• Informacje na temat:

    dekoracje potraw z jaj

Przepisy na temat: dekoracje potraw z jaj
  • 10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

    ...z sosem. Ziemniaki podawać jeszcze gorące z sałatką i zielonym mojo. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 2180 kJ/521 kcal Ziemniaki w zielonym sosie z jajkami Składniki: 1,5 kg ziemniaków sól 6 jaj ok. 250 g ziół (np. natka pietruszki, zielona cebulka, kolendra, koperek, rzeżucha) 2 cebule 1 łyżka octu 2 łyżki oliwy z oliwek 300 g kwaśnej...

  • Dzięki pomysłowej dekoracji zachęcisz wszystkich, a zwłaszcza dzieci do spróbowania potrawy.

  • Pisanki malowane, skrobane i wyklejane

    Nie sposób sobie wyobrazić świąt Wielkiej Nocy bez pisanek. Oczywiście można kupić gotowe pisanki, wykonane z drewna lub, coraz częściej, z plastiku i wykorzystywać je rok po roku. Jednak, podobnie jak w przypadku potraw świątecznych, najlepiej przygotować je osobiście, tradycyjnymi metodami.

  • świetna zabawa przy przygotowaniu dla małych i dużych

  • Bardzo proste i smaczne jaja w innym wydaniu. Ozdobne.

  • Kotlety z jajek ,bardzo, smaczne proste do przygotowania i tanie .Szybki i pyszny obiad do tego puree ziemniaczane i surówka pikantniejsza . Zachęcam do wypróbowania

  • Super pomysł na obiad szybko , tanio i smacznie :)

  • To takie proste – sosna z naturalną niejodowaną solą – naprawdę, nie ma w zielarskim świecie niczego łatwiejszego! Taką sól można używać zarówno do relaksującej kąpieli, jak i kulinarnie. W kuchni aromat soli sosnowej szczególnie dobrze komponuje się z pieczonymi ziemniakami, z potrawami z jaj (np. omletem), z leśnymi grzybami, a także z niektórymi warzywami i mięsem. Warto podejmować eksperymenty z tym aromatycznym dodatkiem. Trzeba też wiedzieć, że żywo zielony kolor soli szybko zanika wraz...

  • Banalnie prosty ale zaskakująco dobry sos. Idealny dodatek do potraw z grilla, warzyw i chipsów.

  • Sos do mięsa i sałatek

Artykuły na temat: dekoracje potraw z jaj
  • Właściwości rzeżuchy

    Jeśli już teraz posiejesz rzeżuchę, to na Wielkanoc będziesz miała efektowną dekorację, smaczny dodatek do potraw i... naturalny lek na trawienie w jednym!

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Perfekcyjna aranżacja stołu na każdą okazję

    Pięknie zaaranżowany stół to już połowa (a może i więcej!) udanego przyjęcia lub spotkania w gronie bliskich. Aby ciepło przyjąć swoich gości i nie popełnić przy tym żadnego faux-paux, należy skupić się nie tylko na smakowitych potrawach i wykwintnym winie, ale także na pięknej zastawie stołowej. Aby całość tworzyła idealną kompozycję, która skradnie serca Twoim bliskim, istotny jest każdy, nawet...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI

    MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI to niezastąpiony składnik sałatek, dań oraz do dekoracji świątecznych przystawek. Smakuje wyśmienicie, a dodany do jakiejkolwiek potrawy podkreśla zdecydowanie jej walory smakowe. Doskonale nadaje się do sporządzania prostych dań na co dzień, jak i tych wykwintnych na szczególne okazje.

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • 15 pomysłów na tanie święta

    ..., umówmy się z nimi na wspólne zakupy. Całe palety jaj czy zgrzewki napojów to już hurtowe ilości. Na takie zakupy sprzedawcy chętniej udzielają rabatów i możemy zaoszczędzić nawet 50-100 zł. 2. Ustal(...) niespodzianka. Pamiętając o przeznaczonej na święta kwocie, łatwiej nam będzie kontrolować wydatki. A zaoszczędzone złotówki przydadzą się po świętach. 3. Sama zrób dekoracje Tradycyjne ozdoby...

  • Mnóstwo przepisów na urocze i łatwe w wykonaniu dekoracje na Boże Narodzenie. Można je zrobić z ciasta, papieru, materiału, koralików... Dekoracje opisane w książce możemy przygotować z dziećmi. W pierwszej części książki znajdziemy też przepisy na oryginalne potrawy świąteczne. Możemy podać na stół coś niebanalnego i urozmaicić bożonarodzeniowe tradycje. Przygotuj kalendarz adwentowy z choinkami, wesołe figurki okienne, oświetlenie na stół. Naszykuj gęś w sosie czekoladowym, karpia w sosie...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Sos chrzanowy WINIARY – doskonale sprawdzi się, jako dodatek do jaj, ryb, mięs czy pasztetów. Wzbogaci smak ulubionych przystawek i kanapek. Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY(...). Jej produkty inspirują współczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. Fot. 123RF/Picsel 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2. Jajka faszerowane pastą krabową Fot....