• Informacje na temat:

    dawny na ambasadora

Przepisy na temat: dawny na ambasadora
  • Chleb na liście UNESCO?

    ...miedzy innymi ze zróżnicowanego klimatu, który pozwala na uzyskanie różnych gatunków zbóż. Ale historia i geografia też odgrywają tu swoją rolę. Dawnymi czasy chleb był jednym ze sposobów w jakie małe(...), podkreśla rolę pasji i kreatywności, pokazując piekarnię przyozdobioną dawnymi narzędziami związanymi z produkcją i handlem różnymi rodzajami chlebów, których intrygujące nazwy są dzisiaj trudne do...

  • :-D

  • Styria - "spiżarnia" Austrii

    W Styrii wszystko się kręci wokół jedzenia i picia. Oczywiście nie chodzi tu o dostarczanie organizmowi niezbędnych do życia składników, lecz o przyjemność, z jaką wiąże się ta czynność.

  • Super placek na szczególna okazję.

  • Coś dla smakoszy słodkości.

  • Ostatnio razem z mamą przeglądałyśmy stare zeszyty z przepisami. Znalazłyśmy tam kilka perełek, o których albo zapomniałyśmy, albo w ogóle ich jeszcze nie piekłyśmy. Taką perełką jest właśnie placek ambasador. Przyznam się Wam szczerze, że ja go niestety nie pamiętam, ale mama twierdzi, że kiedyś często go piekła.

  • Pracochłonne ale warto spróbować

  • Dla mnie tort smakowo idealny. W sumie prosty w wykonaniu, choć trzeba mieć trochę czasu, aby go zrobić.

  • Pięknie prezentuje się jako tort, tym razem w wydaniu nietortowym ;), chrupie czekolada i chrupią orzeszki. Ja robiłam z połowy masy z przepisu, wydawało mi się za dużo.

  • Zaskocz swoich gości pysznym Deserem.

Artykuły na temat: dawny na ambasadora
  • Ambasador w dżinsach

    .... Cóż, gwiazdor telewizji, rzeczniczka Euro 2012, dzieci byłego ambasadora i ministra spraw zagranicznych. Co tu ukrywać, warszawka i establishment. Więc skąd w tym wszystkim wzięła się melina...

  • Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opakowań? Okazuje się, że sposób, który opracowali był tak dobry, że stosujemy go z powodzeniem do dziś. Brokuły zachowują wiele wartości odżywczych po suszeniu. Fot. materiały prasowe Suszenie - bo o nim mowa - to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką...

  • Victoria Beckham i odzież sportowa inspirowana koszykówką

    Victoria Beckham z humorem odsłania pierwsze zdjęcia swojej najnowszej kolekcji odzieży sportowej. Powstała we współpracy z wielką marką sportową. Jest też i wielki ambasador tej odzieży - znany koszykarz Shaquille ONeal.

  • Prezentujemy dawne receptury i współczesne smaki z książki „Kuchnia staropolska”, która właśnie ukazała się w wydawnictwie Buchmann. Jak kiedyś jadano i co na naszych stołach się zmieniło? Kuchnia staropolska była bogata i różnorodna. Wiele dań zaproponowanych w książce jest popularnych do dzisiaj, a inne - choć już zapomniane - wciąż mocno kuszą smakiem. „Kuchnia staropolska" zachęca do poszukiwania dawnych przepisów: potraw, które są zdrowe i przyrządzane z regionalnych produktów....

  • Kontuzjowany Alan Andersz w Poznaniu będzie uciekał Adamowi Małyszowi

    "Leczę kontuzję stopy" - tak o swoich przygotowaniach do Wings For Life World Run mówi PAP Life Alan Andersz. Ambasador charytatywnego biegu, który odbędzie się 7 maja w Poznaniu, będzie uciekał przed samochodem pościgowym prowadzonym przez Adama Małysza.

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Łukasz Nowicki: Wciąż jestem w podróży

    Dopiero wrócił z wakacji w Rzymie, a już leci do Bułgarii jako ambasador Unicefu. Potem ma zaplanowany wyjazd do Japonii. Czasem jedzie z przyjaciółmi, czasem z synem albo... sam.

  • Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to swój sprawdzony sposób, a także sprawdzone przepisy - na chrupiące kotleciki z kurczaka, rybne nuggetsy i warzywne placuszki. Chrupiące potrawy nadają się na dania obiadowe, ale także jako pomysł na karnawałową imprezę. Tradycyjna panierka na kotlety jest zrobiona z mąki, jajka i bułki tartej. Żeby tym razem nie było nudno,...

  • Katarzyna Bosacka: W kwestii jedzenia nie jestem fundamentalistką!

    Pomimo obowiązków, związanych z objęciem przez jej męża posady ambasadora Polski w Kanadzie, nie zrezygnowała z pracy. Co sezon zaskakuje nas nowymi tematami w programie „Wiem, co jem i wiem, co kupuję". O świadomości konsumenckiej w Polsce i Kanadzie, grzeszkach jedzeniowych oraz minusach rozpoznawalności rozmawiamy z Katarzyną Bosacką.

  • Weekend to idealny czas na pieczenie ciast. Macie ochotę na klasyczne wypieki, a może wolelibyście spróbować czegoś nowego? Mamy dla was kilka ciekawych propozycji. Już od samego patrzenia na te ciasta można zrobić się głodnym. Co bardzo ważne, ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani wyjątkowych zdolności cukierniczych. Wystarczą dobre chęci i trochę zapału. Który z tych przepisów wypróbujecie jako pierwszy?   1. Łaciata babka kawowo-waniliowa Fot. Szefowa-kuchni na Smaker.pl / Aby...

Zdjęcia na temat: dawny na ambasadora