• Informacje na temat:

    deska koreczkow

Przepisy na temat: deska koreczkow
  • Cedr jest najpopularniejszą formą deski używaną do grillowania. Aromat deski cedrowej nada łososiowi niepowtarzalny delikatny a zarazem głęboki wędzony aromat. Podczas grillowania na desce wydziela się subtelny zapach dymu i rozgrzanego drewna, który udziela się każdemu rodzajowi grillowanej żywności: warzywom, drobiu, rybom jak i mięsu

  • Spotkania z ludźmi to coś wspaniałego. Szczególnie w karnawale,podczas imienin ,urodzin itd... Domówki mają to do siebie, że po jakimś czasie goście czują się "jak u siebie w domu". Jako gospodarze powinniśmy podać coś "na jeden kęs" i w sam raz "do ręki". Przygotowanie wszystkiego nie powinno nam zabrać dużo czasu i powinno być dla nas prawdziwą przyjemnością.

  • Trochę inne koreczki, znikają ze stołu błyskawicznie...

  • Wraz z moją córką przygotowałyśmy cztery propozycje koreczków. Przepis jest prosty i łatwy do zrobienia nawet z dziećmi. Poniżej znajdziecie listę potrzebnych produktów i krok po kroku opis jak je zrobić.

  • Zagryzka do wszystkiego na wszystkie okazje.

  • Prosta, wspaniała zakąska na party.

  • bardzo fajne , smaczne i szybkie do zrobienia polecam

  • W sam raz na niespodziewanych gości.

  • Szybka i pyszna przekąska, której nikt na imprezie się nie oprze.

  • szybkie i proste............

Artykuły na temat: deska koreczkow
  • Morze – kolaż

    Materiał : sizalowy sznurek, torby foliowe (jasnoniebieska, biała, ciemnoniebieska), granatowa, niebieska i biała kredka pastelowa, deska, biały karton, złota siateczka, piasek akwariowy, papier cieniowany (odcienie od granatu do morskiego), muszelka, rozgwiazda, drobne kamyki, patyczki do koreczków i szaszłyków, gałązki Wykonanie : Deskę pomalować białą farbą. Po wyschnięciu przetrzeć...

  • Deska w kuchni jest wielofunkcyjna. Służy przede wszystkim do krojenia mięs, chleba, siekania warzyw i owoców. Zdarza się , że serwujemy na niej także sery, kanapki i przekąski. Często służy nam także jako podstawka pod gorący garnek. Czym powinniśmy się kierować przy wyborze idealnej deski? Fot. 123RF/Picsel Deska do krojenia to podstawowe wyposażenie każdej kuchni. Używamy jej codziennie do krojenia, siekania, miażdżenia czy rozbijania produktów. Serwujemy na niej przekąski i sery....

  • Domówka idealna

    Wprowadzasz się do nowego mieszkania i planujesz parapetówkę? Albo może urządzasz domówkę w gronie najbliższych znajomych? Oto 5 kroków do tego, by zorganizować imprezę, którą wszyscy zapamiętają na długo.

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Lampka wina do obiadu, czy kolacji nadaje posiłkom elegancji. By dodać do tego smak, trzeba potrafić dobrać wino. Fot. 123RF/Picsel Najprostszy i powszechnie znany podział win - białe do ryb i drobiu, czerwone do mięs - to nie wszystko. Istnieją dwie podstawowe zasady, którymi należy się kierować wybierając wino do potrawy. To zachowanie zasady kontrastu i dopasowania. Na czym to polega? Wina muszą być w przeciwnym smaku do potrawy tak, by nie zlały się z ich nutami smakowymi . Jednocześnie...

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

  • Biznes lunch to spotkanie w restauracji, na którym załatwiamy interesy. By wszystko poszło po naszej myśli musimy poznać etykietę takiego spotkania. Jak się zachować? Fot. 123RF/Picsel Biznes lunch to okazja do zacieśnienia relacji z naszym partnerem i pozostawienia po sobie jak najlepszego wrażenia. Po pierwsze pamiętajmy, że idziemy na lunch. Jest to posiłek spożywany między 12 a 14, który ma ożywić, odświeżyć i dodać sił. Unikamy potraw ciężkich i tuczących - nie możemy doprowadzić do...

  • Zobacz, jak zaserwować dania przygotowane z dbałością o najdrobniejsze detale. Zastawa obiadowa Fala Komplet obiadowy Fala marki Ambition to produkt wysokiej jakości, o oryginalnym wzornictwie, oraz atrakcyjnej cenie. Charakteryzuje się bardzo wysoką jakością materiałów użytych do jego produkcji. Specjalna technologia i dodatkowa powłoka sprawiają, że brzegi są wzmocnione, dzięki czemu porcelana jest wyjątkowo odporna i nadaje się do używania w kuchence mikrofalowej oraz mycia w zmywarce....

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Australia to malowniczy kraj, który przyciąga nie tylko wspaniałą kuchnią i winami, ale także przepięknymi plażami i fantastyczną fauną. Czy jest coś, co szczególnie kojarzy Ci się z Australią? Plaża, kangury, misie koala, a może egzotyczne potrawy, jak stek z rekina? Odpowiedz na pytanie, a być może to właśnie Ty wygrasz wspaniały zestaw win z portfolio Jacob's Creek wraz z deską do serów i korkociągiem. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 15.12.2015