• Informacje na temat:

    desery z czekolada i galaretka

Przepisy na temat: desery z czekolada i galaretka
  • Tarta z truskawkami

    Deser dla miłośników truskawek!

  • Do wykonania deserów użyłam mrożonych jagód leśnych, mogą być również świeże.

  • Lekki torcik z owocami

    Idealny deser na lato!

  • Pyszny i aksamitny deser z czekoladą.

  • Tarta z aksamitnym białym kremem

    Dla miłośników deserów z truskawkami.

  • Smacznie i szybko. Polecam.

  • We wtorek skuś się na sernik

    Krakowski, z rodzynkami albo bez, na zimno, z białą czekoladą, z owocami zatopionymi w galaretce. Sernik można przygotować na wiele sposobów, nawet bez użycia... sera - weganom zastąpić go może tofu. We wtorek przypada Międzynarodowy Dzień Sernika.

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

  • ​Mus czekoladowy

    ...takie desery. "Ale jak to z lnu?" Ano tak - pisze Weganon, czyli Paweł Ochman, autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału".

  • Pyszny, łatwy i niskokaloryczny deser. Świetny na gorące dni.

Artykuły na temat: desery z czekolada i galaretka
  • Słodkie co nieco - pyszne i zdrowe desery

    ...ciastek i włożyć do na grzanego piekarnika. Piec w piekarniku przez 20 mi nut w 180°C. Galaretka z niespodzianką Składniki: 3-4 jabłka, garść orzechów włoskich,  garść żurawiny suszonej,  garść rodzynek,  garść sezamu, galaretka owocowa - najlepiej bez cukru,  miód do posłodzenia, 2 banany. Jabłka utrzeć na tarce, dodać wszystkie bakalie i wymieszać. Przygotować połowę podanej w instrukcji porcji...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Z kolorową galaretką

    ...: 3 szklanki wody, sok z 1/2 cytryny, 1/2 kostki margaryny, 3/4 szklanki cukru, 2 budynie cytrynowe Na masę śmietanową: 1/2 litra śmietanki kremówki, 1/2 szklanki cukru pudru, galaretka wiśniowa, galaretka agrestowa, galaretka truskawkowa, 3 łyżeczki żelatyny Na masę serową: 1/2 kostki margaryny, 1/2 kg mielonego twarogu, budyń śmietankowy, 1/2 szklanki cukru pudru, jajko Do dekoracji: galaretka...

  • Chcesz zaskoczyć bliskich ciekawym deserem, ale nie masz ochoty spędzać w kuchni długich godzin? Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Planując menu na majówkę, większość z nas zastanawia się głównie nad ciekawymi sposobami na zaserwowanie kiełbasek, karkówki lub innych mięs. Ewentualnie, w grę wchodzi również przygotowanie bezmięsnych przysmaków dla wegetarian. Warto jednak pamiętać, że żaden posiłek nie jest kompletny bez deseru i majówkowe...

  • Słodkie życie!

    Włoskie desery na stałe zagościły w naszych domach. Chętnie zamawiamy je też w cukierniach i zachwycamy się nimi w kawiarniach przeplatając je z smakiem ulubionej kawy. Jednak, czy wiemy, co kryje się pod ich nazwą?

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Kawa na ławę

    Smakosze kawy z pewnością rozsmakują się w pysznych ciastach i deserach z jej dodatkiem.

  • Ta książeczka z serii "Małe Kulinaria" powinna nosić podtytuł: o sztuce stawiania kropki nad "i", a Wydawca oddaje w niej do Państwa rąk pięć smakowitych rozdziałów poświęconych: ulubionym deserom, lodom i deserom lodowym, galaretkom, budyniom i musom, ciastkom oraz kisielom, leguminom i kremom. Deser jest prawdziwymi niekwestionowanym ukoronowaniem nie tylko wykwintnego posiłku. To lekka i zwiewna kropka nad "i", dopełnienie smaków oraz "ostatniej przegródki" w otchłaniach ludzkiego...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...