• Informacje na temat:

    digestive czekolada

Przepisy na temat: digestive czekolada
  • Nowość: McVitie’s Digestive Dark Chocolate

    Przedstawiamy kolejną pyszną nowość od McVitie’s! Tym razem marka zaskakuje połączeniem ciastek digestive z delikatną gorzką czekoladą. McVitie’s Digestive Dark Chocolate to idealna przekąska w codziennych prawdziwych chwilach przyjemności, spróbujcie sami!

  • Bałam się trochę tego ciasta, ponieważ pisano w wielu miejscach, że ono się po prostu kruszy. Pracowałam już z gorszymi. Wystarczy podsypać blat lekko mąką i wałkować niezbyt cienko. Polecę Wam jak najciemniejszą czekoladę (80%), możecie też zwiększyć ilość soli i pominąć „eksperymentowanie” z obsypywaniem czekolady jej drobinkami. Przepis powinien się znaleźć w każdym zeszycie ;) Podaję Wam moją wersję.

  • Owsiane pyszne chrupiące ciastka Oat Crunch od McVitie’s

    To chrupiące pełnoziarniste ciasteczka owsiane w polewie z mlecznej czekolady. Ich wyjątkowa receptura oparta jest na unikalnym połączeniu płatków owsianych z pszenną mąką pełnoziarnistą, a także z delikatną mleczną czekoladą. Spróbujcie koniecznie tej chwili owsianej chrupiącej przyjemności! Jeśli już próbowaliście klasycznych McVitie’s Digestive The Original i McVitie’s Digestive Milk...

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

  • Przepis na ciastka na patykach

    Sposób przygotowania Czekoladę grubo posiekaj i roztop w kąpieli wodnej. 2 łyżki czekolady włóż do osobnego pojemnika i odstaw. Wałkiem do ciasta pokrusz ciastka McVItie’s Digestive, następnie pokruszone ciastka przełóż do miski i wymieszaj z czekoladą i konfiturą. Z otrzymanej masy uformuj 16 równych kulek. Drewniane patyczki zanurz w misce z czekoladą, a następnie wbijaj w kulki. Kolejny krok...

  • Rozpływa się w ustach...

  • Bardzo pyszna dodaje się np. do ciast:-)

  • Jest przepyszne

  • pyszny serniczek dla niespodziewanych gości i zblizająca się Wielkanoc. Jest przepyszny i szybciutki

  • Rozgrzewająca i pachnąca. W sam raz na długie zimowe wieczory.

Artykuły na temat: digestive czekolada
  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...

  • W codziennym pędzie, natłoku obowiązków, w nieustającym poczuciu, że coś musimy jeszcze zrobić, o czymś pamiętać – często zapominamy o własnych potrzebach, o tym jak pachnie powietrze po deszczu, jak smakuje dobra czekolada, czy jak szumią drzewa. Pragniemy więcej, dalej i szybciej, choć wcale nie sprawia to nam radości. Brzmi znajomo? Zwolnij. Zobacz, jak wiele Ci umyka. To właściwy moment, żeby odetchnąć i naprawdę poczuć to wszystko, co dzieje się wokół Ciebie. Praktyka Mindfulness pozwala...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Tworzenie najwyższej jakości czekolady to sztuka, która wymaga pasji , poświecenia i mistrzowskich umiejętności. Maitres Chocolaitiers Lindt opanowali ją do perfekcji. Już od ponad 160 lat nieustająco doskonalą sekretne receptury tworząc czekoladowe arcydzieła. By w pełni docenić walory czekolady najwyższej jakości należy, podobnie jak w przypadku dobrych win, delektować się nią wszystkimi zmysłami. Poznaj zasady degustacji czekolady opracowane przez Maitres Chocolaitiers Lindt, by...

  • Każdy sportowiec i nie tylko wie, że czekolada to źródło energii. Nieprawdziwe są pogłoski, że czekolada uzależnia, warto jednak dawkować jej ilość w trosce o... dobry wygląd. Trzeba bowiem pamiętać, że jedzenie czekolady ma swoje dobre i złe strony. Możemy uniknąć złych konsekwencji spożywania czekolady, jeśli będziemy spożywać ją w rozsądnych ilościach. Fot. 123RF/Picsel Czekolada zawiera mnóstwo substancji, które niezwykle pozytywnie wpływają na nasz organizm. Głownie jest to magnez i...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Kilka kostek czekolady potrafi wprawić nas w znakomity nastrój i dodać energii na cały dzień. Dzisiaj możemy pozwolić sobie na małą dyspensę od liczenia kalorii. Śmiało sięgajmy po kolejną porcję tego pysznego smakołyku, bo właśnie dzisiaj obchodzimy dzień czekolady! Fot. 123RF/Picsel Gdyby w 1502 roku Krzysztof Kolumb nie przejął łodzi należącej do Majów, łodzi która wypełniona była po brzegi ziarnem kakaowca, być może nigdy nie zasmakowalibyśmy czekolady. Początkowo smakołyk ten dostępny...