• Informacje na temat:

    dekoracja jedzenia na wilkanoc

Przepisy na temat: dekoracja jedzenia na wilkanoc
  • To nie jest przepis na torcik:) To krótki opis jak wykonać dekorację z żywych płatków róży:)

  • Proste do przygotowania,bardzo efektowne,wspaniale prezentują się na różnego rodzaju wypiekach.

  • Kasze powinny być stałym elementem diety każdego z nas bez względu na to, czy coś jest modne czy tanie.

  • Produkt, którego pewnie wiele osób nie skojarzyłoby ze zdrowym odżywianiem. Wbrew pozorom smalec wieprzowy i gęsi zawiera zdrowe tłuszcze jedno i wielonienasycone, które są niezbędne organizmowi. Niesłusznie unikamy go w kuchni! Naukowcy udowodnili, że smalec jest nawet bardziej wskazany niż oleje roślinne. Wysoka temperatura nie zmienia jego składu i nie wpływa na jakość przygotowanej potrawy.

  • Od dawna wiadomo, że miód jest prozdrowotnym elementem diety.

  • Upiekłam wyjątkowy tort, bo pierwszy w życiu bez glutenu i bez laktozy - jeśli pominiemy oczywiście te dekoracje. Wyszedł bajeczny, cudny w smaku i z wygląd. Zachwycił każdego kto miał okazje go zobaczyć. Sto lat Smaker ;)

  • Beza szwajcarska jest świetna do dekoracji. Ma sztywną konsystencję, nie spływa, do tego bardzo łatwo na niej pracować. Przy odrobinie wprawy można wyczarować na torcie prawdziwe cuda - do tego nie jest wcale trudna w przygotowaniu. Na pewnym etapie przygotowania potrafi naprawdę podnieść nam ciśnienie poza skalę - ale jest to normalny etap jej produkcji :)) Proporcje podane w przepisie wystarczyły mi na swobodne udekorowanie tortu z 4 blatów o średnicy 18 cm.

  • świetna zabawa przy przygotowaniu dla małych i dużych

  • Myślisz, że zdrowo się odżywiasz? Sprawdź, a sam będziesz zdziwiony

Artykuły na temat: dekoracja jedzenia na wilkanoc
  • Sklepowe półki uginają się pod ciężarem różnych produktów spożywczych. Hipermarkety i małe osiedlowe sklepiki kuszą przeróżnymi promocjami, a producenci żywności prześcigają się w uatrakcyjnianiu swojej oferty. Wszystko po to, abyśmy chcieli kupować jeszcze więcej. Fot. 123RF/Picsel Marnowanie jedzenia stanowi problem globalny. Badania Federacji Polskich Banków Żywności wykazały, że co roku na świecie marnuje się aż 1/3 wyprodukowanej żywności! W Europie wyrzuca się około 100 mln ton...

  • W większości polskich domów po świętach lodówki pękają w szwach. Wędliny, sery, resztki pieczeni, sporo pieczywa - zdarza się, że produkty te trafiają do kosza, chociaż nie są zepsute i można je ponownie wykorzystać do przygotowania smacznych i sycących dań. Jak to zrobić? Chętnie podpowiemy! Pomysł nr 1: BigosPolacy uwielbiają proste i pożywne dania jednogarnkowe. Dlatego aromatyczny bigos czy sycący gulasz to doskonały sposób na wykorzystanie resztek! Jeśli po świętach zostało ci sporo...

  • Amerykański inżynier opracował recepturę mieszanki, która jego zdaniem może zastąpić jedzenie. Co ciekawe, znalazł on naśladowców, od wielu miesięcy żywiących się jedynie tajemniczą miksturą o nazwie Soylent. FOT. facebook.com/soylentme Z pewnością wielu z nas zastanawiało się kiedyś w jaki sposób ograniczyć czas spędzany w kuchni. Rob Rhinehart - pochodzący ze Stanów Zjednoczonych młody inżynier - zdecydował się pójść o krok dalej. Porzucił gdybania i zajął się opracowywaniem jedzenia...

  • Amerykański inżynier opracował recepturę mieszanki, która jego zdaniem może zastąpić jedzenie. Co ciekawe, znalazł on naśladowców, od wielu miesięcy żywiących się jedynie tajemniczą miksturą o nazwie Soylent. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zastanawiało się kiedyś, w jaki sposób ograniczyć czas spędzany w kuchni. Rob Rhinehart - pochodzący ze Stanów Zjednoczonych młody inżynier - zdecydował się pójść o krok dalej. Porzucił gdybania i zajął się opracowywaniem jedzenia przyszłości,...

  • Czy jedzenie warzyw i owoców ma wpływ na ludzką psychikę? Okazuje się, że tak! Fot. 123RF/Picsel Nowozelandzcy naukowcy zbliżyli się do poznania związku między tym co jemy, a naszym samopoczuciem. Z badań, w których wzięło udział ponad 400 studentów i studentek, wynika, że jeśli spożywamy w ciągu dnia więcej warzyw i owoców, to czujemy się lepiej - odczuwamy więcej pozytywnych emocji, jesteśmy bardziej kreatywni, a także zaangażowani w to, co robimy, mamy silniejsze poczucie celowości - niż...

  • Pierwsze w Polsce targi dla małej gastronomii i systemów "jedzenia na wynos", organizowane wg formatu europejskiej firmy easyFairs, odbędą się 17 i 18 czerwca w hali tenisowej AWF przy al. Jana Pawła II 78 w Krakowie (wjazd od ulicy Nowohuckiej) Fot. 123RF/Picsel Jest to jedyna impreza targowa w Polsce, na której zaprezentuje się wyselekcjonowana grupa wystawców, ściśle związana z branżą małej gastronomii. Odwiedzający targi easyFairs FOOD-to-GO mogą liczyć na spotkanie z producentami i...

  • Mnóstwo przepisów na urocze i łatwe w wykonaniu dekoracje na Boże Narodzenie. Można je zrobić z ciasta, papieru, materiału, koralików... Dekoracje opisane w książce możemy przygotować z dziećmi. W pierwszej części książki znajdziemy też przepisy na oryginalne potrawy świąteczne. Możemy podać na stół coś niebanalnego i urozmaicić bożonarodzeniowe tradycje. Przygotuj kalendarz adwentowy z choinkami, wesołe figurki okienne, oświetlenie na stół. Naszykuj gęś w sosie czekoladowym, karpia w sosie...

  • Smakuje i wygląda przepysznie. W okresie świątecznym nie żałujemy sobie słodkiego lukru, dekorując nim świąteczne ciasteczka i pierniki. Warto dowiedzieć się, w jaki sposób go zrobić, aby osiągnąć wyjątkowy efekt. Fot. 123RF/Picsel Klasyczne pierniczki lub ciastka udekorowane lukrem i podpisane imieniem każdego gościa, to nie tylko ozdoba choinkowa, ale też pyszny smakołyk przygotowany z myślą o członkach rodziny czy bliskich znajomych. Sprawdzą się także na świątecznym stole lub jako...

  • Celebrytki, które zmieniły nawyki żywieniowe największych brytyjskich gwiazd! Dla wszystkich, którzy chcą jeść smacznie zdrowo i polepszyć swoje samopoczucie dzięki mistrzowsko skomponowanej diecie. Sztuka dobrego jedzenia to nie tylko zbiór ciekawych przepisów, ale całościowe podejście do zagadnienia zdrowego żywienia, ze wskazówkami na temat sposobu komponowania posiłków, doboru odpowiednich, pełnowartościowych składników, sposobów i technik przyrządzania posiłków, a także stylu życia...

  • Jak o swoją codzienną dietę dbają Polacy? Czy stosują się do zaleceń ekspertów i jednocześnie czerpią z kuchni to, co najlepsze? Jaką pozycję w polskim menu zajmują przekąski? Odpowiedź na te pytania oraz wiele innych żywieniowych ciekawostek znaleźć można w raporcie „Od jedzenia humor się zmienia” przygotowanym przez Instytut Badawczy ARC Rynek i Opinia na zlecenie marki Kupiec. Fot: materiały prasowe - Raport „Od jedzenia humor się zmienia" w klarowny sposób pokazał stosunek Polaków do...