• Informacje na temat:

    danie z ryby proste

Przepisy na temat: danie z ryby proste
  • Pomysł na zupę cytrynową

    Zazwyczaj cytryną skrapiamy ryby, owoce morze i sałatki. Może ona być również najważniejszym elementem dania. Przygotowując zupę cytrynową, przekonamy się, jak ten owoc sprawdza w roli pierwszoplanowej. To danie jadano już przed wojną.

  • zdrowe i proste

  • Zielono mi!

    Idealne wiosenne menu jest lekkie i wartościowe, bo na naszych talerzach coraz częściej zaczynają gościć zielone warzywa. Kreatywne przepisy na dania w kolorze natury przedstawiają Proste historie.

  • Danie zaskakujące smakiem. Danie te można podać z pieczywem na przystawkę.

  • Fish and chips

    Flagowe danie kuchni brytyjskiej.

  • Smaczne i proste w wykonaniu.

  • Pstrąg w jarzynach

    Proste w przygotowaniu.

  • Gdy brakuje mi efektu dekoracji korzystam z metody: prosto, nietypowo ale fascynująco zarazem. Jeśli dodatkowo jest smacznie - efekt murowany!

  • Słownik trudnych terminów kulinarnych – czego nie wiemy jeszcze o gotowaniu?

    ...najczęściej wykorzystywanych w kuchni produktów (warzywa, mięso, jajka, ryby), choć w rezultacie smakują i wyglądają one nieco inaczej, niż moglibyśmy się spodziewać. Jak dokładnie przebiega gotowanie sous(...) najczęściej potrawy mięsne, ryby i owoce morza. Istotne jest, by nie podtrzymywać płomienia zbyt długo i po upływie niecałej minuty ugasić go, zakrywając patelnię pokrywką. Déglaçage Proces o niezwykle...

  • Sprawdzony przepis na "Potrawka z ryby z żurawiną"

Artykuły na temat: danie z ryby proste
  • Proste metody na zapobieganie wzdęciom

    ...tworzenie gazów.  Wypróbuj dietę rozłączną Zdaniem jej zwolenników węglowodany (np. zboża, owoce) i białka (mięso, ryby) wymagają różnych enzymów trawiennych. Gdy jemy je razem, fermentują w jelitach...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • 5 prostych sposobów na uniknięcie zespołu suchego oka

    ...również odpowiednio skonstruowana dieta, bogata w substancje korzystne dla dobrej kondycji wzroku. Do pokarmów, które bezwzględnie należy włączyć do diety, należą: tłuste ryby (makrela, łosoś, śledź...

  • Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj! 60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare! Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne...

  • ...ryby - wybieraj te niehodowlane. 7. Jedz powoli, gryź dokładnie. 8. Wyklucz przetworzone jedzenie. 9. Wybieraj produkty ekologiczne. 10. Podwajaj wartości odżywcze przez hodowanie kiełków...

  • Na wakacjach nad morzem lub jeziorem lubimy raczyć się "dopiero co złowionymi" rybami. Czy na pewno przed chwilą wyłowiono je z wody? Fot. 123RF/Picsel ''Świeża ryba", ''dorsz prosto z kutra", ''najlepsza flądra na wybrzeżu" - nadmorskie restauracje prześcigają się w wymyślaniu chwytliwych haseł, wabiących wczasowiczów. Właściciele knajp żonglują słowami na potęgę, a podobnych reklam jest mnóstwo. Niestety, zdarza się, że prawda wygląda nieco inaczej. Chociaż może to dziwić, nad polskim...

  • Cesarzowa Ryby doznają olśnienia, że przecież wszystko jest takie proste i nie ma powodu zbyt długo płakać i wątpić w swoje siły. Kilka starych spraw...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

  • Filet z pstrąga tęczowego z beurre noisette

    Proste i wykwintne danie.

  • Aby gotować smacznie i z pasją wcale nie trzeba spędzać całych dni w kuchni. Wystarczy zainspirować się pomysłami najwybitniejszych szefów kuchni i skorzystać z ich instrukcji, by w rozsądnym czasie i proporcjach przygotować smaczne dania, którymi zachwycą się zaproszeni goście. Oto garść kulinarnych pomysłów Marco Ghia - szefa kulinarnych warsztatów i mentora na kursach gotowania Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Na przystawkę: Agnolotti z nadzieniem z wołowiny Poziom trudności:...

Wideo na temat: danie z ryby proste
  • Spaghetti z bottargą

    Jeśli chcemy zabłysnąć wśród gości oryginalną potrawą, unikając spędzania całego dnia w kuchni, idealnie sprawdzi się spaghetti z bottargą. W studiu programu "Pytanie na śniadanie" gościła Małgorzata Molska i Marco Ghia. Kucharze przedstawili przepis na to jakże proste i pyszne danie. Głównym składnikiem jest tutaj bottarga, czyli suszona ikra ryby, która nada daniu wyjątkowego smaku. (Źródło