• Informacje na temat:

    desert light

Przepisy na temat: desert light
  • Smaczne i nie idzie w bioderka :) Idealny posiłek żeby zrobić miejsce w brzyszku na świąteczne pyszności, albo zrzucić nieco po świętach :)

  • Klasyczna potrawa fast-food rodem z Egiptu i Bliskiego Wschodu w wersji kanonicznej, z uwzględnieniem potrzeb tych, którzy liczą kalorie

  • Leciutkie ciasteczka, poprawiające tak zwany "komfort trawienny", przygotowane w sposób dietetyczny, zgodnie z metodą proteinową Pierre''a Dukana.

  • bardzo dietetyczny sernik pieczony - całość to niecałe 700 kcal!

  • szybko,smacznie,zdrowo

  • Naturalny i zdrowy sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego, najlepiej light. Wersja light zagwarantuje nam niski poziom tłuszczu w sosie, co sprawia że sos jest dobrym dodatkiem dla osób dbających o linię. Naturalny czosnek oraz pierz cayenne zapewnią, że przygotowany przez nas sos będzie ostry oraz bogaty w witaminy oraz bardzo zdrowe substancje (m.in. kapsaicynę zawieraną przez pieprz cayenne). Dobry do kanapek, do dań obiadowych oraz przekąsek.

  • Wiadomo.. z kazdym ciastem trzeba uwazac.. ale tego mozna zjesc kawalek bez skutkow ubocznych widocznych na biodrach :) zawiera tez sporo blonnika.

  • Dzisiaj proponuję serek ala danio, smakuję całkiem podobnie do tego kupnego, zrobienie go zajmuję minutę, a macie milion sposobów na zrobienie go z ulubionymi dodatkami, bez barwników, czy sproszkowanych truskawek, polecam wszystkim, którzy mają głoda i chcą go zapchać czymś zdrowym :)

  • Proste, szybkie, smaczne i light.

  • pyszne... słodkie... i przede wszystkim dietetyczne!!! do wersji nie light dodajemy cukier, a sos robimy na syropie owocowym i mące lub skrobi :)

Artykuły na temat: desert light
  • Wiele osób obawia się, że kolacja wigilijna zaprzepaści efekty miesięcy ćwiczeń i diety, a w dodatku nie będzie zbyt dobra dla zdrowia. Można jednak tego uniknąć, decydując się na przyrządzenie kolacji wigilijnej w wersji light za pomocą kilku trików. Istnieją triki zmniejszające kaloryczność tradycyjnych potraw wigilijnych. / 123rf.com Wigilijne ryby dla odchudzających się Jak wiadomo, na wigilijnym stole serwuje się duże ilości ryb. Niektóre z nich są same w sobie tłuste, a jeszcze...

  • Lato sprzyja chwilom relaksu na świeżym powietrzu i grillowaniu. To, co dla biesiadujących przyjemne, nie jest takim dla zdrowia i przede wszystkim dla żołądka. Tradycyjne potrawy z rusztu są tłuste i ciężkostrawne. Można je jednak zastąpić równie smacznymi i znacznie lżejszymi przekąskami. A czas oczekiwania na nie można aktywnie spędzić na świeżym powietrzu. Spożywanie posiłków w plenerze jest miłym urozmaiceniem dla codziennych, kulinarnych zwyczajów. Potrawy przyrządzane na grillu smakują...

  • Studenckie życie głównie kojarzy się z oszczędnym trybem życia. Często odbija się to na jakości jedzenia. Tymczasem pyszne jedzenie nie musi być drogie i czasochłonne. Na co zatem może sobie pozwolić osoba ze studenckim budżetem? Pierwsze samodzielne kroki nigdy nie są łatwe. Mieszkając w akademiku czy na stancji, student niejednokrotnie musi zatroszczyć się o zawartość lodówki. Nie raz przygotowanie smacznego posiłku większości kojarzy się z wieloma godzinami spędzonymi w kuchni i wysokim...

  • Uchodzą za zdrowe i faktycznie mogą takie być - pod warunkiem, że nie będą zawierać zbędnych dodatków. Niestety, wiele jogurtów, które znajdują się na sklepowych półkach, tylko udaje zdrowe. Jeśli niskotłuszczowy jogurt znajduje się w twoim codziennym jadłospisie, jesteś na dobrej drodze, by w zdrowiu dożyć późnej starości. Znajdziemy w nim bardzo dużo probiotyków, których prozdrowotne właściwości zostały potwierdzone przez szereg badań. Dzięki nim wzmacniamy układ odpornościowy, a nasz...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • Śmiało możemy zaryzykować stwierdzenie, że na naszych oczach odbywa się prawdziwa kulinarna rewolucja. Fot. materiały prasowe Coraz chętniej włączamy do tradycyjnych potraw elementy kuchni z odległych zakątków świata. Łączymy, mieszamy, próbujemy do woli! Jednocześnie dużą wagę przywiązujemy do jakości posiłków. Poszerzanie wiedzy na temat nowinek żywieniowych przestało być domeną profesjonalnych dietetyków. Wydaje się, że hasło „jesteś tym, co jesz" nieustannie nabiera mocy. Wielu z nas...

  • Półki sklepowe uginają się pod ciężarem przeróżnych produktów wspomagających odchudzanie, pozbawionych cukru czy określanych jako "light". Czy rzeczywiście są one dla nas korzystne? Fot. 123RF/Picsel 1. Płatki śniadaniowe Płatki śniadaniowe są zwykle reklamowane jako zdrowe, gdyż mogą być wzbogacane witaminami czy błonnikiem. Często też występują jako najlepszy sposób na śniadanie, także dla osób odchudzających się. Najczęściej jednak są one wysoko przetworzone (a więc zawierają niewiele...

  • Półki sklepowe uginają się pod ciężarem przeróżnych produktów wspomagających odchudzanie, pozbawionych cukru czy określanych jako "light". Czy rzeczywiście są one dla nas korzystne? Czy płatki to rzeczywiście zdrowe śniadanie?       © 123RF/PICSEL   1. Płatki śniadaniowe Płatki śniadaniowe są zwykle reklamowane jako zdrowe, gdyż mogą być wzbogacane witaminami czy błonnikiem. Często też występują jako najlepszy sposób na śniadanie, także dla osób odchudzających się. Najczęściej jednak są one...

  • W tym roku Festiwal odbędzie się 24 maja. Jak co roku zorganizowany zostanie konkurs na najlepszą zupę przygotowaną przez kucharzy - amatorów, a także przez profesjonalistów - restauratorów z całego Krakowa i regionu. Najlepsze zupy zostaną nagrodzone Złotą, Srebrną i Brązową Paterą, oceniać je będzie specjalnie powołane "gastronomiczne" jury Pod przewodnictwem, Roberta Makłowicza i Piotra Bikonta. Tradycją imprezy jest wspólne gotowanie przez wszystkich kucharzy zupy "placówki". Nazwa jest...

  • Jak obniżyć cholesterol i przetrwać święta? Wystarczy kilka trików kulinarnych, by tradycyjne potrawy świąteczne nie były ciężkostrawne i tłuste. Fot. 123RF Czas świąt i biesiadowania zwykle wiąże się ze spożywaniem tradycyjnych posiłków, które zwykle są tłuste, słodkie, a jak zjemy ich za dużo, to też ciężkostrawne. Przed trudnym wyborem potraw dostępnych na stole świątecznym stoją zwłaszcza osoby stosujące dietę odchudzającą czy obniżającą cholesterol. Zatem jak obniżyć cholesterol podczas...