• Informacje na temat:

    deser a la panna cotta

Przepisy na temat: deser a la panna cotta
  • Panna cotta

    Delikatny deser z rabarbarem.

  • Prosty a zarazem smaczny deser.

  • Lawendowa panna cotta

    Deser idealny na wiosnę!

  • Kremowy i elegancki deser waniliowo-karmelowy.

  • Panna cotta

    Prosty deser na ciepłe popołudnie...

  • Przepis wart wypróbowania: "Panna cotta"

  • Panna cotta

    Elegancki, bardzo karmelowy deser.

  • Waniliowa Panna cotta to włoski klasyk wśród deserów znanych na całym świecie, zaraz obok tiramisu czy crème brûlée. Z języka włoskiego panna cotta oznacza dosłownie “gotowana śmietanka”. Posłodzona śmietanka i mleko, dzięki żelatynie zamieniają się w delikatną, puszystą piankę, a ziarenka wanilii nadają jej niesamowity aromat i smak.

  • Nowoczesna panna cotta

    Idealny deser dla całej rodziny.

  • Chyba wszystkim znany jest ten pyszny włoski deser. Ja dzisiaj proponuję go w formie tortu. Zapewniam, że smakuje tak samo, a może i lepiej jak sam deser.

Artykuły na temat: deser a la panna cotta
  • Maślankowa panna cotta

    Włoski deser zrobiony w domu.

  • W ostatnim odcinku "Bake Off..." Krzysztof Ilnicki przygotował dla uczestników trudne zadanie. Jego przepis na panna cottę wymaga precyzji i sporej wiedzy kulinarnej. Spróbujecie? Panna Cotta 250 g mleka 3 szt wanilii Masa żelatynowa: 218 g białej czekolady 5 g żelatyny 25 g wody 31 g masy żelatynowej 343 g śmietanki 36% Zagotować mleko z wanilią. Zalać nim czekoladę i masę żelatynową. Połączyć. Dodać zimną śmietankę. Gdy zacznie tężeć, napełnić słoiki ustawione pod kątem 35-45°....

  • Panna cotta z pistacjami

    ...blenderem na mus. Dopraw do smaku cukrem. Pistacje drobno posiekaj. Tuż przed podaniem deser przełóż na talerz lub paterę. Formę z deserem zanurz na ok. 2 sekundy w gorącej wodzie, a następnie odwróć...

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. Proponujemy desery i pyszne, i szybkie! Fot. 123RF/Picsel Bo 15 minut na zrobienie deseru znajdzie każdy!   3-bit to popularny wafelek, który podbił nasze podniebienia połączeniem herbatnika, kremu i mlecznej czekolady. Ten sam pomysł można wykorzystać do upieczenia ciasta. A w zasadzie do zrobienia, bo to ciasto pieczenia nie wymaga....

  • Migdalowa panna cotta

    Z letnimi owocami i malinowym sosem ten ultra-prosty deser... jest nieco lzejszy niz jego klasyczna odmiana, gdyz do jej wykonania nie uzylam tylko smietany...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Desery truskawkowe

    Panna cotta Składniki na 4 porcje: 2 łyżeczki żelatyny, 1 laska wanilii, 50 dag śmietany kremówki, 7,5 dag cukru, 50 dag truskawek, 2-3 łyżki miodu np. lawendowego, 1-2 łyżki soku cytrynowego(...). Pokroić w plasterki 1/4 truskawek. Pozostałe zmiksować na gładko z miodem i przyprawić sokiem z cytryny. Nieco sosu nalać do szklaneczek z deserem, resztę sosu serwować osobno w sosjerce. Przed...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Włoskie desery

    W słodkim świecie włoskich deserów.

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

Wideo na temat: deser a la panna cotta
  • Panna cotta z sosem z jagód

    Deser z sosem z sezonowych owoców

  • Zmysłowe smaki: Panna cotta

    Panna cotta to rodzaj deseru pochodzącego z północnych Włoch. Śmietanę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami, a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera sosem owocowym. Sprawdź przepis! Wejdź tutaj! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Panna cotta

    Panna cotta to rodzaj deseru pochodzącego z północnych Włoch. Śmietanę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami, a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera sosem owocowym. Sprawdź przepis! Wejdź tutaj! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!