smaki, zróżnicowane regionalne. Fot. 123RF/Picsel Gdzie najchętniej jeździmy? Hiszpania składa się z 19 regionów dbających o swoją autonomię kulturalną, co w naturalny sposób przekłada się na kulinaria. Przyjrzyjmy się regionom najchętniej odwiedzanym przez turystów i poszukajmy przysmaków, których...

  • Znamy już laureatów, do których powędrują wspaniałe książki "Apetyt" Philipa Kazana oraz zestaw gadżetów Smaker.pl Bardzo chcieliśmy podziękować za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Przepięknie opisaliście w nich swoje marzenia dotyczące romantycznej kolacji. Jesteśmy pod wielkim wrażeniem! Niestety mogliśmy nagrodzić tylko cztery osoby. Zobaczcie, jak wyobrażają sobie oni romantyczną kolację: Pani Malwina K. "Mieszkam na południu Polski, dlatego też moją wymarzoną kolację wyobrażam...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Święta, święta i po świętach. Mamy nadzieje, że tegoroczne Boże Narodzenie spędziliście dokładnie tak, jak sobie to wymarzyliście. Jak zwykle zaskoczyliście nas swoją pomysłowością, talentem pisania wierszem i prozą. Konkurs zakończony! Pora więc poznać zwycięzców.   Pierwsze miejsce, blender, książka Pascal kontra Okrasa oraz zestaw gadżetów Smaker.pl powędruje do Pani Justyny. "Jest wigilia Wigilii i już wiem, że te święta nie będą doskonałe... znowu. Po raz kolejny idylliczne wizje...

  • Już w starożytności stosowano różne sposoby pieczenia mięsa - układano je na rozgrzanych kamieniach bądź pieczono na ogniu. Grill, jaki znamy, to jednak pomysł dosłownie ostatnich kilkudziesięciu lat. Fot. 123RF/Picsel Największe zasługi na polu grillowania mieli Indianie amerykańscy, którzy wymyślili pieczenie mięsa na drewnianej kratce ustawionej nad ogniem. Pomysł ten wykorzystał Amerykanin, George Stephen, który w latach 60. XX wieku skonstruował okrągły grill z metalową kratką w środku,...

  • Któż nie chciałby powędrować szlakiem hiszpańskich win, francuskich serów, czy prawdziwej, szwajcarskiej czekolady? Oprócz zabytków i uroków przyrody, jedną z najważniejszych atrakcji danego regionu świata może być miejscowa kuchnia. To ona coraz częściej jest głównym celem turystów oraz sprawia, że podróż nabiera wyjątkowego charakteru. Fot. 123RF W ostatnim czasie turystyka kulinarna stała się bardzo popularna wśród miłośników podróży. Możliwość podążania za nowymi smakami i zapachami,...

  • Książka "Kuchnia na plebanii" to ponad 200 przepisów na tradycyjne dania z różnych stron Polski. Do kogo trafi publikacja? Dowiedz się czytając nagrodzone odpowiedzi. Obecnie spędzamy w kuchni coraz mniej czasu. Kupujemy gotowe dania albo chodzimy do restauracji, gdzie zachwycamy się wymyślnymi posiłkami, zapominając przy tym o naszych polskich tradycyjnych przepisach. Jakie dania powinny wrócić na nasze stoły? Przeczytajcie propozycje zwycięzców konkursu. Aniela M.: "DOMOWY SER SMAŻONY...