• Informacje na temat:

    dekorowanie potraw z jajek

Przepisy na temat: dekorowanie potraw z jajek
  • 7 najlepszych potraw z marchewki

    Ciasto marchewkowe Składniki: 30 dag marchewki, 6 jajek, 25 dag cukru, 40 dag mielonych migdałów, 10 dag mąki, szczypta soli, 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, otarta skórka...

  • Dzięki pomysłowej dekoracji zachęcisz wszystkich, a zwłaszcza dzieci do spróbowania potrawy.

  • 5 prostych i smacznych potraw z łososia

    Sprawdzą się na co dzień i od święta.

  • Musiałam sprawdzić czy uda mi się krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej, i udało się. Muffiny to takie zwyczajne z kawałkami czekolady, ale krem rewelka :) idealnie się nakłada, nie spływa, w smaku też dobry. I twierdzę że to nic trudnego :)

  • 10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

    .... Jajka obrać. Z 2 jajek wyjąć żółtka i przetrzeć przez sito. Białko drobno pokroić. Zioła, cebulę, żółtka i białko umieścić w misce. Dodać ocet, olej, śmietanę i jogurt. Doprawić solą, pieprzem...

  • Banalnie prosty ale zaskakująco dobry sos. Idealny dodatek do potraw z grilla, warzyw i chipsów.

  • 3 pyszne dania z jajkiem w koszulce

    Technika gotowania jajek w koszulce nie jest najłatwiejsza, ale umożliwia przyrządzanie niesamowitych potraw!

  • Sos do mięsa i sałatek

  • Agnieszka Kręglicka radzi jak odmienić wielkanocne potrawy

    Wielkanoc kojarzy nam się z tradycyjnymi potrawami: jajka podawane na różne sposoby, ciasta, żurek. Znana restauratorka Agnieszka Kręglicka radzi, jak wprowadzić nieco odmiany i odświeżyć wielkanocne potrawy.

  • Sos morelowy powstał z myślą o tych, którzy lubią połączenie smaku mięsa z lekką słodyczą. Ja do takich osób zdecydowanie należę, więc dla mnie taka para, to para idealna. Taki sam sos można zrobić z suszonych moreli, jednak należy je wcześniej zamoczyć i pozwolić im napęcznieć. Sos idealnie nadaje się do mięsa drobiowego, cielęciny i wołowiny.

Artykuły na temat: dekorowanie potraw z jajek
  • Rodzinne przygotowania do Wielkanocy!

    W okresie przedświątecznym zwykle mamy pełne ręce pracy – zakupy, sprzątanie, gotowanie, czy dekorowanie domu… obowiązków jest naprawdę sporo! Aby więc zdążyć ze wszystkim na czas i jeszcze przed(...) potraw.

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Ziemniaki stylowo

    Kojarzą się z prostymi i tanimi potrawami oraz standardowymi dodatkami do dań. Ale ziemniaki mają też inne oblicze - bardziej eleganckie i wyrafinowane, zaskakujące i kuszące jednocześnie. To przecież warzywo nieskończonych możliwości.

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Bukiety na talerzu. Jak jeść kwiaty?

    ...dla zdrowia? I jak podawać kwiaty nadające się do spożycia? BRATEK ogrodowy może być ozdobą ciast, sałatek, serów. Kwiat bratka ma łagodny smak, więc nie zmieni smaku potrawy. Nasz organizm może skorzystać na jego obecności w potrawach, ponieważ bratek oczyszcza z toksyn i wspomaga leczenie trądziku. Poza tym sernik na zimno ozdobiony drobnymi kwiatkami bratków i zalany galaretką prezentuje się...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Ziołowe odchudzanie

    Ma wspaniały aromat, ale przyda się nie tylko do pesto i dekorowania potraw. Świeże listki są zasobne w potas, wapń, magnez, żelazo, beta- -karoten, kwas foliowy i wit. C! Dlaczego odchudza(...)); ✔bazylia+szpinak (bazylia wzmocni sycące właściwości szpinaku: zmniejszy apetyt i napady głodu). Cząber: Zwalczy niestrawność! Nadaje wyrazisty smak potrawom. Jest pikantny, ale nie tak mocny...

  • Wielkanoc bez pisanek byłaby nieważna. Chcąc żyć w zgodzie z naturą, coraz więcej osób rezygnuje z chemicznych barwników, zastępując je naturalnymi metodami, stosowanymi jeszcze przez nasze prababcie. Fot. 123RF/Picsel Malowanie pisanek to ulubiona, wielkanocna zabawa najmłodszych członków rodziny. Z wielkim sentymentem odnoszą się do niej również dorośli, którzy podczas tego zajęcia na kilka chwil ponownie stają się dziećmi. To fakt, farbowanie jajek ma w sobie coś magicznego. Jednak czasem...

  • Gotuję, nie marnuję!

    ...2 tabliczki czekolady połamane na kawałki i 150 g masła. Zdejmij z palnika, przestudź. 3/4 szklanki cukru wymieszaj z 2 jajkami. Niepełne 2 szklanki mąki przesiej z płaską łyżeczką sody. Wsyp do jajek(...). Później przydadzą się do duszonych potraw czy sosów. Owoce i warzywa: Pokrój na kawałki, wrzucić do blendera, dodaj wodę, jogurt lub mleko i coś zielonego (szpinak, jarmuż, pietruszkę). I masz pyszny...

  • Dobre potrawy uwodzą nasze zmysły. Pachną kusząco, wyglądają apetycznie i smakuje doskonale. Są jednak na świecie potrawy, które łamią te reguły – pachną odpychająco, wyglądają makabrycznie, a jak smakują wiedzą tylko najodważniejsi. Fot. 123RF/Picsel Przedstawiamy subiektywny wybór 5 najobrzydliwszych potraw świata.   Surströmming Czyli kiszony śledź. Już sam śledź ma dość intensywny zapach. A ten tradycyjny szwedzki przysmak, bije na głowę zapach wszystkich śledziowych beczek świata. Ryba...