• Informacje na temat:

    delikatny krem śmietankowy do tortu

Przepisy na temat: delikatny krem śmietankowy do tortu
  • ...przy pomocy szprycy. 7) Na różyczkach układamy truskawki. 8) Do dekoracji tortu można też wykorzystać „Krem śmietankowy dr. Oetkera” w torebkach lub krem z bitej śmietany.(...) zaparzamy w niej czarną herbatę Express dodajemy 7,5 łyżki cukru, 2 łyżki soku z cytryny, kilka kropli esencji waniliowej i 1 czubatą łyżkę spirytusu. Krem truskawkowy do tortu. 1) 3 torebki kremu...

  • Delikatny i uniwersalny torcik,który pasuje na każdą okazje a smak śmietankowy lubi chyba każdy.

  • Express, następnie dodajemy 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki soku z cytryny i 5 łyżek rumu mieszamy i studzimy. Krem czekoladowy do tortu: 1) 3 torebki po 140g. „Kremu czekoladowego do tortu(...) powstały krem w chłodziarce 4 godziny. 3) Tort przecinamy ostrym nożem na 3 blaty. 4) Na każdym blacie tortu nasączonym ponczem rozsmarowujemy krem (około 9 czubatych łyżek). 5) Ozdabiamy boki tortu...

  • Tort z owocami truskawki i wiśni, przełożony kremami o smaku tiramisu i śmietankowym.

  • Delikatny krem czekoladowy i śmietankowy otulony puszystym biszkoptem. Słodkie, ale nie mdłe, pyszne.

  • smaczny,dość efektowny :) robiłam na 13 urodziny mojego syna :)

  • Pyszny, duży tort na każdą okazję

  • Wypróbowany przepis na "Tort śmietankowy"

  • Przepis wart wypróbowania: "Śmietankowy torcik"

  • Do wykonania tortu wykorzystałam owoce wiśni z nalewki.

Artykuły na temat: delikatny krem śmietankowy do tortu
  • Śmietankowy torcik

    .... 4. Kremem z jagodami smarujemy górę oraz boki tortu. Posypujemy resztą jagód. Ciasto wstawiamy do lodówki.(...) do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy 25 minut w 180ºC. 2. Namaczamy żelatynę. Z laski wanilii wydobywamy miąższ. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Cukier puder...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Szwedzki torcik śmietankowy

    Wierzch posypmy cukrem pudrem.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Ciasta z kremem

    Kremowe sekrety Marmolada do piernika Marmoladę do przekładania piernika wcześniej zagotuj, energicznie mieszając. Zapobiegnie to jej fermentacji. Bez smaku masła Do kremu maślanego, którym zamierzasz przełożyć tort, dodaj łyżkę stołową czystego spirytusu lub innego mocnego alkoholu - przełamie on smak masła (nie będzie wyczuwalny). Do babeczek Krem owocowy, budyniowy, bitą śmietanę...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Kolorowe torty

    ...z cukrem pudrem, trochę śmietanki odłożyć do dekoracji. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć ze śmietaną. Śmietanę podzielić na pół, jedną część wymieszać z połową zmiksowanych malin(...),   1 galaretka agrestowa,   4 banany Pianka:   3 białka, 1/2 szklanki cukru pudru,   1 galaretka wiśniowa. Przyrządzanie: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z kolejnymi...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Komunijne torty

    ...na 2-3 blaty i nasączamy je syropem (z cukru i wody z dodatkiem aromatu) lub ponczem (z osłodzonego naparu kawy), by tort był delikatny i wilgotny. Po przełożeniu kremem warstwy tortu układamy tak(...), ubijać na gładki krem. Blaty ciasta przełożyć kremem. Wstawić do lodówki do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno, posmarować nią wierzch i boki tortu. Część śmietany przełożyć do szprycy cukierniczej...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...