• Informacje na temat:

    dekoracje z białej czekolady

Przepisy na temat: dekoracje z białej czekolady
  • Sernik jagodowy z białą czekoladą

    Składniki: Spód: 150 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 1/2 kostki masła 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody szczypta soli Masa serowa: 700 g tłustego, mielonego twarogu 200 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 300 g białej czekolady 100 g cukru pudru 3 jajka 2 szklanki jagód aromat waniliowy Do dekoracji: bita śmietana garść borówek i jeżyn...

  • Tort urodzinowy z biszkoptem z czekoladą. Tort z dwoma kremami i galaretkami. Tort oblany polewą czekoladową i ozdobiony kwiatkami z czekolady.

  • Krem z białej czekolady w biszkopcie

    Wygląda apetycznie. Sprawdź jak smakuje!

  • Wypróbowany przepis na "Migdałowe kulki z białej czekolady"

  • Polewy, lukry i posypki do dekoracji

    Pikantne spiralki Tabliczkę gorzkiej czekolady połam na kawałeczki. Stop w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszaj ze szczyptą chili, mielonego imbiru lub czarnego pieprzu. Oblej nią ciasto albo rozsmaruj cienko na płaskim talerzu. Kiedy masa stwardnieje, delikatnie zeskrobuj ją szeroką łopatką, aby powstały długie skręcone wiórki. Dekoruj nimi ciasta i torty. Złocisty krokant Stop 2/3 szkl. cukru...

  • Palona biała czekolada to świetny dodatek do kremów oraz wspaniała posypka do lodów, deserów z bitej śmietany czy jogurtu.

  • Francuska tarta z czekoladą

    Składniki na ciasto: 2 żółtka, 5 dag cukru pudru, 10 dag zimnego masła, 15 dag mąki.  Krem: 25 dag śmietany kremówki, 10 dag białej czekolady, 2 łyżeczki masła, 30 dag truskawek, listki mięty do dekoracji, starta biała czekolada do posypania. 1. Ciasto: zimne masło posiekaj z mąką i cukrem pudrem. Dodaj żółtka, wyrób elastyczne ciasto. Uformuj kulę...

  • Mus z białej czekolady

  • Mus z białej czekolady z karmelizowanymi brzoskwiniami

    Składniki: 2 płaty żelatyny 150 g białej czekolady 300 g śmietany kremówki 1 puszka brzoskwiń 75 g cukru Nici z karmelu i mięta do dekoracji Przygotowanie: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Czekoladę posiekać, 100 g śmietany podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę. Żelatynę odcisnąć i rozpuścić w śmietanie z czekoladą. Wstawić do lodówki na 20-30 minut. 200 g śmietany ubić...

  • Coś dla miłośników białej czekolady... I wiórek kokosowych. Dla mnie takie połączenia są idealne.

Artykuły na temat: dekoracje z białej czekolady
  • Torcik borówkowy skąpany w białej czekoladzie

    ...wierzchu. Tort udekoruj wiórkami białej czekolady i borówkami.

  • Pod okiem mistrzów cukiernictwa, Joanny i Janusza Profus wystartowały zajęcia dla wszystkich, którzy ze zwykłych zjadaczy czekolady, chcieliby zmienić się w deserowych specjalistów. Przemiana ta zachodzi w magicznym miejscu, Pracowni Czekolady zlokalizowanej w dawnej kamienicy Emila Wedla podczas cyklu warsztatów “W Kuchni z E.Wedel”. Fot. 123RF/Picsel Warsztaty kulinarne i czekoladowe to idealny pomysł na spędzenie wolnego czasu w kreatywny sposób, mogą również stanowić oryginalny pomysł na...

  • Mus z czterech czekolad i niezwykły prezent !

    ...9 działów: 1 Ciasta i tarty 2 Kremy 3 Dekoracje w ciastkarstwie 4 Klasyczne ciasta 5 Czekolada i małe ciasteczka 6 Ciasta adwentowe 7 Makaroniki 8 Ciastka wiedeńskie i bułeczki 9 Ciasta...

  • Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis! Lista składników Brownie: 100g czekolady gorzkiej100g masła2 jajka80g cukru pudru40 g mąki pszennejKulki chłodzone czekoladowe:100g mascarpone100ml śmietanka 30%100g czekolada deserowaMus truskawkowy:60 dag truskawek świeżych9 listków żelatyny ( Oetker)110 g cukru zwykłego320ml śmietany 30%Dekoracja:100g śmietany 30%100g serka mascarpone100g...

  • Duża, biała, mrożona

    ...dodaj bitą śmietanę i zetrzyj nieco gorzkiej czekolady.  Nasza rada: Jeśli chcesz, aby kawa była jeszcze słodsza, cukier dodaj do gorącej, zaparzonej kawy. Dopiero potem ją wystudź i dodaj do lodów.  Miętowe frappe z białą czekoladą Składniki na 1 porcję: ok 10 kostek lodu, pół szklanki mleka (3 proc), filiżanka zaparzonego espresso, 5-6 kostek białej czekolady, łyżeczka cukru brązowego...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    Ciasta, ciasteczka, praliny a nawet napoje - w Dniu Czekolady wypróbuj najlepsze przepisy z czekoladą.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Faszerowane daktyle

    ...w nim pozostałe daktyle. Udekorować je paseczkami ze stopionej białej czekolady.

  • Mnóstwo przepisów na urocze i łatwe w wykonaniu dekoracje na Boże Narodzenie. Można je zrobić z ciasta, papieru, materiału, koralików... Dekoracje opisane w książce możemy przygotować z dziećmi. W pierwszej części książki znajdziemy też przepisy na oryginalne potrawy świąteczne. Możemy podać na stół coś niebanalnego i urozmaicić bożonarodzeniowe tradycje. Przygotuj kalendarz adwentowy z choinkami, wesołe figurki okienne, oświetlenie na stół. Naszykuj gęś w sosie czekoladowym, karpia w sosie...