• Informacje na temat:

    dewolaje i krokiety

Przepisy na temat: dewolaje i krokiety
  • Wypróbowany przepis na "Mielone dewolaje"

  • smaczne i niedrogie

  • Pyszne krokiety od lat robionew moim domu ciesza sie duzym powodzeniem

  • Pyszne i syte danie. Można podać również na kolacje Wigilijną:)

  • Łatwe i pyszne danie dla każdego;) W środku delikatne na zewnątrz chrupiące.

  • pyszne i syte danie

  • KROKIETY DZIADOWSKIE Jak przygotować świąteczne krokiety dziadowskie - sprawdzony przepis krok po kroku. DZIADOWSKIE KROKIETY z kapustą, kminkiem, ugotowanymi ziemniakami oraz kaszą i grzybami. Krokiety z dodatkiem szklanki czerwonego barszczu lub sosem, np.: grzybowym....mniam!

  • Krokiety z mięsa,kapusty kiszonej oraz suszonych grzybków,wyszły najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam.Bardzo polecam ,są bardzo chrupiące a zarazem miękkie:)

  • Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Smacznego!

Artykuły na temat: dewolaje i krokiety
  • Krokiety to doskonały pomysł na obiad lub sycącą przekąskę dla gości. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Trudno byłoby znaleźć osobę, która nie lubiłaby krokietów. To doskonały pomysl nie tylko na obiad, ale również smaczną przekąskę, którą możemy zaserwować naszym gościom. Ich przygotowanie wymaga nieco wysiłku, jednak efekt całkowicie rekompensuje czas spędzony w kuchni. Naleśniki to podstawa Tradycyjnych, polskich...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Niedrogi i szybki obiad to nie zawsze ruskie pierogi w barze mlecznym. W domu można zjeść równie tanio i to bez uciekania się do proszenia mamy o zapas jedzenia w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Pieniądze z portfela znikają w zastraszającym tempie, a do pierwszego pozostało jeszcze sporo czasu? Nie masz pomysłu jak zjeść tanio i obficie, a burczący brzuch przypomina, że pora obiadowa się zbliża? Wykorzystaj to, co przechowujesz w lodówce. Wypróbuj nasze przepisy dzięki którym będziesz mógł...

  • Japońska perfekcja i estetyka przejawiają się na różne sposoby - w tym również w sztuce kulinarnej. Sushi i sashimi - maleńkie, efektowne dania z ryżu, ryby i innych, niezliczonych składników przypominają klejnociki. Nic dziwnego, że coraz więcej osób rzuca jednak wyzwanie japońskim szefom kuchni i samemu próbuje przygotować te potrawy. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Dokładnie omówione zostały też...

  • Nie może ich zabraknąć w żadnej diecie! To płynne złoto dostarcza nam mnóstwa cennych składników. Wybierz swój ulubiony rodzaj. Osoby dbające o linię jak ognia unikają tłustych potraw. Nie wolno jednak zapominać, że nie powinniśmy eliminować z diety olejów, które dostarczają nam bardzo cennych składników oraz umożliwiają przyswajanie witamin z innych produktów. Mądrze używane nie tylko nam nie zaszkodzą, ale i dobrze wpłyną na nasze zdrowie. Dostarczają organizmowi nienasyconych kwasów...

  • Historia zboża jest tak długa, jak historia człowieka. Jest ono naszym nieodłącznym towarzyszem, ale skutki tej długowiecznej przyjaźni nie zawsze bywały korzystne. Chleb i zboża znane były ludności od bardzo dawna. Dokładnej daty nie sposób ustalić, ale wiemy na pewno, że już 10 tys. p.n.e. na wschodnim wybrzeżu Morza Śródziemnego, w Syrii i Palestynie uprawiano odmiany jęczmienia i pszenicy w namułach nad brzegami rzek. Przedtem zaś znano zboża rosnące dziko - do dziś można spotkać je w...

  • Sto przepisów na inspirujące wegetariańskie potrawy, których składniki znajdziesz w każdym spożywczaku. Książka twórczyni kultowego bloga MyNewRoots prezentującego potrawy kuchni roślinnej – w tym także wegańskiej i bezglutenowej. Sarah Britton wprowadza kuchnię wegetariańską na nowy tor: oto książka kucharska dopasowana do każdego budżetu i na każdy dzień tygodnia. Dania główne, dodatki, zupy, sałatki i przekąski nie wymagają skomplikowanych technik gotowania, a składniki można znaleźć w...

  • Zastanawiasz się co zrobić, aby każdy posiłek stal się prawdziwą ucztą nie tylko dla ciała? Niebanalnie udekoruj stół, korzystając z 25 pomysłów na układanie serwetek i 16 własnoręcznie zrobionych serwetników! Wyczarować możesz prawdziwe cuda - od choinki, czapy biskupiej, ognia, kolby kukurydzy, kieszonki na sztućce, kapelusza kardynalskiego, krzyża, muszli, podwójnej fali, wierzchołka wieży, lilii wodnej, orientu, podwójnej koperty - aż do okręcików na letnie przyjęcie, strelicji, żabotu,...

  • Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj! 60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare! Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne...

  • Kiedy najlepiej kupować szczaw, a kiedy pomarańcze? Zobaczcie kalendarz sezonowy owoców i warzyw do wydrukowania. Cały kalendarz podzieliliśmy na pory roku i miesiące. Od dzisiaj zawsze będziecie wiedzieć, na co jest właśnie sezon! Wystarczy zapisać plik pdf na dysku, wydrukować go i powiesić na lodówce.   Kalendarz owoców i warzyw do wydrukowania możecie pobrać tutaj: Polecamy też naszego e-booka poświęconego przetworom, które można robić cały rok: