• Informacje na temat:

    danie z pieczarkami

Przepisy na temat: danie z pieczarkami
  • Półmisek z pieczarkami

    To danie przygotujesz w mig!

  • Szybki i bardzo smaczny obiadek.Polecam:)

  • Roladki drobiowe z pieczarkami

    ....  2. Makaron ugotuj, przelej zimną wodą. Pieczarki i cebule drobno pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Duś kilka chwil. Sosem z pieczarkami zalej roladki. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C. Danie podawaj posypane posiekaną natką. 

  • Uwielbiam nasze polskie schabowe, ale nie wyobrażam sobie smażenia ich przy 30 stopniach!. Wolę poszukać szybszych rozwiązań. Czas wykonania tego pysznego dania zamyka się w 25 minutach łącznie z przygotowywaniem.

  • Rulony z pieczenią i pieczarkami

    Sycące i pyszne danie z mięsem...

  • ciekawe i pyszne danie włoskie

  • Kopytka z bobem i pieczarkami

    To danie sprawi, że poczujesz smak lata w środku zimy...

  • Tak tą potrawę nazwaliśmy w naszym domu. Wyróżnia się smakiem i aromatem. Często pojawia się na naszym stole.

  • Sufleciki z pieczarkami

    ...różyczek kalafiora, resztę, zanim wystygnie, rozgnieć na pastę. Wymieszaj ją z pieczarkami i pokruszoną fetą. Dodaj jajka i starty parmezan. Wsyp tartą bułkę. Utrzyj. Przypraw do smaku gałką muszkatołową(...) 190 °C. Gotowe danie udekoruj koperkiem.

  • Kto lubi trochę egzotycznie to polecam !

Artykuły na temat: danie z pieczarkami
  • Roladki indycze z pieczarkami

    .... Danie udekorować odłożoną natką. Zobacz także:

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Pikantny gulasz z pieczarkami

    Prosty przepis na smaczne danie.

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Gołąbki z mięsem i pieczarkami

    ...na pół, podsmażyć razem z marchwią na maśle. W połowie gotowania dodać do gołąbków. Śmietanę rozrobić z mąką, dodać pod koniec duszenia. Podawać posypane natką. Nasza rada: Danie najlepiej smakuje na...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Kurczak z pieczarkami

    Dania jednogarnkowe to tajna broń każdego kucharza. Doskonale sprawdzą się jako wyśmienity obiad lub pożywna kolacja. Warto mieć w zanadrzu kilka sprawdzonych przepisów.

  • Już 12 października rozpocznie się festiwal Whisky Live Warsaw. Aby wygrać zaproszenia na to wydarzenie, weź udział w naszym konkursie. W dniach 12-13 października br. Warszawa ponownie stanie się światową stolicą whisky, a wszystko za sprawą piątej już edycji festiwalu Whisky Live Warsaw. Tegoroczna odsłona imprezy obfitować będzie w wiele znamienitych trunków ze wszystkich stron świata. Jeśli chcesz wygrać zaproszenie na Festiwal, opowiedz nam, jakie danie przygotowałbyś z wykorzystaniem...

  • Księga smaków: Pieczarka

    Odkąd francuski botanik odkrył tajemnicę jej grzybni, była rarytasem, szczególnie we Francji. Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Zawiera kwas pantotenowy pobudzający reakcje obronne organizmu, niacynę, fosfor, witaminy z grupy B i żelazo. I mało kalorii.

  • Gotowanie z dziećmi to świetna zabawa, wspólnie spędzony czas i… mnóstwo bałaganu. Jeżeli chcesz poznać przepisy na zdrowe i pyszne potrawy, które możesz przygotować wspólnie z maluchami, weź udział w naszym konkursie. Do wygrania książki Zosi Cudny „Razem w Kuchni”. "Razem w kuchni" to kolejna autorska książka Zosi Cudny, założycielki popularnego bloga kulinarnego Make Co oking Easier. Tysiące osób zagląda codziennie na jej stronę, by znaleźć tam inspirację i poznać nowe, ciekawe dania. Tym...

Wideo na temat: danie z pieczarkami
  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie

  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie

  • Rolada z ciasta francuskiego z dipem serowym

    Sylwia Biały przygotowała ciasto francuskie z pieczarkami i sosem serowym. Szybkie, ale sycące danie to doskonały pomysł na obiad po powrocie do domu z pracy. (Źródło: TVP/x-news)