• Informacje na temat:

    dietetyczna pasta ze śledzia

Przepisy na temat: dietetyczna pasta ze śledzia
  • Przepis wart wypróbowania: "Pasta ze śledzia wędzonego i marchwi"

  • Tatar ze śledzia... ale dlaczego taka nazwa? Nie mam pojęcia, bo jak dla mnie to jest bardzo pyszna ale jednak sałatka śledziowa. No ale niech będzie tatar. Jest to wersja oparta na przepisie Magdy Gessler. Bardzo dobre połączenie śledzi i pieczonej papryki zadowoli nawet tych wybrednych.

  • Przystawka na Święta i na Sylwestra

  • Saszimi i nigiri, uwielbiam śledzie, pomysł na to suszi powstał u mnie w domu

  • Jeśli masz śledzie i brak pomysłu a goście w drodze to idealnym pomysłem będzie tatar ze śledzia bo jest szybki w przygotowaniu a smak i podanie zachwycą gości.

  • Tatar ze śledzia to fajna i prosta przekąska lub oryginalny starter na przyjęcie do zaostrzenia smaku.

  • Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na tatar ze śledzia – danie, które z powodzeniem może pojawić się na świątecznym stole. Śledź przygotowany w ten sposób, powinien smakować każdemu.

  • Śledź podany w inny sposób-tatar ze śledzia z marynowanymi grzybkami i papryką-czemu nie-pycha i prezentuje się bardzo ciekawie,super propozycja na zbliżającą się Wigilię,sylwestra i nie tylko-polecam

  • Przepis ma kilkadziesiąt lat i prawdopodobnie pochodzi z Litwy. U mnie w domu przyjęły nazwę " kotlety rybne dla ubogich". I nie chodzi tu o smak a o koszty. Wiadomo że każda inna świeża ryba nie jest tania a śledź jest w przystępnej cenie. Kotlety są rewelacyjne.

  • Wypróbowany przepis na "Tatar ze śledzia"

Artykuły na temat: dietetyczna pasta ze śledzia
  • Klasyczne Ceviche to rodzaj sałatki z owocami morza, dla tych którzy za nimi nie przepadają, jest alternatywa w postaci Ceviche ze śledzia norweskiego. Składniki: Filet śledziowy- 100 g 1 łyżka octu 1łyżeczka octu sok z połowy cytryny 1 ząbek czosnku paryka chili 1/3 zielone jabłko 50 g ogórek 50 g 3 pomidory koktajlowe czerwona cebula 20 g ginger 10 g sos sojowy 1/2 łyżeczki olej 1 łyżka kolendra 10 g Marynata: Sok z cytryny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem,...

  • W Święta Bożego Narodzenia na stołach nie może zabraknąć śledzi. Podaj je w nowej, eleganckiej odsłonie. Składniki: 2 filety śledziowe 1/2 posiekanej czerwonej cebuli 1/2 posiekanej papryczki chili Sok i skórka z połowy limonki 1/2 posiekanego pęczku szczypiorku 1/2 posiekanej natki pietruszki 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy lub oleju 1/2 jabłka pokrojonego w drobną kostkę Świeżo mielony czarny pieprz Do podania: grzanki z bagietki lub pieczywo żytnie Wykonanie: Śledzie...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Są jednym z najpopularniejszych, wakacyjnych deserów i obowiązkową przekąską każdego Polaka wypoczywającego nad morzem. Okazuje się jednak, że niepozorne gofry mogą zniszczyć nam urlop i z trudem wypracowaną sylwetkę. Fot. 123RF/Picsel Urlop bez gofrów? Trudno to sobie wyobrazić. Niektórzy z nas robią je samodzielnie, jednak zdecydowana większość decyduje się je kupić. Ich popularność nie powinna dziwić, gdyż są nie tylko smaczną, ale i bardzo prostą w przygotowaniu przekąską....

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...