• Informacje na temat:

    desery na zimno na walentynki

Przepisy na temat: desery na zimno na walentynki
Artykuły na temat: desery na zimno na walentynki
  • Randka w wannie

    To idealna opcja na mroźne walentynki! Zaproś ukochanego na romantyczny wieczór w łazience. Nasz ekspert podpowiada, co najlepiej działa na zmysły...

  • Odwieczne pytanie: co podarować ukochanej osobie na walentynki? Czasem wystarczy tylko słodki upominek. Jeśli brakuje wam inspiracji, skorzystajcie z podpowiedzi naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Jak wszyscy wiedzą, najprostsza droga do serca ukochanej osoby prowadzi przez żołądek. Czasem może być to romantyczna kolacja lub słodka niespodzianka w postaci ciasta i deseru. Własnoręcznie przygotowany posiłek zrobi zdecydowanie lepsze wrażenie niż wizyta w Zapewniamy, że propozycje naszych...

  • Walentynkowy wieczór, który rozpali zmysły

    ...prezentem jest również samodzielnie upieczone ciasto. Tort czekoladowy z wiśniami, beza z karmelowym kremem czy sernik na zimno? A może najbardziej cieszą was podróże sentymentalne? W takim razie idealnym...

  • Poznaj proste przepisy na 5 rozgrzewających drinków na chłodne wieczor‏y. Zdjęcie 123RF Specjaliści od motywacji powtarzają jak mantrę takie oto zdanie: każdego dnia zrób sobie mały prezent. Kiedy wieczory są jeszcze wciąż długie i chłodne warto postarać się o coś pysznego dla podniebienia - odrobinę luksusu w postaci rozgrzewającego drinka. Samodzielne wykonanie poniższych przepisów jest banalnie proste, a proponowane napoje sprawdzą się doskonale zarówno podczas relaksujących wieczorów z...

  • Miłość w czasach fast foodów

    ...umiejętności. A kolacja w domu to coś zupełnie innego niż zwyczajne pójście do knajpy, nawet bardzo eleganckiej, czyli takiej, w której nie ma specjalnego menu na walentynki. Przede wszystkim chodzi o to, że(...)). Zdziwienie może wzbudzić to, że fasolę podamy na zimno, ale taki jest sens tego owocowo-warzywnego dodatku - ma kontrastować z rybą pod każdym względem, również temperatury. Fasolę należy zanurzyć w zimnej...

  • Odwieczne pytanie, co podarować ukochanej osobie na walentynki? Jeśli jeszcze nie macie pomysłu to przygotowaliśmy dla Was aż 69 propozycji na walentynkową kolację oraz zadbaliśmy o wystrój stołu i drobny upominek. O czym przeczytacie? Na początek dowiecie się w jaki sposób można udekorować stół, tak by było pięknie, romantycznie i gustownie. Dodatkowo podpowiemy Wam jak własnoręcznie wykonać walentynkową kartkę. A co podać na stół? Tego dowiecie się czytając darmową ksiazkę 69 pomysłów na...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Gdy temperatury zaczynają oscylować wokół 30 stopni, na naszych stołach zaczynają królować chłodniki i lekkie sałatki. A co zaserwować na deser? Oczywiście lody i wszelkiego rodzaju wariacje na ich temat! Fot. 123RF/Picsel Przygotowując orzeźwiające desery, ograniczacie się jedynie do wyciągnięcia pudełka lodów z zamrażalnika? Oczywiście, upały nie zachęcają do spędzania długich godzin w kuchni. Jednak czasem warto się trochę bardziej wysilić, aby zaskoczyć bliskich niebanalnym deserem z...

  • Gdy temperatury zaczynają oscylować wokół 30 stopni, na naszych stołach zaczynają królować chłodniki i lekkie sałatki. A na deser? Oczywiście lody i wszelkiego rodzaju wariacje na ich temat. Fot. 123RF Przygotowując orzeźwiające desery, ograniczacie się jedynie do wyciągnięcia pudełka lodów z zamrażalnika? Oczywiście, upały nie zachęcają do spędzania długich godzin w kuchni. Jednak czasem warto się trochę bardziej wysilić, aby zaskoczyć bliskich niebanalnym deserem z lodami w roli głównej....

  • Ta książeczka z serii "Małe Kulinaria" powinna nosić podtytuł: o sztuce stawiania kropki nad "i", a Wydawca oddaje w niej do Państwa rąk pięć smakowitych rozdziałów poświęconych: ulubionym deserom, lodom i deserom lodowym, galaretkom, budyniom i musom, ciastkom oraz kisielom, leguminom i kremom. Deser jest prawdziwymi niekwestionowanym ukoronowaniem nie tylko wykwintnego posiłku. To lekka i zwiewna kropka nad "i", dopełnienie smaków oraz "ostatniej przegródki" w otchłaniach ludzkiego...