• Informacje na temat:

    dietetyczny sos jogurtowy do makaronu

Przepisy na temat: dietetyczny sos jogurtowy do makaronu
Artykuły na temat: dietetyczny sos jogurtowy do makaronu
  • Smaczne propozycje dań dla osób z kamicą żółciową

    ...: 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego, odrobina ekstraktu waniliowego. Gotowy ryż polać musem truskawkowym i sosem jogurtowym. Kolacja Zupa krem z pomidorów (1 porcja) Czas przygotowania: 15 minut(...) sezonowych owoców z ryżem i delikatnym sosem waniliowym na bazie chudego jogurtu naturalnego. Wszystkie składniki tego dania zostały poddane obróbce termicznej, dzięki czemu wzrasta ich...

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Sposoby na oponkę, czyli jak odzyskać talię

    ...suszonymi śliwkami, migdałami i jabłkiem. Kanapka z szynką i pomidorem. Obiad: Pieczony łosoś z duszonym szpinakiem i 1/2 szklanki ugotowanego pęczaku. Zielona sałata z sosem jogurtowym. Kolacja(...). Często jesz zupy błyskawiczne, gotowe makarony z sosami, drożdżówki. Są w nich tłuszcze trans. Badania pokazały, że to one najbardziej przyczyniają się do odkładania się tłuszczu w rejonie brzucha...

  • Siła tkwi w prostocie. Aby przygotować ten pyszny koktajl, potrzebujecie zaledwie kilku składników, które najpewniej macie w swojej lodówce. SKŁADNIKI - 350 g jogurtu naturalnego - 50 g Śmietanki Łaciatej 18% - 100 g truskawek świeżych (waga po odszypułkowaniu) lub mrożonych + kilka do dekoracji - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Następnie umieszczamy je w blenderze. Dodajemy do niego Śmietankę...

  • Zaskakujące produkty obniżą cholesterol

    ..., skutecznie cholesterol obniżają! Dlaczego? Szczegółowo wyjaśniamy to poniżej. Podpowiadamy też, jakie kojarzone z innymi dietetycznymi zaletami produkty sprawdzą się w terapii antycholesterolowej(...) tłuszczowe omega-3. Najwięcej jest ich w: halibucie, łososiu, śledziu, dorszu, makreli, sardynkach. Pomysł na przekąskę: kawałek łososia posmaruj białym serkiem o niskiej zawartości tłuszczu...

  • Z tysięcy niekiedy sprzecznych ze sobą badań Bas Kast wyłuskał potwierdzone naukowo ustalenia dotyczące diety najlepiej służącej zdrowiu. Fot. materiały prasowe Czy można uniknąć typowych dolegliwości związanych z wiekiem? Czy można dzięki pewnym produktom spożywczym „jeść młodość"? Wiele diet, które uważamy za zdrowe, może nam wręcz zaszkodzić! Niedługo po swoich czterdziestych urodzinach Bas poczuł silny ból w klatce piersiowej, który powalił go na ziemię. Gdy doszedł do siebie, zaczął się...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...