• Informacje na temat:

    deser z żółtek

Przepisy na temat: deser z żółtek
  • Kluski na deser

    Z twarogu i kaszy z truskawkami Sposób przygotowania 1. Z laski wanilii wyjmij ziarna. Białka oddziel od żółtek. Twaróg zmiksuj z żółtkami, kaszą manną i ziarnami wanilii. W drugiej misce ubij białka ze szczyptą soli. Ostrożnie przełóż ubitą pianę do masy serowej, wymieszaj. Formuj kulki. Gotuj około 8 minut w osolonym wrzątku. Odcedź.  2. Kisiel przygotuj według przepisu na opakowaniu...

  • PYSZNE,ŁATWE I POŻYWNE

  • Lody na deser

    ..., mocno dociśnij. Wstaw do lodówki.  2. Z laski wanilii wyjmij ziarna, wymieszaj z cukrem. Jajka sparz wrzątkiem, oddziel białka od żółtek. Z białek i połowy cukru ubij sztywną pianę. W drugiej misce...

  • KREM DO CIASTA, KTÓRY ZAWSZE SIĘ UDAJE :)

  • Mrożony nugat na deser

    Nugat, czyli deser z piany z białek, miodu i orzechów, popularny we Francji, Hiszpanii czy Włoszech, ma też swoją mrożoną wersję. Przygotowanie deseru nie jest zbyt trudne, może znajdzie zwolenników?

  • Niezwykle bogaty smak!

  • Creme caramel - ulubiony deser restauratorów

    Kremowy pudding, oblany złocistym karmelem - to deser lekki jak chmurka, w którym zwyczajnie należy zanurzyć zmysły. Creme caramel jest tak pyszny, że o miano jego "wynalazców" walczą Anglicy, Francuzi i Hiszpanie.

  • Jutro Dzień Mamy, zachęcam do upieczenia dla Niej pysznych ciasteczek, które po prostu rozpływają się w ustach.

  • Najlepsze dodatki do deserów

    ...1. Sos waniliowy - zagotuj 200 ml śmietanki i 100 ml mleka. Laskę wanilii przekrój wzdłuż na pół i wydrąż z niej ziarenka. Wrzuć wszystko do mleka i podgrzewaj 5-8 minut. Ubij kogel-mogel z 3 żółtek i 3 łyżek cukru. Do żółtek wlej przestudzone mleko (bez laski wanilii) i podgrzewaj, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Sosem polej deser. 2. Granola orzechowa - po 1/3 szklanki posiekanych różnych...

  • proste, ładnie wygląda

Artykuły na temat: deser z żółtek
  • Popularne desery PRL-u

    ...z Francji. Gâteau de mille-feuilles (czyli ciasto z tysiąca płatków) opisał w 1651 roku w książce "Kucharz francuski" François Pierre La Varenne. Okazało się jednak, że deser wymyślili cukiernicy z Neapolu(...) wieku. Szukano ciastka, które miało promować Warszawę. Mówi się, że jego nazwa pochodzi od Trasy Wschód- -Zachód (W-Z), przy której mieściła się kawiarnia, gdzie na początku podowano deser. Inne źródła...

  • Ochota na odrobinę egzotyki? Lodowy deser z gujawą i sosem waniliowym bez wątpienia was zachwyci. Masa z makiem2 jajka3 łyżki cukru pudru500 ml śmietanki 36%100 g bez100 g maku1 tabliczka czekolady mlecznej300 g mieszanki studenckiej100 g płatków białej czekolady Masa z gujawą2 jajka3 łyżki cukru pudru500 ml śmietanki 36%100 g bez200 g pulpy z gujawy200 g kandyzowanych kolorowych ananasów100 g orzechów macadamia½ ananasa Kruche ciasto450 g mąki pszennej150 g masła150 g margaryny5 żółtek...

  • Deser śliwkowy

    1. Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki. Pokroić w kostkę, przełożyć do miski, zasypać cukrem, odstawić na ok. pół godziny. Gdy puszczą sok, przełożyć do...

  • Wiktoria przygotowała przepyszny deser z ciasteczkami, masą serową, lemon crud i frużeliną malinową. Zobaczcie jak łatwo można go przygotować samodzielnie. Ciastka:160 g mąki żytniej jasnej1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g zimnego masła70 g brązowego cukru1 jajko Masa serowa:1 cytryna1 szklanka jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej)250 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru pudru1 szklanka śmietany kremówki 36% (schłodzonej)2,5 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny 50 ml...

  • Deser z wiśniami

    ...ścieramy na tarce i wiórkami posypujemy deser. Wstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Zobacz także:

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są świetnym rozwiązaniem na lekki deser. Zobacz, jakie dania można wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Czarne, czerwone, czy białe? Jedz każdy rodzaj. Porzeczki, bez względu na kolor, są źródłem wielu witamin, m. in. C i P, i składników odżywczych. Z czarnych porzeczek otrzymasz lekarstwo na przeziębienie. Stosuj je zamiast tabletek z witaminą C. Czerwone pomogą ci przy dolegliwościach...

  • Czekoladowy torcik. Deser idealny

    Czekoladowy torcik z kremem o smaku kawowym ma niepowtarzalny smak i nie jest trudny w przygotowaniu.

  • Kto jest twórcą najsłynniejszego deseru z truskawek? Prawidłowa odpowiedź brzmi: pies. Chociaż brzmi to absurdalnie, taka jest prawda. Desery truskawkowe uwielbiał Piotr Wielki, a najsłynniejszy powstał na słynnej Eton. Fot. 123RF/Picsel Truskawki można jeść na przeróżne sposoby, ale najbardziej lubimy je na słodko. Są składnikami wielu deserów, ale tylko dwa desery na bazie tych owoców zyskały światową sławę. Truskawki w środku mroźnej, rosyjskiej zimy Anegdota mówi, że car Piotr I ze...

  • Włoskie desery

    W słodkim świecie włoskich deserów.

  • Coraz częściej sięgamy po zdrowsze odpowiedniki znanych i lubianych deserów. W końcu nie ma nic lepszego od możliwości delektowania się słodką przekąską, która nie dość, że nie tuczy to jeszcze jest zdrowa! Dziękujemy za przesłanie do nas odpowiedzi konkursowych. Spośród wszystkich nadesłanych do nas zgłoszeń wybraliśmy 3, które spodobały nam się najbardziej. Książka "Zdrowe Lody" Christine Chitnis, która zawiera aż 75 przepisów na orzeźwiające, smaczne, zdrowe i naturalne zimne desery na...

Wideo na temat: deser z żółtek
  • Zmysłowe smaki: Tiramisu bez surowych żółtek

    Klasyczny włoski deser tiramisu na dobre zagościł na polskich stołach. Ponieważ nie wszyscy przepadają za kremami z wykorzystaniem surowych żółtek, my prezentujemy dziś przepis na tiramisu z kremem ze śmietanki, cukru pudru i mascarpone, z dodatkiem słodkiej marsali. Tiramisu bez jajek – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Tiramisu bez surowych żółtek

    Klasyczny włoski deser tiramisu na dobre zagościł na polskich stołach. Ponieważ nie wszyscy przepadają za kremami z wykorzystaniem surowych żółtek, my prezentujemy dziś przepis na tiramisu z kremem ze śmietanki, cukru pudru i mascarpone, z dodatkiem słodkiej marsali. Tiramisu bez jajek – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!