• Informacje na temat:

    diety bez drozdzy pszenicy

Przepisy na temat: diety bez drozdzy pszenicy
Artykuły na temat: diety bez drozdzy pszenicy
  • Diety lecznicze: Modne, ale czy dobre dla każdego?

    ...jeśli i objawy wrócą, trzeba pozostać na bezglutenowej. Co wolno jeść? Skreślamy produkty z pszenicy, żyta, owsa i jęczmienia, bo zawierają gluten. Rezygnujemy więc m.in.: z mąki pszennej, kaszy(...)Dieta bez laktozy Jest potrzebna, jeśli źle czujesz się po produktach mlecznych. W przeciwnym wypadku niekoniecznie. Jesz lekko i zdrowo, a mimo to twój brzuch czasem rośnie jak balonik? Być może...

  • Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające...

  • Dieta św. Hildegardy: Wzmacnia, poprawia nastrój, dodaje sił

    ...nastrój. Św. Hildegarda wybrała orkisz na podstawowy składnik swojej diety. To odmiana pszenicy odporna na modyfikacje, więc dziś jest on taki sam jak przed wiekami. Smakuje jak pszenica: Ba(...) podkreślała, że lepiej zapobiegać chorobom, niż je leczyć. - Zasady tej diety są wciąż aktualne - mówi Marek Zaremba, dietoterapeuta, autor blogu "Gotuj zdrowo" oraz m.in. bestsellerowej książki "Jaglany...

  • 200 nowych prostych przepisów na błyskawiczne dania bezglutenowe W książce Dieta bez pszenicy kardiolog William Davis ujawnił groźną prawdę na temat współczesnej pszenicy. Od wielu lat jemy zboża modyfikowane, przez co cierpimy na cukrzycę, otyłość, choroby serca oraz wiele innych dolegliwości. Usunięcie pszenicy z diety kładzie kres licznym schorzeniom i likwiduje pszenną nadwagę. Ponieważ jednak pszenica jest tak wszechobecnym składnikiem dzisiejszej żywności, przygotowywanie zdrowych,...

  • Znamy nazwiska osób, do których powędrują wspaniałe książki Marty Szloser i Wandy Gąsiorowskiej "Święta bez pszenicy". Nie wszyscy w święta mogą cieszyć się wspaniałym smakiem tradycyjnych uszek i pierogów. Niektórzy są zmuszeni z nich zrezygnować z powodu nietolerancji glutenu. Na szczęście jest książka "Święta bez pszenicy", która powędruje do czterech osób zmagających się z tą alergią. Zwycięzcami w naszym konkursie zostali: Pani Agnieszka: "Tradycją w naszej rodzinie jest przygotowywanie...

  • Tradycyjne świąteczne ciasta, pierogi, czy uszka do barszczu. Wszystkie z dodatkiem mąki. Jednak nie wszyscy mogą ją jeść. Czasem nie pozwala na to zdrowie, czasem dieta, a niejednokrotnie oba te czynniki. Z pomocą przychodzi książka „Święta bez pszenicy”. Jej autorki Marta Szloser i Wanda Gąsiorowska we współpracy z wydawnictwem Bukowy Las przedstawiają czytelnikom bogaty zbiór przepisów, w których nie ma miejsca na choćby gram pszennej mąki. W książce znajdziemy ponad 250 propozycji dań....

  • Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy! Kalendarz aż puchnie od rozmaitych wyjątkowych okazji. Niektóre mają w naszym kraju długą tradycję, inne dopiero znajdują zwolenników. Autorki skupiły się na dwóch świętach, które z różnych względów są dla Polaków najważniejsze, a jednocześnie mają najbogatszą kulturę kulinarną. Uszka i pierogi,...

  • Życie bez glutenu z początku bywa trudne. W końcu, kto z nas nie lubi zjeść na śniadanie ciepłej bułki posmarowanej grubą warstwą masła? Jednak z Waszych opowieści wynika, że da się porzucić pszenicę, mało tego, posiłki bez niej są o wiele zdrowsze! Ze względu na dietę spowodowaną nietolerancją glutenu czy z własnego wyboru - większość z Was porzuciła w swoim jadłospisie produkty pszeniczne. Dzięki temu czujecie się mniej ociężali i macie więcej energii do działania. Bardzo dziękujemy Wam za...

  • Dieta bezglutenowa jest jedną z najpopularniejszych w ostatnim czasie. Osoby, które zdecydowały się na wyeliminowanie pszenicy, zachwalają tę dietę jako sposób odkwaszenia organizmu i odzyskania szczupłej sylwetki i zdrowia. Jeżeli i ty należysz do tej grupy weź udział w konkursie. Osób chorych na celiakię czyli nietolerancję glutenu przybywa, a i ludzi świadomie rezygnujących z tego składnika również. Na przeciw nim wyszedł William Davis, wydając kilka książek, mających pomóc w wyczarowaniu...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...