• Informacje na temat:

    dip z sera camembert

Przepisy na temat: dip z sera camembert
  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    .... Z serami dobrze komponuje się z kolei sos żurawinowo-ananasowy przygotowany z suszonej żurawiny oraz ananasa z puszki. Ciekawym pomysłem jest też sos miętowo-jogurtowy bądź pikantny sos chilli. - W dipach(...) W grillowym menu warto uwzględnić wszelkiego rodzaju sery. Możemy serwować je jako samodzielną przekąskę - np. grillowany w całości ser camembert, halloumi lub brie w wersji z panierką lub bez...

  • Dawno temu znalazłam w starej gazetce taki sposób na podanie sera camembert.To smaczna i zdrowsza wersja:)

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ..., - 3 łyżki mleka, - 50 g tartego sera Gouda, - rzeżucha do dekoracji Przygotowanie: Ciasto rozmrozić, rozwałkować, pociąć na 6 kwadratów. Na każdym ułożyć pół plasterka szynki i plaster ananasa. Rogi(...) szynki, - cebula, - mały pęczek zielonej pietruszki, - 20 g masła, - łyżka musztardy, - 2 łyżki śmietany, - 75 g mielonych migdałów, - sól, pieprz, - 120 g twardego sera żółtego (np. Appenzeller...

  • Coś dla wielbicielów sera.

  • Wielbicieli tego sera nie muszę zachęcać, a tym, którzy nie próbowali polecam wypróbować.

  • Idealny do grillowanych warzyw lub pieczonych ziemniaków.

  • Szybka przekąska. Nie tylko dla wielbicieli sera camembert.

  • Sałatka jest przepyszna, lekka i naprawdę łatwa i szybka w przygotowaniu :) Wspaniale nadaje się jajo dodatek do obiadu, jak również na wykwintne przyjęcia:)

  • To szybkie śniadanie w pierwotnej wersji polegało na włożeniu sera na 30 sekund do mikrofalówki i dodaniu żurawiny. Stwierdziłam, że jak najbardziej dżem z czerwonej porzeczki może zastąpić żurawinę w połączeniu z camembertem. Zapraszam również na bloga

  • Fantastyczny na sobotnie spotkania z przyjaciółmi.

Artykuły na temat: dip z sera camembert
  • Smaki z Czech

    ...z purée ziemniaczanym, sosem tatarskim albo innym pikantnym dipem. Camembert smakuje wybornie także z bagietką oraz z przetworami z żurawiny albo z borówek. Rada: Do tej potrawy możesz użyć nie tylko(...), 4 okrągłe sery pleśniowe (typu camembert), olej rzepakowy do smażenia. Jajka wbij do misy i lekko ubij widelcem. Do innych dwóch misek wsyp mąkę oraz bułkę tartą. Obtocz sery po kolei w mące, rozbełtanych...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Dieta bez pszenicy dr Williama Davisa. Schudniesz 5 kg w dwa tygodnie

    ...: camembert, brie, pleśniowy miękki kozi. Świetnie smakują z różnymi oliwkami; - warzywa z dipem - surowa papryka, marchewka, ogórek, pomidorki koktajlowe i inne warzywa będą świetnie smakowały z dipem na(...): jajecznica usmażona na 2 łyżkach oliwy extra virgin, z kilkoma suszonymi pomidorami i kostkami sera feta. Przekąska: garść nieprażonych migdałów lub orzechów włoskich. Obiad: kapelusze pieczarek...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...są prażone w soli, oblane miodem lub czekoladą - sery deska serów może zawierać każdego po trochu: camembert, brie, pleśniowy miękki kozi. Świetnie smakują z różnymi oliwkami - warzywa z dipem surowa(...) i kostkami sera feta Przekąska: garść nieprażonych migdałów lub orzechów włoskich Obiad: kapelusze pieczarek zapieczone z krewetkami koktajlowymi i kozim serem Podwieczorek: 2-3 kostki gorzkiej...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Oryginał zawsze jest lepszy niż podróbka. Czy dotyczy to również sera? Produkty seropodobne mimo że często zawierają substancje, które spożyte w bardzo dużych ilościach mogą szkodzić, to jednak przez wielu są chwalone. Dopóki więc będzie na nie popyt, nie znikną ze sklepowych półek. I nikt z przeciwników podrabianego sera nic na to nie poradzi. Fot. 123RF Znajdziesz je w niejednym cheeseburgerze, są zazwyczaj dodawane do pizzy w wielu lokalach oraz do innych dań typu fast food. Wyroby...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Ser jest jednym z tych produktów, które kupujemy bardzo często. Dodajemy go do kanapek, sałatek, zapiekanek, makaronów oraz wielu innych potraw. Skoro więc tak bardzo przepadamy za serami, dlaczego wciąż tak mało o nich wiemy? Mogłoby się wydawać, że w przypadku sera, jedyną pułapką na jaką możemy natrafić, jest zakup wyrobu seropodobnego. Jeśli unikniemy tej wpadki, cała reszta zdaje się być już wyjątkowo prosta - kroimy i podajemy wedle uznania. Nic bardziej mylnego! Okazuje się bowiem, że...

  • Ojczyzną serów pleśniowych jest Francja. To tam produkuje się największe ilości tego przysmaku. Jednak od kilku lat popularnością cieszy się także w Polsce. Poznaj wszystkie sekrety sera pleśniowego i dołącz do grona jego wiernych fanów. Zdjęcie 123 rf Najprościej możemy podzielić sery pleśniowe na te z porostem pleśniowym i z przerostem pleśniowym. Pierwszy rodzaj dojrzewa od 2 do 6 tygodni i ma charakterystyczną zewnętrzną białą pleśniową skórkę. Ten rodzaj sera pleśniowego Francuzi jedzą...