• Informacje na temat:

    dietetyczny makaron ze szparagami

Przepisy na temat: dietetyczny makaron ze szparagami
Artykuły na temat: dietetyczny makaron ze szparagami
  • Co jeść, aby nadmiernie nie obciążać wątroby

    ...| Kaloryczność: 695kcal   GDA*- Białko: 98% | Tłuszcze: 12% | Węglowodany: 25% | Kaloryczność: 35%    Składniki - 60 g makaronu spaghetti, - 1 starta marchewka, - 1 starta mała pietruszka, - 2 pomidory świeże, - 200g mielonego mięsa z indyka, - 1 łyżeczka oliwy, - oregano świeże.  Makaron ugotować, mięso poddusić na oliwie z warzywami, pod koniec dodać pomidory oraz oregano i dusić do...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...w talii, bo dieta reguluje poziom insuliny, a efektem tego jest znikanie tzw. tłuszczu trzewnego, tworzącego czyli oponki w pasie. Z czego zrezygnować Wyeliminuj pieczywo i ciasta, makarony, pizzę(...) jak: biały chleb, bułeczki, ciasta, makarony, pierogi, naleśniki. W drugiej kolejności ogranicz owoce, pełne ziarna zbóż, warzywa bogate w skrobię, fasolę i rośliny strączkowe. Co można jeść Na...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • ..., to się nie łamać. I nawet nie złamał mnie fakt, że wszyscy jedli makaron, pewnie dzięki temu, że Małżonek Pan niemiłosiernie go zawsze rozgotowuje, bo "oni tak lubią". Dzieki bogu, że taki lubią, bo ja...

  • Z tysięcy niekiedy sprzecznych ze sobą badań Bas Kast wyłuskał potwierdzone naukowo ustalenia dotyczące diety najlepiej służącej zdrowiu. Fot. materiały prasowe Czy można uniknąć typowych dolegliwości związanych z wiekiem? Czy można dzięki pewnym produktom spożywczym „jeść młodość"? Wiele diet, które uważamy za zdrowe, może nam wręcz zaszkodzić! Niedługo po swoich czterdziestych urodzinach Bas poczuł silny ból w klatce piersiowej, który powalił go na ziemię. Gdy doszedł do siebie, zaczął się...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...